Julen börjar lägga sig

Julafton firades i Falkenberg med en del av pappas släkt där vi är vart annat år. Fullt med paket, mat och barnskrik. Mina kära små kusinbarn fick för sig att jag var lik en potatis!!! En potatis?? Ja och sedan var jakten igång. Ingen får kalla mig potatis, haha!

En mycket lyckad julafton fastän jag ändå saknade brorsan och mamma.

Idag har Manne och jag varit på Hallands största köpcenter, Ge-kås. Det är som IKEA men med en massa andra grejer, kläder, elektronik, smink och filmer. Jag trodde aldrig att Manne skulle stå ut med att gå runt och shoppa med syrran men det gjorde han. Det börjar märkas att det trots allt inte skiljer så mycket mellan oss i ålder.

I julklapp gav jag två av mina kusinbarn bus som jag brukar men för att variera Busfabriken så blir det badhuset den här gången. Så på tisdag så blir det blött och tufft men himla roligt:)  

Har ni överlevt julen?
Trötta och matta eller fulla med ny energi?

kramar// Ida


Redan 5 dagar hemma

Nu har jag varit hemma i HELA fem dagar och tiden bra rinner iväg...
Ganska många och mycket har jag hunnit gör och träffa men det känns ändå som om tiden rinner iväg och att TENTAN närmar sig med stormsteg.

Jag har rensat hela mitt gamla flickrum och packat vad jag vill ha uppskickat, bort skänkt och liknande. Jag var verkligen obarmhärtig min rensning (vilket jag annars brukar ha svårt för), har jag inte saknat det på 4 månader så...Good bye!

Idag har jag varit inne och träffat min morfar och julstökat lite och imorgon blir det att hälsa på mormor. Mysigt:)
Morfar chockade mig idag med att visa att han byggt en egen hemsida. Min morfar! Helt otroligt, känns som om jag ligger efter lite... Inte ville jag vara sämre så då visade jag min blogg. Och gissa vad? Nu har han också en blogg :) Ja jisses, hoppas jag också hänger med sådär när jag blir äldre. Tror inte det, har ju inte ens Facebook,hihi!

I fredags så var det ju dags för Underbar och det var KUNG. En massa gamla klasskompisar, bra musik och jag kunde ha på mig HÖGKLACKAT utan att stupa pga att det var snorhalt. Alldeles alldeles undrbart:)

Lite bilder på de sköna tjejerna! Är det inte konstigt att trots att 4 månade har gått så känns det som om vi sågs igår :)

Förberedelser framför spegeln


Och nu e vi på väg!

Ush, jag måste verkligen köpa en ny kamera...tips någon!?
Hoppas ni har ett skönt "jullov"!

kramar // IDA

Hem till gården

Idag är det andra dagen som jag är i Getinge. Igår när jag vaknade så var det första som jag tänkte: "Var är jag?"  Jag har bara varit borta i fyra månader men det känns faktiskt som år.
Iallafall så tog lillebror och jag bussen in till staden för att gå till hans skola och hämta lite böcker. Sedan var det dax att bege sig hem till mamma. Där väntade lille Sixten! Åå, vad jag har saknat denna lilla krabat. Han e så go!!

Brorsan lagade mat vilket var mitt krav för att jag skulle hjälpa honom att klippa håret, hihi!
Så sedan var det bara att ta fram klippmaskinen och köra.

Före;


Efter;


Min lillebror är inte så liten längre, både längre och större än mig. Nu kan jag nog inte ens brotta ner honom. Men säg inte det till honom,haha!

Vi var också på konsert igår, pappa, en barndomskompis och jag. Varken hon eller jag hade hört dem förut men pappa envisades och visst är det alltid kul att upptäcka nya band. Jag blev glatt överraskad! För att vara Halmstad så var det bra uppslutning, helt otroligt! Och banden Paintbox och MaryJet var toppen. Mina favoriter blev nog Paintbox. Riktigt härlig musik och vilken röst sångerskan hade. Annat än när man själv skrålar i tvättstugan. Dessutom kommer de från grannbyn och då stödjer vi dem självklart.

Nu ska jag laga lite mat och sedan ta bussen ut till E och hennes nyinköpta hus. Tillsammans med J blir det sedan uppladdning inför kvällen och Underbar. Underbar är det uteställe som representerar vår gymnasietid och jag anar en riktig nostalgi tripp ikväll.

// Ida

Väntan...

Jag kommer hela tiden på mig själv med att inte kunna sitta still. Jag springer runt och gör ingenting! Nu börjar det nämligen kännas att jag skall åka hem till Halmstad.
Nu har jag iallafall packat färdigt...tror jag. Kommer väl på något i sista sekund antar jag.
Mitt stora problem igår var hur många böcker jag skulle ta med mig, hur mycket ledigt vågar jag ta? ush!

Pratade precis med Vårdcentralen och de sa att det inte var någon fraktur i min hand. Skönt! Då slapp jag det:)
Men hon kallade mig lilla flickan!
"Det var ingen fraktur så du kan vara lugn lilla flickan" Tur att hon inte var man...
Det måste ju vara det värsta som finns, en man i 50års åldern som kallar dig lilla gumman eller lilla flickan med den där fördummande tonen i rösten också. Jag undrar vad hon menade? Dold maktutövning!
Märks det att vårt juristprogram har inbakat genusperspektiv??? haha!

Nej nu blir det lunch och sedan ska jag börja dra mig till skolan för tentainformation.

// Ida

Dagens stjärna..

...är du Isa
Fy sjutton vad du är bra, jag kommer att sakna
dig över jul.




Sista seminariet!

Helgen, jag säger bara helgen! Vi hade så grymt kul så det var inte klokt. Vi började med lite glöggförfest hemma hos C och sen begav vi oss; tre galna juriststudenter till Corona.

Grymt kul var det och det blev en bra avslutning på terminen här i Umeå. Vaknade på söndagen dock med ett stort blåmärke i handen. Ja i handen! Jag har inte ännu lärt mig att högklackat inte går ihop med isigt väglag. Hela handleden gjorde ont och gör ont så imorgon springer jag över till Vårdcentralen och hör om de vill kika på den. Kanske är jag bara en gnällspik...

Idag hade vi vårt allra sista seminarie på hela den här terminen. Det handlade om Indirekt effekt, nationella rättsmedel och statsskadestånd. Någon som fattar???...nej inte jag heller!
Det var skönt iallafall att det var över och imorgon är det bara en föreläsning.





Anton och jag hann också med en tur till Nydalasjön för att grilla. Det ser kanske bra ut på bilden men det är bara tändvätskan som brinner,haha! All ved var alldeles dyblöt :(

Till Storejörgen;
Du min telefon funkar inte heller här uppe. Är du säker på att du bara grävde av en
telefonkabel, haha!

sov så gott mina vänner!!
// IDA















On my way home

Kvällen hos Isa var mysig med härligt sällskap, Idol och snask. Parinya hade gjort väldens avancerade julgodis dessutom, jummie!
Mina nya skor var väl värda pengarna och jag har nog aldrig varit så varm om fötterna, är också glad att jag tog på mig termobyxorna för annars hade jag vart dyblöt.


Tänkte visa er lite hur det ser ut här uppe nu:)



Det här är Mariehemsbacken, ser ni man ser inte ens slutet på den och här är
jag mer än i början av den...hujja!

Vår fina gård

Imorgon blir det grillning med lägenheten vid Nydalasjön!
Nej nu MÅSTE jag sova...

sov så gott // IDA

Snökaos!!!

Idag övervägde jag starkt att bara ligga kvar i sängen o ta sovmorgon men då tänkte jag: Tänk OM läraren säger något superviktigt på seminariet som avgör om jag klarar tentan eller inte, tänkt OM. Så jag jag masade mig iväg...

Efter seminariet så var det dags för luciafirande. Studentkören sjöng otroligt fint men jag hade velat att det var längre men men. Det var ingen högstadie falsksång iaf:)

Jag ringde sedan till polisen för att höra om de hade fått in mina nycklar och det hade dem. Vilken snäll människa som lämnade in dem!!! Både nycklarna och ena delen till låste var med. Innan jag hittade till polishuset så frågade jag ett antal personer och den sista jag frågade skulle åt samma håll så då skjutsade han mig, den andra snälla människan för idag.

Sedan blev det lite shopping, både julklappar till andra men kunde inte hålla mig för att köpa några till mig också! :)
Wedins hade total utförsäljning o dessa skorna kostade bara 200kr så då får det bli mina snöskor. Sen hittade jag en superfin halterneck topp med påfågal på typ, och en spetsbody som kommer bli så snygg med en svart kjol över. Så nu är min outfit till Underbar hemma i Halmstad fixad.
De andra julklapparna kan jag ju inte visa men jag kan säga att de blir toppen!




När jag sdan står och väntar på bussen hem så kommer det en chaufför oh säger att alla bussarna står för att kommunen inte har plogat eller sandat tillräckligt och det har verkligen snöat idag. Skulle gissa på att det kanske har kommit en 6 cm till och det är inte så mycket minus så det blir ganska blött och det i kombination med alla backar i Umeå...inte bra! Visste ni förresten att det inte är lag på att bussarna skall ha vinterdäck och de får det inte heller för att det sliter för mycket på vägbanan. Att bussarna som kör så många människor hela dagarna inte har däck som motsvarar väglaget  tycker jag är förskräckligt.

Ja det kom ju ingen buss, o inte hade jag lust att gå hem 5 km heller i detta vädret med mina kassar och juridikväskan på ryggen så då slog jag mig ihop med några tanter som skulle åt  mitt håll så började vi söka eter taxi. 1 timmes väntekö var det, men till slut fick vi en taxi iaf.

Ikväll så ska jag till Isa där vi ska tillsammans med Parinya titta på Idolfinalen och äta massa gott:) nu är bara frågan hur jag ska komma dit...jag får väl ta på mig termobyxorna, mina nya skor och lufsa ut!

trevlig helg allihopa!!!
kramar ida

Fler halläningar flyttar till Norrland!

Idag säger vi GRATTIS till Anton och att du kommit in på den linjen du ville:) Grymt kul med fler halläningar i norrland.
Det blir till att flytta hemifrån samtidigt som du börjar plugga, jag säger bara det är UNDERBART!!!!

Antagligen pendlar du mellan lycka och skräck men det kommer att gå toppen.
Åååå så roligt!

Nu kommer vi ju ha grymt nära till varandra (ja mätt i norrlandsmått) bara 40 mil.
Attans att jag inte har några vinterdäck bara....

Men på vägen upp så måste ni ju komma inom Umeå och mig o hälsa på. Jag bjuder på husrum och middag.

Ååå så roligt!

 


kram // IDA

         


Dags att klä granen!

Det började med att M kom hem o ropade i hallen: "Hållå, jag har en liten grej med mig hem"!!! Jag och Anton anade direkt oråd, haha! Och ja vad såg vi inte när vi kom ut till hallen. Jo där står hon med världens flin och en julgran.
Ja så nu var det ju bara till att möblera om så att det ståtliga trädet fick plats och så att vi kunde börja pynta det.
Så här gick det till:) 



// IDA

Ikväll tog jag på mig handskarna och avreagerade mig lite



ibland blir man jävligt besviken på personer men då är det bra att ha rumskompisar som
ställer upp som slagpåsar även om det kanske inte är dem man vill boxa på...

Onsdag = "ledig"

Idag skulle jag gå upp klcokan 7....men kom inte upp förren kl 11. ILLA!!
Nu har jag iallafall avverkat hälften av allt jag skulle göra idag och det känns bra:)

Igår så satt Isa och jag på Lindell igen och vi lyckades faktiskt bli klara med statsrättsfrågorna! Det har tagit några kvällar att göra dem men boy vad skönt det är att de är färdiga. Nu ska vi bara börja på de andra frågorna, haha!

Inga nycklar funna än men som svar på din fråga Isa så står TVn kvar, haha!

// kramar ida

bara 7 dagar kvar nu!!!!

Where are my keys???

Idag var det som om det regnat såpa i Umeå för det var så halt så det var inte klokt!!! Och jag som tyckt att det vart halt innan...Ja iallafall så ramlade jag med cykel på vägen hem och när jag väl kom hem så insåg jag att i fallet så tappade jag också mina nycklar :(
Jag cyklade hela vägen ner till skolan igen och letade där jag ramlat men ingen nyckelknippa, så det blir till att hoppas att någon snäll norrläning lämnar in dem till polisen.
Isa kom med en annan hypotes om att killen bakom mig som såg att jag ramlade tog mina nycklar och följde efter mig hem så imorgon så har vi inen TV kvar. Ush..läskigt den hypotesen väljer jag inte att tror på, hihi!

Kvällen fortsatte lite roligare eller mycket roligare med Isa och Step Dance. Instruktörerna körde kombinerat pass idag och det var super. Efteråt så satte vi oss givetvis på Lindell Cafét och körde musten ur de små grå, för den här kvällen iallafall.

Angående din kommentar mamma:
Ja jag vet, jag är en tidsoptimist. Men vem ska vi ge skulden för det, haha!
Inte dig utan....

// IDA

Önskeväska

Inte är det någon Mullberry eller Prada väska utan det är Haglövs Corker väska. Den här väskan är superpraktisk med ingång både ovanifrån och från sidan. Den skulle vara alldeles perfekt för mina kombinerade plugg och träningskvällar med I och för en gång skull slippa axelremsväskan.
Den rymmer också både Lagboken och datorn!

Den finns i otaliga färger men jag tror att på min topplista står färgerna svart, eller kanske grön...
Ett tips pappa, de finns på Team Sportia :)





Nu har jag precis kommit hem från I då vi idogt sutti och pluggat och det var -5 grader när jag skulle cykla, brr!
Imorgon ska vi satsa på mer plugg och DANS!!

Kram// IDA

Minnen minnen...

Idag på lunchen så satt vi och pratade om gymnasietiden (oj låter som om det var jättelängesedan) och självklart kom vi in på balen och alla fester. Vissa hade inte ens haft en bal!!! Här kommer lite bilder från vår bal :)
Åå, alla var så fina! och vi var så fina eller hur Anton !?








Förlåt!

Jag säger förlåt till alla de personer som jag någonsin kommit försent till!
Jag har nämligen på senaste tiden kommit underfund med att personer som kommer försent gör mig fruktansvärt ilsken. Det är respektlöst och nonchalant. Jag är själv en ganska god tidsoptimist och det är OK så länge det inte går ut över andra personer.
Visst kan man komma försent fem eller tio minuter någon gång men om man sätter det i system och det handlar om typ halvtimmar och liknande, det är INTE ok.

Vad är det för mening med att avtala en tid om man sedan får sitta och vänta? Det är slöseri med tid speciellt om det är tänkt att man skall utföra ett arbete tillsammans. Om man kommer försent då så strandsätter man den andra personen och man säger indirekt att den andres tid inte är något värt.

USH, USH,USH!
Jag skäms att jag själv har varit så dålig på detta innan...

// skamsen och ilsken

"You need to be good but you need luck to!"

Så hade en av Antons lärare sagt igår och så tror jag också att det är, eller vad säger ni?

Härligt att du fått lite julstämning i Getinge pappa! :) inte många dagar kvar tills att jag kommer hem och kollar ;)

Imorse när jag vaknade så snöade det något fruktansvärt och jag trodde att jag hade flyttat ifrån blåsten när jag flyttade upp hit men INTE. Så det blev bussen idag...
När det var dags att åka hem så öste det ner, tyvärr i regn så imorgon så är det nog inte så mycket snö kvar.

Imorgon så är det dags att börja på opponeringen av den andra gruppens uppsats. Egentligen så skulle vi inte börja på det förens nästa vecka men jag TVINGADE min grupp att träffas imorgon (Ja jag är hemsk ibland). För om jag gissar rätt så kommer vi inte ens att bli färdiga imorgon, haha! Vissa har väldigt lång startsträcka!

När jag var och handlade på ICA så såg jag en Amarylis och jag tänkte genast på min mamma som älskar dessa blommor så jag var ju helt enkelt tvungen att köpa en och titta så fin den är!




// IDA



RSS 2.0