Framme i Ume

Nu har pappa, sixten och jag kommit fram till Umeå. Det tog lite tid, en natt pzå IKEAs parkering och önskningar om att släpet skulle klara hela vägen men nu är vi här.

Varför vi körde upp så vi skulle vara här den 26 var mest pga att kiosken hade lovat hålla mitt rekomenderade brev tills dess men tror ni inte, när jag rusar in kl 1600 att den tjocksmocken bakom disken säger att de skickde tillbaka det den 18!!! Arrr. Det är inte ofta jag blir arg eller otrevlig mot personer som jag inte känner men då var jag för sjutton inte glad. Han tittade på mig o förklarade det med att han måste ha missförstått mig....uh Han lovade per telefon!

Så nu återstår ett mysterium. Vem har skickat ett rekomenderat brev till mig??? o måtte de skicka det igen! Pappa skrämmer mig med att det kanske är en stämning eller en utmätning av kronofogden. Så kanske lika bra att jag inte fick ut brevet, hehe.

Jag pendlar mellan lyckorus över att lägenheten börjar komma i ordning och panik över allt som väntar och måste göras.
Men jag antar att en terminstart också skall innebära lite panik. Lägenenheten är iaf verkligen toppen! Det börjar bli riktigt mysigt o jag ser fram emot 3,5 år här (om nu inte kronofogden är efter mig). Sixten trivs också o älskar sin nya lilla koja men jag måste fråga  er norrlänningar, var är alla hundbajspapperskorgar?

Nu sitter jag vid emelies dator som jag lånat för att kunna fixa lite av allt som ska fixas. Tack snälla!

Imorgon blir det lite mer att fixa o en telefonkonferens för att planera för RMTs nya hemssida, spännande.

Nu blir det läggdags / ida

 

en ledsen dag

Idag är en tråkig dag. Idag åker jag hem från Johanna o England.

....o andra sidan har jag haft 5 helt underbara dagar o imorgon flyttar jag hemifrån "på riktigt"!

/ ida

härliga tider i England

Jag älskar verkligen att vara i England! Det ser ut precis som bilden jag hade i huvudet och är bombsäker på att jag någon gång kommer flytta hit, lika säker som jag var på att jag skulle flytta till Umeå.

Att träffa johanna är ju ruskigt roligt också, lite läskigt åka bil med henne bara, på fel sida vägen!

Igår var vi o kollade utelivet i Brighton, nyktra. Det var riktigt roligt, fullt med folk o bra musik men det är ju lite läskigt o vara nykter bland allt fullt folk faktiskt vilket resulterade i ett litet missförstånd, haha!

I mina öron
Killen : Are you in drogs?
Jag: Nooo!!
Killen lite irriterat: then why are you looking at me??

I killens öron
Killen:  Do you want to dance?
Jag: Noooo!!
Killen: Then why are you looking at me?? 

Haha, det var nog jag som drabbades lite av turistsjukan o tittade lite väl mycket, lite väl länge på lite väl mycket folk. Ikväll ska vi till London o fira att Johanna fyller hela 20år och inom Tove o kolla in vart hon har hamnat här i världen. Så nu blir det lite middag innan o sedan bär det av.

bye bye! / ida
 

sista kvällen i Getinge

Sista dagen i Getinge idag o det har inneburit en del hejdå,ush! Men höstterminen kommer ju antagligen gå lika snabbt som de andra o på ett sätt så längtar jag tillbaka till umeå så att jag kan få BÖRJA o komma tillbaka till vardagen, min kära vän Isa förklarade det väldigt bra tycker jag.

Lika effektiv har jag varit idag som jag var i helgen, pappa varför är du bara hemma när jag ligger på soffan? Tycker inte riktigt du får en rättvis bild, haha!

I 20års present fick jag massage som jag ju var tvungen att använda innan jag åker tillbaka o jag säger bara jisses, det gjorde ont men det var ändå SÅ skönt. Jag pallar bannemig inte axelväska den här terminen....

Ikväll så var Karin här o sa hejdå:( Jag har köpt en "frisytidning" för jag är så gudomligt trött på mitt hår och färg vilket slutade med att jag klippte karins hår. Det blev superfint! O allra viktigast ,karin blev nöjd.

Före


Efter


Imorgon så drar jag till London ett par dagar så nästa gång vi hörs så är jag kanske uppe i umeå!
/ ida

en produktiv helg

ojojoj vad jag har hunnit med mycket i helgen, det är ju konstigt när man vissa dagar inte ens kommer ur pyjamasen.

här kommer lite bilder från helgen


   

Min söta lilla guddotter och hennes familj har jag hunnit träffa
Kantareller lever vi på just nu. Pappa plockar, farmor rensar och jag äter, mycket bra fördelning av arbetet
Vi har spelat en del tennis
Mina mycket mycket hightech föräldrar
Karin o jag hann med en sväng på Sjönedvadmarknad o då MÅSTE man äta majskolv, mums!



Jag har spenderat väldigt mycket tid nere i källaren för att måla om lite möbler o när karin kom förbi så sattes även hon så klart i arbete. Kökstolarna hittade jag på Sjönevad 100kr för alla fyra = Ida är mycket nöjd :)

      

O här kommer då resultatet! Stolarna ska få sig en strykning till imorgon annars är det färdigt.


Ja o ingen helg utan lite skoj eller hur?

/ ida -

im so happy im so glad

I'm so happy I'm so glad that I met you...
vet ni vilken reklamlåt jag menar? Har haft den på huvudet hela dagen men den funkar ganska bra idag också för idag är det en riktigt bra dag!

Den underbart snälle J har hjälpt mig så idag fick jag ner min lönecheck vilket betyder att resan till London är bokad,äntligen! Here I come Johanna!

Jag och pappa har börjat att packa alla mina saker i källaren efter att vi mätt upp släpet på golvet, haha! Pappa är nog lite nervös över att jag har alldeles för mycket  grejor.

Mamma har också kommit ut för  att hjälpa mig att måla om lite möbler och vi har precis avslutat en trevlig middag med en eller ja, flera intressanta diskussioner. Och jag kan ju konstatera att mamma och pappa inte riktigt tycker att jag är vuxen nog att få säga min åsikt ännu. Ibland är vi som en stor italiensk familj som bara babblar i mun på varandra. Ja jisses jisses.

nu står mamma över huvudet på mig o läser....

ja jisses jisses


lite av all packning


titta vilken bekväm hund man har! lille gos:)

nej nu är det nog läggdags för oss allihopa, natti natt /ida

Nedräkning

På våren så satt jag i umeå o drömde om sommaren i  Halmstad o allt jag skulle göra och alla jag skulle träffa. Hm, ja jag kan ju konstatera nu att mitt jobb inte riktigt var inräknat i de drömmarna....

Igår jobbade jag iaf mitt sista pass så nu är jag ledig!  Tror ni inte att jag vaknade klockan 6 i morse ändå! urg...

Nu börjar sista etappen på sommaren så imorgon flyttar jag ut till pappa igen för att få koll på alla grejor, spela lite tennis o lata mig.

Nu ska jag bara försöka få ner min förjordade lönecheck som hamnat i umeå så att jag kan boka min resa till London, ibland ställer posten till mer problem än vad den hjälper faktiskt.

Jag har också lite seperationsångest  från min bil för det står mellan hunden och bilen med till umeå och det blir nog faktiskt vovven. Men min älskade lilla bil, vågar jag lämna den i pappas händer???

/ ida - 14 dagar kvar

RSS 2.0