My place

Lägenenheten var superfin! Den låg på andra våningen och jag slapp aprikosa väggar, haha! Vardagsrummet var i en snygg grå färg och sovrummet, köket och badrummet var i vitt. Perfekt!

 Så här ser lägenheten ut:)



Nu ska jag gå och  göra lite varmchocklad, det sover man gott på!
sov så gott / ida

Blue lining, White trenchcoat

Nu sittter jag på Lindell cafet har ätit en nogger glass och tittar ut mer än vad jag pluggar. Solen har lyst hela dagen här i Umeå och snart så ska Isa och jag ta en promenad för att gå o titta på min nya lägenhet. Håll tummarna:)

Jag måste verkligen skaffa en ny kamera så att jag kan ta mer bilder och förgylla min blogg med. Ni läsare blir allt fler och så vill jag ju att det fortsätter.
Några önskemål om vad ni vill läsa?

trevlig kväll / ida

Hipp hipp hurra!

Idag har varit en av de längsta dagarna på univeristet på länge. Föreläsning mellan 8-12 och sedan basgruppsarbete till 16.30, puh! Vi har börjat på en ny period, Associationsrätt vilket betyder att vi ska lära oss en massa om Handelsbolag och Aktiebolag, bland annat. Sommarlovet och tentan närmar sig minsann med stormsteg.

Igår så hade Isa och jag en gammal hederlig pluggkväll på Lindellcafét med te och sura S. Egentligen känns det helt knasigt att börja tentaplugga när det är mer än en månad kvar till tentan, men det behövs kan jag ju säga!

Nu är vi här i lägenehetn proppmätta efter att ha smaskat i oss föelsedagstårta som var till Anton. Idag fyller han 21 år! Hipp hipp hurra!!! Tårtan fick betyget, "det är nog den finaste tårtan jag någonsin fått". Tyvärr kunde ju varken Michela eller jag stoltsera med att det var vårt verk...


Fin va!? mumsig chockladmousse tårta

Idag är det också 33 dagar kvar tills att jag flyttar till min alldeles egna lägenhet! Imorgon ska jag åka och titta på den och det enda som jag hoppas på att jag slipper är aprikosfärgade tapeter....ush!


söndag

Igår var en bra dag och kväll, riktigt bra. Idag däremot var en lite mindre bra dag.

kvällen hos isa var riktigt kul med härligt folk och bra musik. Den stora husfesten däremot var inte så mycket att ha då det var SÅ otroligt mycket folk.

Vad som gjorde att dagen inte blev så bra idag var att jag lyckades smälla in skallen i betongväggen och jag tror minsann att det blev en mindre hjärnskakning av det plus bakfylla. Ush och fy!
På akuten så sa de att allt verkade ok iaf men jag får se hur jag gör med skolan imorgon.

Det som gjorde dagen ok var endast och endast sällskapet.

så ett tips, skalle och betongvägg är ingen bra kombination!

/ ida

det säkra vårtecknet

Idag lyser solen och det är 17 grader här i umeå, underbart! Därför har jag tagit en långpromenad med Maia Hirasawa i öronen och det riktigt spratt i min kropp men jag motarbetade inpulsen att spontandansa på gångvägen. Det sparar jag tills ikväll:)

Vårblommor och musöron på björkarna i all ära men jag tycker att det mest säkra vårtecknet är skateboardåkarna. Det är en killen som har åkt förbi vårt vardagsrumms förnster hela 25 gånger nu. Då är det vår!

Ikväll blir det husfest på Axtorpsvägen. Det är ett korridorshus och det är fest i hela huset, alla korridorer. De har DJ, dansgolv och det är 900 anmälda så det blir förhoppningsvis riktigt kul.
Först ska vi vara hemma hos Isa och jag ska äntligen få träffa en av hennes tjejer, ikväll blir en riktigt härlig kväll!

// ida

En slasktrattsdag

Har ni sådana dagar då ni gör allt som ni har samlat på er att ni ska göra men senare?Eller är du en sån person som gör allt direkt? Idag har jag en sådan dag. En slasktrattsdag då man gör sånt som man måste göras men som har fått vänta för att det inte varit jätte brådskande.

Idag har jag;

¤ använt mina köprättsliga kunskaper för att få en ny plattång på Jysk. De tyckte det blev lite jobbigt att jag inte hade kvar kvittot men jag fick en ny, jippie! kul att kunna använda det som man har lärt sig:)
¤ fixat bankID
¤ deklarerat
¤ ringt o klagat på att jag inte fått min DNprenumeration, igen!!!
¤ fixat så att jag kan komma o titta på lägeneheten som jag fått

det finns massor kvar att gör dock tex att PLUGGA så nu beger jag mig. Hoppas ni har haft en bra dag!

// ida

framför TVn

Idag har varit en lång dag på universitetet med basgruppsarbete hela dagen. Ibland känns det som om vi har värsta flytet och ibland går det bara så långsamt...

Vi i basgruppen tog också vårt demokratiska ansvar och röstade i kårvalet. Ska jag betala 315kr per termin så ska jag banne mig få vara med och bestämma vem som ska bestämma.

Nu sitter jag framför TVn och tittar på Du är vad du äter samtidigt som jag äter hallonpaj, mums!

sov så gott kära läsare / ida



Jag har fläckar på mina lakan

Efter påskledigheten så känner jag att energin är tillbaka och helgen har därför gått åt till att läsa min kurslitteratur.
Jag har avverkat två böcker vilket betyder att jag bara har kvar två tills perioden är slut vilket iof är på fredag men där kommer ju en helg också.
Sedan jag började juristutbildningen så har jag kämpat med att försöka hitta mitt "pluggställe" som funkar för mig. I tystaläsesalen får man träsmak i baken och i biblioteket tittar man på allt för mycket folk men nu har jag hittat det. Det är ju i sängen! Idag har jag läst 157 sidor och jag är riktigt glad då det faktiskt har fastnat också, känns det som iaf, haha!

Sängen är ju egentligen det optimala. Man får inte ont i rumpan, när ögonen går i kors så är det bara att blunda någon minut utan att folk omkring en tycker att man är helt knäpp och det är ju så bekvämt att man inte springer och får för sig att det verkligen måste damsugas just NU.

Men det finns ju så klart nackdelar, alla dessa fläckar från överstrykningpennan! urg...

Min nya arbetsplats, vad tycks? Har du något speciellt ställe som du jobbar bäst på?



// ida

hysteriskt skratt

Det är ju fredag idag! Riktigt härliglt att börja skolan igen med en kort vecka. Ikväll så var det filmkväll hemma hos en klasskompis och hon bjöd på en himla god Gino med jordgubbar och färsk ananas, mums! Det blev inte så mycket tittat på filmen dock utan det blev en massa snack som det så lätt blir:)

Imorgon står det tvättstugan och tillagning av 1 kila köttfärs på schemat och jag har inte riktigt bestämt mig vad jag ska laga. Har ni några tips? Er favoiträtt med köttfärs?

Jag lämnade ett soligt Halmstad med 20 gradig värme och kom till en blandning av de här två bilderna kan man väl säga så våren är på väg iallafall...

 

sov så gott // ida

Är du vuxen?

Jag kommer hela tiden på mig själv med att tänka, sen. SEN när det är på riktigt och på riktigt menar jag är när jag är färdigutbildad, har jobb och familj. Men vad är det här då? Vad gör jag nu?

Det slog mig igår när det ringde en telefonförsäljare och ville prata med MIG, inte med mamma eller pappa utan med MIG att oj det där var typ en av de saker som definierar om du är vuxen eller inte.

Så hur är det för dig? Har de börjat fråga efter dig ännu???

Jag som brukar köra med att jag ännu inte är arton får väl byta strategi och hävda att mamma Ida inte är hemma, haha!

// ida

11 dagar

Jag kan inte längre räkna hur många plattänger som jag har ägt. Inte någon gång har någon egentligen gått sönder utan det är mitt habegär och strävan efter en platt lugg som gör att jag byter upp mig. Under ledigheten i Halmstad så dog min senaste plattång, helt utan förvarning!

Om jag hade bott hemma så hade jag direkt köpt en ny men nu så fyllde jag mitt kylskåp istället (2-0 till självdisciplinen). Detta kommer resultera i att jag kommer se ut som ett litet troll med helt lockig lugg, flaschback till högstadiet innan jag träffade Mr plattång alltså.

Vilka problem va? haha!
Då hittade jag det här ordspråket från Demokritos "Lycklig den som inte sörjer vad han saknar, men som gläds åt vad man har".

Jag ska nog gå o kika i mitt kylskåp...

// ida


Packa pappas kappsäck

Nu börjar det dra ihop sig till att få flyga hem till Umeå igen och även hur mycket jag gillar att vara hemma här och träffa familj och vänner igen så ska det faktiskt bli skönt att komma hem.

Det är ju konstigt men fastän jag har flyttat hemifrån så blir jag alltid ett barn igen så fort jag kommer hem...
Någon mer som känner igen sig???

Här kommer lite bilder från påsklovet
1. Lurvet som sover
2-3 Maia Hirasawa på teatern
4 Tjejerna förbereder årets första grillning
5-6 Fest med Tuttan och Bullen
7 Under morgonpromenaden med Sixten så hittade jag vitsippor, VÅREN ÄR HÄR!
     

 

dags att packa kappsäcken då...

// ida


God natt

Jag far och flänger fram och tillbaka nu när jag är hemma och ändå har jag insett att jag inte kommer att hinna träffa alla som jag vill träffa. TRÅKIGT!
Idag så har jag både hunnit med en sväng på Ge-kås och aldrig har jag handlat så lite då det endast blev hårfärg och ett rött nagelack (1-0 till självdisciplinen) men jag har också hunnit med att skriva ut lite papper till mina pluggpärmar.

Pålsson har återvänt från varmare breddgrader vilket betyder att imorgon blir det reunion, konsert och fest! :)

sov så gott! // ida


det går bra nu...

Igår var min bästa dag på länge. Det började med att jag skrev på kontrakt för min nya lägenhet, en underbar tvåa på ett område som ligger 6 min med cykel från campus. Jag säger bara wiho!!! Det är inflyttning den 1 juni vilket också blir väldigt bra, det är innan tentan men ändå så att jag hinner spara och tjäna lite pengar över sommaren så att jag kan fixa iordning lägenheten. Och eftersom det är en 2 så kan jag kidnappa upp Sixten med gott samvete:)

Dagen forsatte med att jag åkte till vårdhemmet som jag jobbade på förra sommaren för en intervju med den nya personalchefen, och jag fick vikariat över hela sommaren. Härligt!

Sedan tänkte jag att nu har allt gått så bra så nu måste något skita sig och när jag hörde att PM resultaten hade kommit så tänkte jag ,helvete där kom det. MEN det gick ju också bra. Jag fick 3,5 av 5 vilket jag är helnöjd med tanke på att ingen i klassen fick 5.

Efter att ha bott hemma hos mamma och gosat med henne och lillebror ett antal dagar nu så har jag hamnat ute på landet, Getinge.  Senare idag så ska jag träffa två härliga tjejer från min gamla gymnasieklass och jag känner att det är riktigt gott att vara hemma.

en riktigt glad ida!
                                        

Landat i Stråstaden

Idag har jag redan varit i Halmstad i tre dagar! Det går så snabbt...
Vi har hunnit med att fira en  gammal högstadiekompis 20års dag ordentligt då han av oss tvingades i en rosa Hello Kitty pyjamas. Småbarnen på barnkalaset i bowlinghallen hade grymt kul åt vårt påhitt.

 

Det var riktigt kul att få träffa er igen! :)

Imorgon ska jag med mamma till högskolan och sätta mig och läsa lite eller mycket hoppas jag på. Jag känner mig lite osäker på Immaterialrätten:( Vi var ju på Maia Hirasawa idag och hon var GRYM vilken tjej! Men det stod att det var förbjudet att fotografera. Men varför? Att fotografera skulle väl inte vara ett intrång i upphovsrätten? Eller?

Jag ber er mina juristkompisar, hjälp mig med mitt problem :P

// Ida

Imorgon åker jag hem!

Jag har resfeber! Det är ju "bara" hem som jag ska åka men ändå är jag sådär hispig, fnittrig och hyper. Tror att jag snart blir utslängd från lägeneheten, haha!

Nu har jag städat och plockat iordning och lagat upp alla maten i kylskåpet, det är ju så värt att komma hem igen om allt är rent och snyggt. Dessutom så försöker jag dra mig från att läsa ut min kursbok, ajjabajja!


Min goda kvällsmat som är ännu ett  recept av Roger. Det är bra med en kompis som är kock!

nej nu ska jag packa!
// IDA

Fiskarna i havet

Nu har vi i basgruppen precis sagt hejdå o ska inte träffas försen på fredag för seminarium två.
Jag sa världens dummaste grej idag under tiden vi satt o arbetade. Vi kom in på vad goodwill var o snart kom vi in i en diskussion om glassplittret i kyckling som har hittats.

Jag - "shit men tänk vilken katastrof för företaget att behöva göra sig av med all kyckling det är ju flera ton som inte går att använda".

P - "jo men man borde ju kunna mala ner det till fiskmat eller något"...

Jag - "men tänk om du gör det o sprider ut till fiskarna i havet då kanske fiskarna dör istället".

Alla i gruppen börjar asgarva, för vem matar egentligen fiskarna i havet!!???
Undrar vilket intryck grupppen har fått av mig nu, haha! Jag får skylla på att det var P som ledde in mig på fel spår:)

// IDA


RSS 2.0