På skolan

Nu sitter jag i ett gruppgrum med Linn och Sara droppar nog in snart också. Helgen har varit sjukt bra och jag börjar älska helgen mer än förut, om det nu är möjligt.

Vi fick inte tentaresultatet i fredags så det blir till att vara nervös imorgon igen. Jag blir ju nervös fastän jag vet att det inte är något som jag kan göra åt nu liksom. Jag drömde inatt att jag fick resultatet och att jag hade fått på CB som betyg på en skala av U, B, BA, AB så vad betyder då CB? 

Nu kör vi hårt fram tills klockan fyra och då blir det Bodypump på IKSU.

Ett stort GRATTIS till vår Isa som i helgen blev dubbel distriksmästare i Bugg och Boogie, du är grym!


// ida

Paket och surgubbe

Idag har vi haft föreläsning om mäns våld mot kvinnor och barn i nära relationer. Mycket intressant men minst lika skrämmande. Föreläsaren som jag tyckte var mycket duktig påpekade för oss att vi antagligen allihopa kommer att stöta på våld i nära relationer på ett eller annat sätt i vårt framtida yrke. Antagligen har hon också rätt. För första gången på programmet kände jag också ett intressen som jag inte riktigt har känt förut, det här är nog något som jag skulle kunna jobba med. Inte för att det på något sätt är kul utan för att det är ett så otroligt komplext område med många olika aspekter och perspektiv, kvinnans,barnets och mannens och de har alla gemensamt att de behöver hjälp.

När jag kom hem tog Sixten och jag en promenad bort till Mariehemskiosken och surgubben för att hämta ut ett paket från mamma. I paketet låg lite som mamma hade sytt till mig.

Det första starka minnnet av något som mamma sydde till mig var en lila vårjacka med ett småblommigt foder på vit botten. Den var otroligt fin och jag var så stolt, vet dock inte hur gammal jag var men det var innan lekis tror jag(mamma?).

Vad som låg i paketet var


Marimekko "fickorna" på väggen och nya fodral till mina korgar. Mycket fint mamma, tack!


Det här lapptäcket har hon sytt



Min balklänning ligger hon också bakom och den är ju också lila slog det mig nu. Kan det vara så att lila är min favoritfärg kanske?


// ida

Middagsbjudning

Idag hade jag middagsbjudning här hemma och det vart riktigt trevligt och mumsigt. Kanske är smart att bjuda på något som man är bra på att laga eller kan men jag kände att det skulle blir lite spännande och göra något helt nytt och bra blev det. Tyvärr så missade jag ju "familjens" veckofika.

Imorgon blir det förelädning om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer vilket ska bli mycket intressant.


Här är mina ädelostfyllda biffar


Vilken storm det har varit idag! Jag hatar snövallar, det bara är så och cykelturen hem från IKSUs Stepmuskel var tuff, riktigt tuff. En som tycker det är kul med snö och blåst är iallafall Sixten. Så nu blir det en tur ut i snökaoset.

// ida

Måndag

Vi jobbade på bra i basgruppen idag så vi var färdiga till lunch. Då passade jag på att springa lite på Uniaden och gå på Blondinbellas lunchföreläsning. Hon pratade om hur och varför hon startade sin blogg och lite om hur hon hade för taktik för att få den så stor. Det var kul att se hur hon är i verkligheten och hon bjöd på många skratt.

Idag var jag också på mitt första IKSU pass på ett tag, tjejerna körde spinning och jag gick på Afro. Det var riktigt kul, jobbigare än vad jag trodde och kul att bara släppa loss.

Nu har jag nog kommit på vad jag ska bjuda Anton och Michaela på imorgon, det blir ädelostfyllda färsbiffar, blomkålsmos och sallad. Fåpr vi se vad de tycker om det.

Så nu blir det att dra till ICA.

Uniaden hade gjort det mysigt även utomhus




Blondinbella som berättar om ett av hennes företag Bellme


// ida

ge mig tips!

Måndagen avklarad då. 

Imorgon blir det bg-arbete från klockan nio, jag hoppas att vi är färdig till lunch för då hinner jag kanske gå på Blondinbellas lunchföreläsning och på Uniaden som är en eventdag för främst ekonomer men det är ändå kul att spana in.

På onsdag så ska jag bjuda mina gamla combos på middag och det står helt still i skallen vad jag ska bjuda dem på. Den enda riktlinjen jag har är egentligen att de gärna skippar eller skär ner på kolhydrater. Så någon, något tips?

IKSUkortet aktiverat idag så imorgon blir det Afro och på onsdag stepmuskel, woho! känns gött att vara tillbaka.

// ida

fart på flickan

Nu är det fart på mig! Uppe tidigt idag för att tvätta kläder och städa min lilla lägenhet. Snart ska jag snart bort med Sixten till ICA, handla lite, laga lunch och sedan blir det lektion 2 på Uni.

Akta er för idag går det snabbt!

// ida

long time, no see

oj oj oj vilken långhelg jag har haft! Den började i fredags med hårklippning nere på WOW, Linn och jag lyckades få efter varandra så sedan gjorde vi en repa nere på stan. Det har blivit att jag inte är så mycket nere på stan så om jag åker ner nu så är det något speciellt liksom, nästan spännande, haha!

På det blev det en god fredags middag och en film med I, mys! På lördagskvällen så vankades det göteborgsfest hos mina gamla combos som en in/utflyttningsfest. Det spelades göteborgsmusik och bjöds på både hel- och halv special. Mycket gott, med hemmalagat potatismos!

Anton the chef


Michaela tyckte att jag var ett ljushuvud


Michaela och jag


Idag har jag varit på skolan mellan 12-16 och pluggat lite. Ja, med betoning på lite för det är så enorm skillnad från när vi tentapluggar, ingen stress alls. Sedan tog Sixten och jag en härlig långpromenad med Caroline. Hem trycka lite god ärtsoppa och senap och sedan vart det bort till bussen för att åka med Isa till Umeås dansimperium för att dansa bugg. På söndagar har de så att alla kan komma och dansa och fy sjutton vad kul det var, och bra träning dessutom! Jag kommer nog minsann ha lite träningsvärk imorgon.
Imorgon är det ju också måndag vilket betyder att jag ska införskaffa ett efterlängtat IKSUkort igen.

// ida

Onsdag

Idag har jag lagat ordentlig mat 2 gånger. Tyvärr blev jag besviken på sillen som jag panerade och stekte, den var mycket saltare än jag trodde men men nu har jag provat på det.


Lax i ädelosttäcke var mycket godare!


Har även plastat in några av böckerna för den här terminen då jag misstänker att de kommer användas en hel del.


Nu ska jag dricka lite varmchoklad och sedan blir det kvällspromenad med Sixten.
// ida

Nu vill han sova

Första dagen i skolan gick fin fint. Verkar som om jag har hamnat i en riktigt toppen basgrupp och tur är väl det för den här gången så ska vi ha samma grupp hela terminen ut. Har också fått hem alla terminens kursböcker, det var tungt!


Vi försökte oss på Pilates hemma hos Linn idag och här ser ni hur det gick, lite svajigt.


Nu tycker sixten att det är läggdags och det har han ju rätt i.


Godnatt // ida

Glömde

Glömde förresten att säga att idag var första dagen på termin 4. Terminen består av straff- och processrätt och det verkar riktigt intressant.

Det kändes skönt att efter jul och tentaplugg vara tillbaka i en föreläsningsal med alla tjejerna på samma rad och glödande pennor. Att vi verkar få riktiga powerkvinnor som föreläsare på kurserna gör det ju inte sämre heller.

Imorgon;

  • ska jag köpa alla kursböckerna av min fadder
  • ha lektion på fyra timmar.
  • träna Pilates på Linns vardagsrumsgolv
  • och klockan 21.30 blir det P3 guldgalan, woho!

God natt // ida

Tjurar

Ibland önskar jag att Umeå låg lite närmare Halmstad. Jessica kommer hem till Sverige, Halmstad i helgen och det hade passat grymt bra med mitt schema att åka hem. Det hade blivit hela fyra dagar hemma i Halmstad så jag hade kunnat träffa alla tjejer.  Men resan hem blir för jäkla dyr alltså. Hatar att säga det men det är inte att jag inte vill hem...

Vi hade kunnat;
Fira Lottens födelsedag
Mysa i karins nya lägenhet
Peppa Emma inför plugg på högskolan
Snacka kärlek med Johanna

och glida runt med Jessica i byn som förr i tiden, bara Tove som skulle fattas...

Det som gör mig ännu tjurigare är att vissa personer inte verkar fatta att detta är typ det bästa tillfället på hela terminen att komma hem då det inte finns något som heter lov på universitetet. Så kommer jag inte hem nu så kommer jag inte hem alls.

saknar dig jessica!


// ida - life is a bitch

ICA

När vi handlade på ICA idag så fick vi både ros och choklad. Det firades 20 år med ICAkortet, vi gick en tipspromenad samtidigt som vi handlade och vi siktar givetvis på förstapris som är matcheckar på 50.000, det hade inte varit fel.



som ni ser så har chokladen redan provsmakats, det var med tranbärssmak. Riktigt gott!

// ida - Parre klagade på min uppdatering så nu jäklar, haha!

Den lediga helgen

Helgen efter tentan måste vara den bästa helgen på hela året typ. Inget plugg, inga måsten.

Att tentatiden är över firade I och jag imorse med en pannkakstårta, smaskens!


Firades gjorde det också i tordags






/ida

tentan avklarad

Tentan är gjord! Vi har laddat sedan innnan jul, räknat bodelningar och arvskifte, räknat inteckningar på fastigheter, utdelningar vi konkurs och så kommer inte en enda räkneuppgift på tentan.  Det var ju just dessa räkneuppgifter som jag var mest nervig för och fastän jag nu känner mig hyfsat säker på dem så var det ändå ganska skönt.

Nu börjar det nya året, att göra tentan är ungefär som vårat nyår. Det gamla året är liksom inte slut innan man har gjot den.

Nytt år, ny spännande termin, here I come:)

ungefär så här glad är jag nu


// ida

dagens teknologi

Nu har jag precis avslutat ett samtal på skype med styrelsen för den europeiska organisationen för ungdomar med mag- och tarmsjukdomar.

Vi planerar nästa träff som i år ska vara i Norska Sommeroye. Ska bli riktigt kul att få träffa alla personer som jag träffade i Amsterdam i somras.

Att skype finns underlättar ju otroligt mycket istället för att sköta allt på mail. Dock låter ju inte min engelska som nicolas som är från england, hehe. Lite knaggligt ja.


Styrelsen i Amsterdam


// ida

dan före dan

Idag är det dagen innan tentan. Vi skriver tredje tentan på juristprogrammet, woho vad tiden går snabbt!

Jag är lugn inför tentan vilket känns otroligt skönt då kanske jag kan få ha med mig huvudet på den här tentan jämnfört med den första. Imorgon när jag sitter där så kommer jag nog vara lite nervös, innan man vänder på tentan och kan avgöra om det kommer gå bra eller om det kanske blir lite svårare. Men lite nervositet krävs ju också så att man skärper till sig.

Att det är tentatider märks på många sätt;

¤ jag har inte träffat hjärtat på FLERA dagar (typ två, hehe)
¤ jag har satt igång brandvarnaren två gånger på 1 vecka (så går det när jag försöker multitaska)
¤ jag har stekt min mat i samma stekjärn i 1 vecka
¤ jag har inte duschat på 4 dagar
¤ jag har ätit chockladpudding till frukost, lunch och middag  (det får man göra när man har flyttat hemifrånn  har jag hört)


Det är slusken som har tagit över hos mig, slusken ida. Jag tror att det ser ut så här hos ganska många av mina klasskamrater också, prioriteringen blir liksom lite annorlunda.

// ida



Nu vet jag!

Jag inser att mitt förra inlägg kanske låter mer pessimistisk och deprimerande än vad jag menar. Jag gillar att fundera över förändringar och egenskaper hos mig själv det är det enda. Jag tror också att det är viktigt att göra det.

En mycket klok vän till mig ringde och talade om för mig vad felet var.

Jag har blivit förslappad. Och ja det stämmer nog. Min liv kretsar kring i princip bara mina studier,det är just det att det är skillnaden mot vad det var förut.

Jag var alltid på vift förut (innan umeå). Engagerad i styrelseuppdrag, projekt, tränade och jobbade. Vad gör jag idag? Pluggar.
Ser ni skillnaden?

Kanske var pendeln på väg att gå förlångt åt det ena hållet innan och jag fick rådet att dra ner på engagemang. Vad som hände istället var att pendeln sköt för snabbt och högt åt det motsatta hållet.

Så vad göra?

Bli mer engagerad i annat än studier och på så sätt kommer jag få mer att göra som kräver att jag blir mer effektiv vilket i sig leder till att jag måste motivera mig.

Det ska bli mer jävlar anamma!

// ida

ibland önskar jag

Ibland önskar jag att jag var lite mer av en dålig förlorare, lättare brusade upp eller lättare kunde motivera mig själv. Lite mer jävla anamma liksom. Förstår ni vad jag menar?

Jag har tänkt på detta ganska länge och det är något jag stör mig på. Jag vill känna den där adrenalinkicken av att inte vilja förlora, att kämpa istället men istället så tänker jag ja, det är ju tråkigt att förlora men vad gör det egentligen. Men vad är det för jäkla inställning va? Men samtidigt har jag inget behov av att vara bäst, kunna mest eller se bäst ut.

Jag får liksom inte igång gasen eller frågan är om jag ens trycker på den?

Är jag alltså en sådan som nöjer sig? Kommer jag bli en sådan som nöjer sig med jobbet den får, bostaden den får eller situationen som den är i? Kommer jag inte att kämpa? En lagommänniska.

Samtidigt som jag vill kunna trycka på gasen så vet jag inte vad jag skulle få ut av det. Av att vara bäst, kunna mest eller se bäst ut. Ära, prestige? Men vad hjälper det mig? För allt det handlar väl egentligen om vad andra människor tycker och uppfattar mig på för sätt. Hon är bäst, hon kan mest eller hon ser bäst ut.

Jag fascineras av och avundas de människor som jag har ikring mig som kan pressa sig till tusen för att uppnå ett mål, böja och benda sig för att ligga på topp. Men hur gör ni?

Hur övar jag på att få lite jävla anamma i mig?
Hur övar jag på att bli en dålig förlorare?
Hur motiverar jag mig själv om jag inte tycker att det är så farligt att inte vara bäst?

Jag vill ju inte vara lagom, mitt emellan. Eller?

Har ni några tips?

Detta kan ju låta som om jag sitter ensam på min kammare med världens identitetskris eller något men så är det inte, alla (mamma och pappa) kan vara lugna. Jag funderar bara lite:)

// ida

Triss i lugg

Det blev ingen dans ikväll, de hade tydlingen inte dragit igång terminen ännu. Tråkigt men det får bli en annan gång då istället:)

Istället blev det en powerwalk, jag menar, jag hade ju redan träningskläder på och var riktigt pepp. Dock är ju inte Sixten världens bästa hund att powerwalka med, han ska ju pinka överallt!


Linn kläckte den perfekta idén om att efter tentan så är man värd att få gå och klippa sig och det hade passat riktigt bra för min utväxt börjar bli LITE för mycket. Detta resulterade i att jag klippte luggen. Det är tur att den växer som ogräs, blir det åt fanders så gör det inte så mycket. Tittade igenom bilder för att se hur jag ville ha den och kom fram till att det hade ju varit trevligt om man fick se om jag har några ögonbryn, hehe.


Dagens


Amsterdam i juli


London i augusti


Lite färgskillnad också var det visst. Vad tycker ni? Illbaka till mörkt eller ljusare, kort, lång, sne eller rak?

// ida

Dans ikväll

Lika härlig dag idag som igår med en massa solsken.

Nu har jag kommit hem efter några timmarsplugg på UB. Ska plugga lite till och sedan så ska jag iväg med Isa och bugga ikväll. Det ska bli riktigt kul! Isa är ju proffs och ska träna inför en tävling och jag hänger med som sällskap och så är det ju sjukt kul att dansa. Hoppas bara att någon bjuder upp annars så får jag väl ta tag i det själv och presentera mig; Hej, jag heter Ida Persson och gillar färger. Då är det säkert någon som vill dansa,haha.


Nydalasjön har frusit, nu skulle jag haft ett par längdskidor!


// ida - jag känner inte av den här tentaångesten som jag brukar göra. Kanske beror på att jag är så lycklig med allt annat?

Lördag

Vi vaknade till världens bästa väder idag, -6 grader och solsken så det blev en promenad ner till sjön där man ser solen bäst när den är så låg.

Sedan var det bara att köra igång med pluggandet, både I och jag har tenta nästa vecka så det finns inget just nu som heter pluggfria dagar.

Lite plugg till sedan blir det ett besök borta på Mariehems pizzeria, mums.

// ida

Lunch

Nu är jag hemma på lunch, trycka lite mat, ut med sixten och sedan tillbaka till grupprummet på universitetet med tjejerna.

Idag görs det gamla tentor och jag har gjort en miljörättsfråga, tyvärr så var det ju fel....
Men nu har jag lärt mig det som var fel, det är ju rätt i andra fall, hehe.

// ida

Arrr!

Blodet är här igen...

// ida

Söta flickor

Efter dessa söta flickor får jag ibland en drabbande saknad.

De hysteriska skrattattackerna, fnitter, babbel,skvaller och syskonkärlek. Jag hoppas verkligen att jag hinner hem till er bal,student och 18års dag!







// ida

dåligt

Oj vilken dålig uppdatering men nu har alla kommit hem och det är så härligt och de prioriteras framför uppdatering helt enkelt.

Igår vart det hemma plugg hos Parinya eftersom UB hade stängt. Men idag är vi tillbaka.

Jag tog ut 200kr idag för jag ska skriva ut en massa papper men jag blir riktigt ledsen om ALLA pengar går åt. Samtidigt vågar jag inte heller riktigt att snåla på utskrifter pga det för TÄNK om jag sitter på tentan och tänker att jag borde ha skrivit ut det pappret. Då blir det katastrof.

Nu mot skrivaren!

// ida

Skink och broccolipaj

Julskinkan fick göra sin sista insats i pajen.




Av mamma i julklapp fick jag en riktigt fin marimekko gardin. Fin fint!
Såg nu att sladden till stjärnan har ramlat ner men det får ni blunda för.


Nu blir det paj och Bones // ida

?

Kan man ens böja tillber till tillbad??? klurigt, ge mig ett svar!
// ida

Paj på hjärnan

Igår gjorde jag en räkpaj som jag fått recept på utav Linn. Den var riktigt god! Det enda jag kan tänka på nu är paj. Vad ska jag göra för paj nästa gång? Broccoli och skinka paj, broccoli och ost paj, köttfärspaj, ja ni fattar.

Varför har pajen satt sig på hjärnan då? Jo för allt annat som inte innebär tentaplugg fastnar hur lätt som helst.

Idag trodde jag också att jag hade pajat Christins bil och när jag satt där så började jag fundera på om det är så att alla bilar jag bara lägger handen på drabbas av olycka. Jag tillbad bilguden och bilen startade. Jag har blivit troende.

Nu ska jag göra paj.

// ida


Spelkväll

Nyår var fullt med nya människor, skratt och galenskap även lite dramatik men det hör väl nyår till börjar jag tro, hehe.

Nu ska jag kila iväg för att ha spelkväll med Sara och resten av gänget.

trevlig kväll!

// ida

RSS 2.0