Pepparkakor, besvikelse och mys

Helgen fortsatte och det blev lördag och dax för vinterdäcken... vi kom längre än förra gången men inga däck blev det den här gånge heller.
Det visade sig att fäljarna inte passade FASTÄN jag nu hade fyra bultar. Det visade sig när man tog av däcken att en liten skiten styrplutt också skulle ha ett hål...urh! men nu orkar jag inte lägre, lämnar däcken för nu.
Dörrarna hade frys igen så vi fick krypa in i bilen från backluckan, haha!

Resten av helgen har varit otroligt mycket bättre:) lördagen fortsatte med en sväng ner på stan med I och sedan vidare med filmmys hemma hos henne med filmen Elegy. Mysigt! men kallt och snöigt på vägen hem och jag tackade mig själv för att jag tagit på termobyxorna., hihi!

Söndagen fortsatte i mysets tecken med pepparkaksbak, knäckkokning och städing och pyntning av lägenheten. På vägen hem från ICA så hittade vi en gigantiskt snögubbe och jag menar GIGANTISK! fattar inte hur de har fått upp huvudet på honom. Varför jag vet att det är en han??? jo den här gubben hade ju inslag av manliga kroppsdelar och jag antar också att han kom till under natten till lördagen. De måste ha haft superkul!

Hoppas er helg har varit härligt!!!

kramar
// IDA


Om ni tittar riktigt noga, haha!


Värsta tombraider, inte sant!


en pepparkaka...två bitar i munnen


Fint inte sant!

Män som hatar kvinnor

Det är den boken av Stieg Larsson som jag lyssnar på nu, man blir lite trött i huvut (uttalet som orsakat skrattsalvor ett antal gånger här uppe) att bara plöja juridisk litteratur.
Jag har den inlagd på min mobil och lyssnar på den innan jag somnar så också igår. Problemet nu var att jag somnade med lurarna i öronen vilket ju också gjorde att jag vaknade framåt tretiden med ja, skavsår i öronen. Boken spelade ju fortfarande och jag kommer ihåg att jag hörde lite av den innan jag somnade.
Det jag hörde var en brutal våldtäksscen...när jag sedan vaknade så tänkte jag att jag bara kanske hade drömt men efter att ha frågat Anton som läst boken så vet jag att jag inte gjorde det.

Nu är det läggdags och nu undrar jag bara om jag VÅGAR lyssna vidare....det jag hörde var hemsk men samtidigt så vill jag ju veta vem som gjorde det och hur Salander tacklar det. URH!!!!

vi får se hur det går

Måste också tacka för alla fina inlägg, tack <3

PIZZA - the love of my life

Är det egentligen så gott, slog det mig när jag skrev rubriken!?

Ja gott är det nog, men mest är det nog känslan av att faktiskt kunna gå ut med sina kompisar och faktiskt äta vad dem äter. Helt underbart...  gör ju inget heller att pizzakillen är så charmig :)


Liten blir den ju, (beror på att botten inte är hembakad) men fin e den. Det här är en mangopizza med kyckling och färska tomater.

Vi ska bli fler i lägenheten!!! inte till antalet människor men vi ska skaffa guldfiskar :) kanske redan imorgon...åå längtar.

nej ska upp tidigt imorgon o fixa med bilen så natti natt
// IDA

Käre morbror!

När jag kommit hem från skolan idag så ringde en av mina morbröder och jag blev så glad!
I och för sig gjorde det också att jag kom att tänka på hur längesedan det var jag träffade alla...MEN det var verkligen superkul. Han blev lite förvånad att jag var nykter vid två tiden på en fredag haha!

o vet ni, snart är det pizzadax! Det var det första jag tänkte på när jag vaknade idag,hihi :)

// IDA

Julkalendern!!!

Seminariet gick bra, och den nya lärraren var toppen. Han var lung och metodisk och kändes som han var "nära" oss...förstår ni? :S ändå var det ett svårt seminaie och jag tror aldrig att vi i gruppen har varit så här tysta faktiskt. Det mäktes att alla tyckte att början på EG-rätten var svår.

Jag satte mig sedan och läste EGrätten i en timme ungefär innan det var dags att cykla bort i snön till IKSU för ett step dance pass, dock utan I :(
          


Men det gick bra, ovanligt bra och jag tror att det börjar lossna faktiskt. Så nästa gång I då kommer vi vara KUNG på golvet!
Kung har jag lärt mig att man använder här uppe  :P lite knas, hihi!

Ja imorgon är det ju fredag o det skall firas! Nej det blir en lugn helg denna gången men vi ska iallfall gå bort till pizzerian tillsammans vi i lägenheten o äta oss mätta (efter mitt eviga tjat,hihi!)  Du kan vara lugn mamma den värsta huvudvärken är borta och jag äter bra mat, lagom sömn och alkohol i måttliga mängder men det går sjukan på skolan så har jag otur åker jag på den.
Vinterdäcken skall också fixas på, det är ju faktiskt den förste december snart o då kan vi också åka o storhandla,jippi!

ÅÅÅ jag såg rekllamen om julkalendern och den verkar superbra, enligt mig så kan en julkalender absolut inte vara tecknad vilket den har varit nu något år på sistone,ush! Men inte denna:) ska försöka följa den, blir lite lättare att gå upp då kanske, jag som e  en sån sömntuta.

Nej nu blir det bums i säng så att det blir fredag och pizzatime någon gång!

// IDA

Tentauppladdning

Idag var det tentainformation med de äldre terminerna på schemat. Det var meningen att de skulle med att träffa oss i smågrupper slå hål på alla olika rykten som florerar runt.
Rykten som att man man måste skriva typ en uppsats på varje fråga, att man måste läsa alla böckerna minst två gånger m.m.
Det var gansak skönt att få höra att det inte var så. Till varje fråga så får man tre blanka A4 sidor och det är också meningen att de skall räcka. Det är dock "bara" fyra frågor; en på Europarätten, en på statsrätten, en på avtalsrätten/konsumenträtten och en på genus. Det känns skrämmande att en hel termin skall utömmas på fyra frågor!  Ush...
T5orna uppmande oss också att verkligen ta lite ledigt över jul också så att man får distans till allt och det låter väldigt klokt!

Det blev idag också lite statsrättpluggande med I på Lindellcafét. Det är superbra att plugga med en annan person! man fastnar inte på samma sätt, det går ju att diskutera och resonera sig fram. Vilket vi är väldigt bra på, hihi :)
Dessutom får vi ju en chans att prata lite annat än skola, o det är toppen!

Imorgon är det första seminariet på Europarätten med den nya läraren, ska bli spännande eftersom varje lärare sätter sin prägel och efter föreläsningen så fick jag ett riktigt bra intryck.

Ingen huvudvärk i morse, thank god! 

over and out

// IDA

Kvällens mat

ja som ni kanske förstod så var bilden i förra inlägget på min kvällsmat och för några dagar framåt också lunch. Det blev en god fisk- och musselsoppa, helt glutenfri :)

MUMS!

Dunk, dunk, dunk!

Det är det ljud som jag haft i huvudet hela dagen idag. Att vakna med huvudvärk måste vara något av det värsta!

Idag har vi i basgruppen jobbat undan hela veckans jobb och det känns helt UNDERBART! :)
då kan jag koncentrera mig på att läsa i böckerna istället.

Nu ska jag ta en ipren och gå o lägga mig och hoppas på att jag vaknar utan huvudvärk imorgon!



natti natti // IDA

Hem ljuva hem!

Nu sitter jag på mitt rum hemma i Umeå igen. Det har varit en hektiskt men väldigt givande helg. Under diskussionerna så arbetade vi fram ett förslag om att RMTs fortsatta ungsomverksamhet skulle på bästa sätt skötas och bli mer effektiv om det fanns ett utskott underordnat styrelsen. Nu gäller det bara att hålla tummarn för att det gillas!

Ja, jag hann hem pappa men det var många flyg som var inställda pga vädret. Hade nog inte kommit hem ikväll om jag skulle neråt i landet. Men skumpigt var det  men jag tycker det ganska roligt så jag fick hålla mig för att inte skratta när det kittlades som värst i magen, tror inte att det hade varit så uppskattat, hihi!

Mina snälla lägenhetskompisar kom och hämtade mig på flygplatsen, TACK! det är som att ha fått en extra familj för 2400kr i månaden! underbart:)
Och när jag skulle hoppa in i bilen så får jag se vad de har gjort för fynd på vägen. Ni vet plastkåpan på vissa gatlyktor som är stora runda klot? Jo en sådan låg i baksätet, superhäftig! Så nu har vi diskat den och den kommer ingå i vårt julpynt lägenheten då vi ska fylla den med ljusslingor. Eller kanske en guldfisk....

Kan ju nämnas att vi under kvällen ockå experimenterade med vem som kunde få in huvudet i den. Det gick (inte mitt, det var för stort) och det både lät konstigt och såg konstigt ut :) bilder kommer kan jag lova.

hugs and kisses!

Vart tog veckan vägen???

Det har gått så snabbt och nu är det redan helg igen!!

I veckan så har vi startat del 5 av terminen som handlar om Europarätt. Terminerna innan oss har berättat skräckhistorier om hur de satt på jullovet och bankade in EGrätt, ministerådet m.m. Vi får se hur det går för oss.

I går vart det partaj hos en klasskompis, kul var det men lite dålig uppslutning måste jag säga :(  lite ovanligt för juristena vilka alltid verkar vara på festhumör. Den årliga julsittningen har ett sådant rykte att vi är bannlysta från hela Umeå så vi kommer få åka buss till hemlig ort!!! helt otroligt....

Nu ska jag snart åka iväg till flyget och dra ner till Stockholm. Det är dags att diskutera om,hur och på vilket sätt som ungdomsverksamheten skall se ut i RMT (Riksförbundet för mag- och tarmsjuka). Idag blir det först möte med en av de andra engagerade ungdomarna och imorgon med en annan, kommer nog bli lite hektiskt antar jag.

Känns lite sorligt bara att jag inte har mer tid i Stockholm så jag kunde ha hälsat på min kära släkt! Jag får förhandla om det nästa gång.

Hörde att det var snö nere i söder också, inte illa! Ja här e det också snö och minusgrader och jag har gjort min första vurpa i Umeå. Eller de var rättare sagt i plural.
Det var halt och jag hade inte riktigt rätt skor på mig heller, men ska man vara fin så...
Det konstiga var att jag rammlade framlänges, måste sett helt galet ut, haha!

// IDA

En ny dag, en ny vecka!

Måndag och back to business.

Vi började veckan med att opponera på vår motbasgrupps PM och samtidigt få vårt eget PM opponerat på. Det gick bra, vi var ganska snälla alllihopa, var ju trots allt första gången. Kanske blir det värre när det gäller uppsatsen....

Vi satte oss sedan ner och jobbade hela etermiddagen med uppsatsen och vi har nu en klar dispositioon och en halvfärdig slutdiskussion. Vårt problem kommer bli att vi har alltför många ord. Uppsatsen skall vara begränsad till 4000 ord (vilket inte är säksklt mycket, typ 10 sidor) och vi ligger nu på ca 5000 ord. Det får bli till att sätta uppsatsen på diet. Antagligen kommer vi att slopa ett av de länder som vi tänkt jämnföra Sveriges lagråd med och det blir antaglien USA. Då har vi kvar Tyskland vilket känns mer relevant då de har en klar och strikt författningsdomstol.
Imorgon har vi inget schemalagt men vi skall skriva på uppstsen, på torsdag ska den nämligen in för fösta granskningen, pirrigt!

I är tillbaka i Umeå, kul och se dig igen!!!!
Vi funderar på att fortsätta med vårt kvällsplugg på Lindellcafét och börja med instuderingsfrågor som vi fått till tentan och jag tror att det kan vara en mycket bra idé.

Nu är vi också fulltaliga i lägenheten och det visade ju sig att jag inte hade behövt vara orolig över att M skulle komma tillbaka helt annorlunda. Härligt! På onsdag skall vi ha lägenhetsmys och gå på bio o se "Låt den rätte komma in". Antagligen kommer jag att proppa i mig popcorn och antagligen så kommer jag vara skitskraj när vi går därifrån!

Och pappa, vad gäller garderoben och Richard Gere så är du mycket bättre!!
Saknar er där hemma...

// IDA

Brödbak

Det har blivit väldigt mycket fil till frukost på morgonen. Dels för att glutenfritt bröd är alldeles för dyrt att köpa och dessutom är det ingen höjdare. Men så nu när vi städade lägenheten så dammade jag av kokböckerna (inte Antons de är väldigt flitigt användna att de inte hinner samla på sig damm) och tänkte att nu ska jag baske mig baka  bröd.

Det bar av till ICA för att inhandla lite av ingredienserna och titta så bra det blev och gott smakade det också! MUMS!! nu får filen vänta...





Receptet kommer från Bakglädje, en superbra glutenfri kokbok med recept det mesta och brödet heter Farinbröd.


Helgen ur det ljusa perspektivet

Ja hela helgen var ju trots allt inte värdelös och full med otur.

Kanske har jag berättat innan om att den tredje av oss i lägenheten har varit på praktik men imorgon återvänder M till Umeå. Det har varit en lång månad och M har varit saknad.
Den stundande hemkomsten fick Anton och mig att greppa "damtransan", öppna fönstrena och låta en frisk fläkt dra genom lägenheten. Vi listade till och med ut hur man får av glaset från spisluckan så spisen glänser och gnistrar!

Till och med mitt rum fick sig en däng av trasan. Det bästa med att bara bo på 19 kvm är att det går väldigt snabbt att städa,haha!








Ja så här ser mitt rum ut. Jag köpte den höga vita hyllan av en klasskompis och det gjorde att Lennon fick chans att flytta in i rummet igen. Han har nämligen varit förpassad till garderoben ett tag då jag hade den svarta hyllan i rummet.
Jag har ju också en sån fin riktig WALK IN CLOSET.



Jag har på sistone kännt ett visst behov av att se mig omkring här i Umeå men eftersom jag inte hade några vinterdäck så fick det helt enkelt bli en visit med C ner till vår alldeles egna pizzeria. Och direkt när vi kom innanför dörren så ser jag en tjej som på tallriken har en pizza som är ganska mycket mindre än en vanlig pizza och direkt så inser jag att de har glutenfria pizzor!!!!
Jag åt världens godaste Hot pepper pizza och jag kan lova att nu blir det farligt när jag vet att de har glutenfria pizzor! Bottnarna var ju iofs inte hemmabakade men, ååå!!!!

Nu blir mitt nästa projekt att jobba mig igenom deras meny på pizza, har redan klistrat upp den på insidan av min kökslucka och rangordnat dem! hihi, jag tror att detta projekt har en lysande framtid var gäller genomförandet.

tjing tjing!!

// IDA


Helgen ur det dystra perpektivet

När jag bodde hemma på västkusten så tyckte jag att jag alltid ständigt var förföld av otur. Den otur i klass med att alltid komma en minut efter att bussen gått, eller att den är sen så att jag missade ett prov, blandade ihop datum, platser, inte fick göra lumpen eller bli polis m.m.  
MEN så kom jag in på jusristutbildningen som jag drömt om och till och med i den staden som jag  ville, UMEÅ :)
Plötsligt trodde jag att min otur vänt och så verkade det också. Men nu fruktar jag att den är tillbaka. Det är nämligen så att helgen som är på sin upphällning har utan tvekan gått i oturens tecken.

Det hela började med att jag via blocket köper 4st fina dubbadevinterdäck, allt talar för att de ska passa. Samma mått, har suttit på en Saab och liknande. Jag går till och med ut och tittar på min egen Saab om det verkligen skall vara fem bultar och ja. Vi gör upp och jag betalar. Pågrund av kylan och mökret så sätter vi inte på däcken men den snälla norrlänningen erbjuder sig att ta tillbaka köpet om det visar sig att de trots allt inte passar.

På lördagen så beger sig C och jag oss ut till bilen som står i den nyfallna snön för att sätta på däcken. Och vad ser vi inte när vi tar bort aluminiumskydden!! Jo min Saab har inte FEM bult utan FYRA!!! Jag säger bara, #%¤&/(!"#!¤#"%¤!¤"!#¤&¤!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag känner hur gråten börjar välla upp och jag kan höra pappas röst i huvudet (japp pappa, jag visste exakt vad du skulle säga) jag kände mig så DUM och jag blev så arg på mig själv att jag inte kan sådant här! men hur sjutton ska jag kunna veta att skydden bara sitter där för att det ska vara fint och att de egentligen inte visar verkligheten????

Men C ryckte upp mig och det blev  till att ta in däcken igen och ringa till den snälla norrlänningen som håller vad han lovat och kommer o hämtar dem ikväll.

Men till söndagens otur, det var ju bara att börja om och börja leta däck igen och jag hittade en annons som såg bra ut. Efter att ha pratat med säljaren som säger att de passar till en Saab 900 och förstår vilken bil jag har, säger att det är ca 8 mm spårdjup kvar, fälj och dubb så kommer vi överrens om att jag och lägenhetskompisen skall ta en tur ut till Sävar för köpet och dessutom få hjälp att sätta på dem, det råder ju faktiskt vinterväglag.
Vi sättet oss i bilen och kommer ca 500 meter innan vi hör ett slirande ljud, vi antar att det beror på väglaget men jag känner att det är något annat. Vi svänger in på en parkering och börjar undersöka. Jo då visar det sig att höger bakdäck låser sig när bilen kommer upp i en viss hastighet.
Efter att vi backat fram och tillbaka som i bland kan hjälpa om bromsen låser sig så ger vi upp. Jag ringer till säljaren och berättar läget och det visar sig att de ska och handla i Umeå  under kvällen så de kan komma inom med däcken.

Det konstigaste är att om det nu är bromsskivorna så tycker jag att de borde ha sett något på besiktningen, ja jag tror det blir verkstaden nästa för bilen för nu sträcker det sig över min kunskapsförmåga om bilar.

Vad jag lärt mig om däckköp

¤ lita aldrig på aluminiumskydden! sitter bara där pga estetik
¤ pränta in din däckdimension i skallen
¤ fråga om fäljar ingår i köpet, inte alltid självklart
¤ hur många bultar har du?
¤ kom ihåg att minimum för spårdjupet på vinterdäck är 3mm
¤ för att vara extra säker at de passar så prova sätt på ett däck eller lägg ditt extradäck över det du tänker köpa för att se om fäljarna överrenstämmer.

Och sist men inte minst, det finns snälla människor i Sverige inte minst norrlänningar!!!

Jag bygger en maskin....

som e så stor o fin, den har många små delar och armar som vevar.
Jag matar den med plopp men i bland så tar det stopp, och då får jag viss byta en PROPP....grrr grrr

Ja det var vad som hände idag, proppen gick. Det blev helt nattsvart!! I mitt rum, i hallen, klädkammaren och på toaletten.
Jaha, tänkte jag o vart e proppskåpet??? finns det en i varje lägenhet eller har varje lägenhet en själv???

Proppskåpet hittade jag tillslut men det såg ju inte likadant ut som hemma!! så jag ringde pappa, TACK!

Det smids redan planer inför helgen men I har åkt hem och L också!!!!! Men men....vad ska jag hitta på nu då???
Jo jag vet vad jag ska göra!!! för en gång skull ska jag på en dag inte göra något vettigt,åå så skönt det ska bli :) Längtar! imorgon e det redan torsdag, jippi!

Hej hej

// grr grrr

Mungiporna neråt???

När vi var ute i lördags så kom killen som agerade domare i processpelet fram till mig och undrade om jag var arg på honom och om jag tyckte att han hade gjort ett dåligt jobb? Jag tittade helt chockad på honom  (eftersom jag tyckt att han var riktigt duktig) och han berättade att jag hade sett så arg ut när han avkunnade domen och till och med dagen efter....
Jag var ju inte alls arg, antagligen hade jag om jag haft rollen som domare kommit fram till en liknande dom. Men det hela fick mig att fundera på om mina mungipor  av naturen pekar neråt. Det är faktiskt så att det är fler som har påpekat detta och undrat varför jag ser så arg ut.

Detta gjorde ju att jag i söndag tillbringade en hel del tid framför spegeln och fösökte utröna genom en rad olika gymnastiska  och påfrestande övningar med ansiktsmusklerna hur jag skulle få dem att peka uppåt. Jag kom fram till att det här är något som jag måste öva på så om ni ser en tjej som går runt och flinar hela tiden så är det bara jag som övar.

Hur pekar era mungipor? neråt, uppåt? Vad är egentligen bäst, att folk tror att man alltid är arg eller att de tror att man alltid är glad?

// la ragazza tragico

Dagen då stordåd skulle uträttas

Idag var dagen då stordåd skulle uträttas i mina kollegieblock och böcker. Det blev kanske inte stordåd men, ett halvt mirakel iallafall. Jag fick läst artiklarna om Rousseau och Montesquieu vilka faktiskt var ganska intressanta och jag måste citera en del av Rousseaus uppfattning om samhällsfördragets innebörd;

"Människan är född fri.Friheten är en följd av människans natur. Hennes första lag är att vaka över sin självbevarelse.Hennes första omsorger är de som hon är skyldig sig själv. När hon nått den ålder då hon har förstånd och själv kan avgöra, hur hon bäst skall reda sig blir hon sin egen herre." 

Är det inte bra??? I LOVE IT

Klockan 17.00 for jag till IKSU för att utnyttja min förmån med att ha ett guldkort och få genomgång av gymmet och ett eget program. En av övningarna ska jag använda fria vikter och då kommer jag hålla till bland alla biffarna! Det ska bli så sjukt kul att bland dem komma dit och bara köra stenhårt, hade ju dock varit ännu roligare om jag kunde komma dit o ckocka dem med att lyfta typ 30 kilo. MEN jag börjar med 3 och 5 kilosvikter först:)  Imorgon däremot så blir det Stepdance igen! Har ni möjlighet så måste ni prova, sök, leta hitta ert stepdance pass. Det är som att vara ute på dansgolvet en lördag med skillnaden att här döljer man inte hur svettig man egentligen blir, haha!
 Kanske ska jag ta med kameran för att illustera våra fina dansmoves???

Nej dags för kvällens sista läsning i Sveriges författningspolitik :)

Ååå, imorgon tror jag att mitt paket med smink som jag har beställt från Amway kommer, spännande!

Sweet dreams!!
// IDA

Helgens bravader

I lördags så hyrde vi en lokal och ordnade överaskningsfest för en kille i klassen, han blev helt paff när han öppnade dörren och så brast vi alla ut i välrdesn skönsång! Efetr det så bar det iväg till E-puben där vi hade återspark med våra faddrar och temat på sittningen var SPACE. I och jag däremot körde på våra nya festoutfits som vi inhandlat undee dagen, vi vart klart snyggast på hela stället!

Idag stod det därför på schemat städning och faktiskt både av lokalen och mitt eget rum. I sålde en jättefin hylla till mig så kvällen har gått åt till omöblering och det bel verkligen super!

Imorgon blir det raceplugg då jag ska vara färdig med både seminarium 15 och uppsatsen på torsdag, puh!! det kommer bli tre väldigt tuffa dagar...

Helgens klanteri; I och jag trippar in på ICA iförda kvällen utstyrsel och där inräknat höga klackar. Och som i de flesta mataffärer så finns det en stor gummimatta i entrén för att suga upp allt slask men den är ju inte gjord för att gå på med
klackar vilket vi också upptäckte. Först kommer I och hon klarar mattan dock med lite svårigheter och sedan kommer jag men då fastnar skon och stannar kvar vilket resulterar i att killen bakom ramlar över den! Då börjar jag ju genast förklara att skon fastnade i mattan vilket I tycker är hysteriskt roligt att jag gör, som om han inte fattade det!!!! Ja oj oj, hoppas det inte finns på film....

Nej nu blir det filmvisning med C :)

Grattis pappa på farsdag!
Många kramar!!
 // IDA
 


I HAVE A DREAM

Innan jag lämnar Umeå så ska jag baske mig kunna cykla både uppför IKSUbacken och Mariehemsbacken utan att pusta och flämta något så otroligt!!

I HAVE A DREAM!


And she went nuts!!!

Ååå! jag vet inte vart jag skall börja ,jag vet inte vad jag skall ta tag i. I skolan är det så mycket att det inte är klokt!!! Vi jobbar hela tiden med olika seminarier paralellt vilket gör att man blir helt förvirrad. "Men det är det här vi jobbar med nu, nej det ska vi göra imorgon". Varför läser jag den här boken, var det till uppsatsen eller statsrätten???? Vart har jag det pappret? Men varför läste jag inte det igår?

Och fastän man sätter sig ner och jobbar så är det ändå inte tillräckligt med timmar kvar på dagen när man kommer hem. Ja skulle det inte vara för I och hennes positiva inställning så hade det här inte gått.

Processspelet gick alldeles utmärkt, fastän att vi förlorade. Jag skulle säga att det var kärandepartens vittne som avgjorde hela målet. Men vi hade en så jäkla bra SLUTPLÄDERING:) bra jobbat basgrupp 20!

Men som en sammanfattning över dagens så kan jag väl säga; Jag känner mig som en clown!!!




// IDA
 


En dag av den framtida dåtiden

Tänkt när jag till mina barnbarn kan berätta att när USA röstade fram sin första svarta president
ja då satt jag med spänning i TV-soffan och åt popcorn:)

Som den sömntuta jag är kunde jag ju inte hålla mig vaken men nog satt jag där alltid!

Inget är omöjlgt det tar bara lite längre tid....

IDA

Godkänd och frälst!

Idag var dagen då den blåa gamla Saaben rullade igenom bilbesiktningen i Umeå helt godkänd. Otroligt härligt!
Nu blir det alltså minst ett år till och nya vinterdäck som belöning.

Frälst, ja inte i betydelsen religiöst frälst men vad gäller träning. Ikväll var nämligen I och jag på Step Dance passet som jag berättat om tidigare och det var så jäkla kul!! Man har alltså en stepbräda framför sig och så dansar man på den, framför den, bakom den och jämte den. Ja det var ju också svårt men ja, sååå KUL. Ja detta passet blir det fler gånger.



// IDA

2008-11-04

Lunchdate med P3

Idag e vi egentligen lediga så nu sitter jag hemma och ska äta min spenatsoppa med ägg och datar samtidigt med P3, jag älskar verkligen den radiokanalen! Jag lyssnade precis på ett reportage om ett ställe i Malmö där man kan läsa upp sina gamla dagböcker, det hade jag aldrig vågat! Men det var ju roligt att lyssna på andras....
Om en stund ska jag ta bilen ner till Univeristersbibloteket där jag ska träffa en klasskompis då vi ska skriva
vår slutplädering till processpelet imorgon.

Efter det så bär det av mot Västerslätt och besiktningen. I och med att jag trodde den var i går så var jag ju ute och körde
och bilen gick superbra, hoppas den gör det idag också:)

// IDA

Gud vad jag saknar er!!!

Härliga festivalminnen både från Emmaboda och Peace&Love!



I & I är i farten

Nu sitter jag i skolan och har precis vinkat hejdå till basgruppen. Vi har ägnat dagen åt att gräva ner oss i litteratur om Lagrådet och skrivit vårt PM. Vi känner oss helt vilsa, har liksom inte fått grepp om allt ännu men det kommer väl hoppas jag.

Helgens partyliv var lyckat, vi var först hemma hos I i hennes SJUKT fina lägenhet och sedan gav vi oss av till Umeås köttmarknad nämligen Corona.
Kvällen slutade dock med att vi fick slänga av oss klackarna och rusa till det andra stället som vi hängt in jackorna på. Hade vart illa om vi inte hunnit, då hade vi inte kommit in i lägenheten! Det händer alltid en massa spännade saker när I & I är i farten.

Ikväll ska vi prova på Stepdance ska bli spännade, vi såg passet förra veckan och blev bara SÅ sugna.

Dagens klanteri; Jo jag blandar ihop dagens datum och tror att den 4 är idag och förbereder mig för besiktning men NEJ det är ju imorgon!

Har ni förresten kommit på vad en grävling kallas på norrländska??? jo men grytlapp såklart!




                                    

// IDA


Fest!

Japp idag gäller det, I & I drar ut på dansgolvet! Jag är nästan lite nervös...känns som om det var jättelängesedan jag var ute :S

Bilen har fått lite extra uppmärksamhet idag då det e dags för besiktning på måndag, ush! Så nu e den påfylld med kylarglykol, spolar vätska och jag bytte till och med vindrutetorkare men det tog ett tag och en hel del svordomar också. Jag är ju ganska kort så jag nådde ju nästan inte in över motorhuven till torkaren. Men nu sitter de där så fint:)
Grannarna fick säkert sig ett gott skratt.

Inhandlade också en fin blå cykelhjälm från Jula, kanske inte något man drar med sig på krogen eller är det egentligen då man kanske behöver den, haha!?

Nej nu måste jag rota igenom garderoben och se om jag kan hitta något tjusigt att ta på mig inför kvällen, det är ju inte kjolväder precis.


Många kramar
// IDA

RSS 2.0