Imorgon

Imorgon så flyttar jag. Ville bara säga det. Ville bara säga att jag är ÖVER lycklig!!!!

Brännbollsyran

Vår champagnefrukost blev riktigt lyckad! Det var underbart att få komma bort ifrån plugget ett tag, vara ute i solen, prata om annat än immeterialrätt och 36§ avtalslagen och det skulle faktiskt vara lite skamligt att bo i Umeå och inte se något av brännbollsyran.

Vi var där som supporters till Isas pojkväns klasslag som denna halmstadtjej var lagledare för och de var uklädda till bönder:)

       



     

Vi var där klockan två på eftermiddagen och klockan halv åtta såg det fortfarande ut så här



Vår plan var att inte bli bakfulla tills idag och det lyckades vi med det också så idag har jag varit på Umelagun tror jag det heter. Glassat på en filt och läst i mina böcker. Det är typ 30 grader här idag! Underbart:)

  

Ser ni, det kan minsann vara sommar i Umeå också:)

tjing tjong/ ida

Torsdag

Idag har jag haft en hemmapluggdag då jag har försökt speedläsa. Vilket betyder att jag har försökt beta av de delar av böckerna som inte är färdigläst eller som behövs läsas en gång till.
Michela lockade ut mig på balkongen för att plugga så till och med blekfisen ida har fått lite sol på sig. Det ni, det händer inte ofta. Jag vill gärna bli brun men vägen dit gillar jag inte, det blir ju så varmt! Får liksom klaostrofobi i min egen kropp....

Vid middagstid tog vi ett litet break för att köra bilen till Q8 och göra en lite koll inför den långa färden ner mot södern. Så nu är däcken pumpade, olja, spolarvätska och kylarvätska påfyllt. Det ska bli en kul resa ner då fyra av mina klasskompisar som jag egentligen inte umgåtts så mycket med ska åka med men då har vi ju tid att lära känna varandra:)

Så den 7 juni 05.00 rullar vi neråt...

Imorgon är det dags för champagnefrukost och uppladdning. Mysigt, mysigt!
Det påminner mig om veckan innan studenten som vi ockuperade skolområdet med tält, brassestolar och musikanläggningar för att fira att tiden på gymnasiet snart var slut.








Ida / 3 dagar kvar

another day at the office

undersökningen på sjukhuset igår gick bra, nu är det bara att vänta på svaren av biopsierna.

När jag väl var på sjukhuset så passade jag på att förtidsrösta då jag på valdagen kommer att sitta i bilen ner mot södern. O min röst ska minsann inte få gå till spillo. Glöm inte rösta ni heller!

Idag har varit en lång dag på universitet där jag har spenderat den mesta av tiden vid kopiatorn för att sammanställa mina fyra tentapärmar, en för varje period. Det känns bra och förstunden är allt under kontoll. Imorgon är det dags för det sista seminariet på hela terminen och det ska firas med vaniljgifflar. Sedan är det dags att tillsammans med tjejerna ta itu med ett av de svåraste ämnena på den här terminen, Immterialrätt. Brrr, inte lite förvirrande men det ska nog gå:)

sov så gott! / ida - 5dagar kvar till flytt


titt ut

sitter nu på universitetet och försöker få kontroll över period 1 på den här terminen som handlar om standardavtal och fastighetsköp. Lite knepigt minsann.

Börjar fundera på om den där drömvillan ska få bli en drömvåning istället då det minsann inte är riskfritt att köpa hus o ska jag göra det någongång så ska det vara ett hus utan krypgrund. Jag börjar närmligen bli mer och mer övertygad om att krypgrund är roten till allt ont,haha!



/ ida - crazyeyes

Min kropp, min borg?

Jag vet att det BARA är två veckor kvar till tentan och att det sen är sommar men det är så tröttsamt. Det är inte JAG som vill ge upp, det är min kropp. Att hela tiden bli motarbetad av sin egen kropp är tufft. Och att det inte ens SYNS utanpå! Ibland önskar jag att jag fick en stor böld i ansiktet istället, både för att jag själv ska inse att jag är sjuk men också för att det ska bli lättare för andra att förstå.

Det är ju inte så lätt att förstå om jag går runt o e glad hela tiden det förstår jag men man kan ju inte gå runt och hänga läpp heller. Och vad är värre än att bli beskriven "ja men det är hon som är sjuk". Därför tillåter jag mig att vara sjuk när jag är hemma.
Jag vill anpassa sjukdomen efter min verklighet och vardag inte verkligeheten och vardagen efter sjukdomen. Jag vill inte bli en av alla tanter i RMT som ÄR sjukdomen.Nej.

Jag är inne i en svacka nu och det är bara att acceptera, det kommer vi alla in i ibland, helt normalt. Varför den kommer nu tror jag beror på att jag nu "ser" framtiden och vad som kan komma och vad jag vill göra av den. Det visste och kunde jag inte se när jag blev sjuk i nian. Jag är helt enkelt rädd för att mina drömmar ska grusas på grund utav några meter tarm, men nehej det tänker jag inte tillåta för då ska den bort!

Min kropp min borg, min kropp mitt ruckel...
Tyvärr så kan jag ju inte vara JAG utan min kropp, förbaskat!

Går det här ens att förstå??? / ida

ett tag sedan

Dåligt med uppdatering var det här men så blir det också när det är tentatid.

Som sagt så är det tentatider vilket betyder att jag antingen spenderar min tid på universitetet eller hemma och pluggar. Träningen ligger också nere för tillfället tyvärr, det beror både på plugg och ulcerös.
Jag mår inte alls bra just nu vilket har gjort att jag seriöst har övervägt att ge upp den här terminen för att jag ska klara sommaren för klarar jag inte sommaren så får jag inga pengar, får jag inga pengar så kan jag inte behålla lägenheten, kan jag inte behålla lägenheten ja då blir jag riktigt ledsen och vad är då en tenta värd?
Så på måndag ska jag till sjukhuset för att göra en endoskopi för att se hur det verkligen ser ut där i tarmen eller som min läkare sa;

"ja nu när cortisonet inte har hjälp så kliar det ju lite i fingrarna att göra en tittupp" HAHA! ja han verkar ju ha ett jobb som han gillar iallafall. Inte vet jag om jag hade tyckt att det var så spännande.
Men så på måndag kommer domen och jag vet inte ritkigt vad som kan vänta, tarmvila, ännu mer cortison, stomi?


Ja kanske är det fel att måla fan på väggen men ibland är det skönare att tro det värsta och bli glatt överaskad :)
 
...o ännu har jag inte gett upp

trevlig helg / ida

Hemma igen

Nu har jag kommit hem och landat igen efter en helg i Stockholm, en riktigt härlig helg med släkt, vänner, inspiration, underbart väder och självklart lite shopping.

Ofta önskar jag att jag träffade släkten mer (kanske lite dumt att flytta  till umeå då,hehe) och att vi i Sverige hade en större tradition av att hålla samman men vi är väl kanske lite för individualiserade för det men då gäller det helt enkelt att njuta av de gånger som vi träffas och vi får ta igen resten av året i sommar istället.

På RMTs 30års jubileum så drog Frida och jag ner medelåldern några snäpp som vanligt men våra ideer och planer på hur ungdomsverksameheten ska se ut, fungera och vad den ska åstadkomma välkomnades både på förbunds- och länsnivå. Så nu är det bara att få det att fungera och första stora projektet blir riksungdomsträff till hösten. Nu kör vi Frida!

Under jubileumet så delade vi ut ett antal pris och stipendier och ett av priserna gick till Lotta Gray också känd som den bloggande jounalisten med tarmcancer. Hon är en helt fantastisk kvinna med kämparglöd och som har förändrat synen och lyft fram tarmcancer. Kika in på hennes blogg.



Imorgon är det måndag och dags att träffa basgruppen och göra det allra sista seminariet. Det dyraste seminairet också vilket våra lärare är väldgt måna om att påminna oss om så att vi verkligen ska ta till var på tiden som vi får och förbereda oss. Och det gör vi inte annars???

Imorgon är det;
3 veckor kvar tills tenta och hemfärd
14 dagar kvar tills att jag flyttar till eget
1 månad o 1dag tills att jag fyller 20 år

sov så gott / ida


husmorsfasoner

Så hur gick det nu då, såg ni semifinalen i Eurovision? Jag satt ju som sagt bänkad med min popconsskål och i vanlig ordning tänkte att vad sjutton har vissa på sig och den där sjunger ju lika illa som jag men det var också en hel del bra bidrag. Sverige tillexempel tycker jag stod sig riktigt bra till skilland från härmaporna bulgarien (tror jag att det var) som också körde på opera dock väldigt dåligt. Men jag gillade de två systrarna som jag har för mig sjöng för Armenien, den gudomligt söta tjejen med rösten från island undar jag hur många små pojkhjärtan som hon smälte.
Ikväll är det andra semifinalen och det är dags för popcorn igen:)

Själva finalen går ju på lördag men då är jag i Stockholm, aj aj aj...

Idag har jag haft riktiga husmorsfasoner för mig. Jag bokade tvättid för att jag först och främst skulle tvätta mina vita vårskor som inte är så vita längre men givetvis tvättade jag ALLT förutom ja just det, skorna. Jag har städat hela lägenheten så att helggästerna har det rent och snyggt och så har jag bakat bröd. PUH! det är ju utmattande att vara huslig, tur att jag ska ha en hemmaman när jag blir stor,haha!

Brödet bakade jag efter att en söt klasskompis gav mig ett recept på en föreläsning. Jag har inte ätit bröd sen...hm, ja det var ett bra tag sedan. Brödet blev jättebra och inte alls så tråkigt som det kan bli när det är glutenfritt, så om ni är glutenintoleranta eller känner någon som är det så håll utkik för receptet kommer!

Ikväll så lagade jag rårakor och blodkorv, något som jag inte ätit sedan jag var liten då pappa lagade det ibland. Jag var lite osäker på om jag fortfarande skulle gilla det men så fort lukten av korven kom när jag stekte den så visste jag. Det är ju supergott! Det är kanel i den vilket gör att det blir riktigt god smak.
Just nu är jag också ute efter allt järn som jag kan få i mig på naturligt sätt och det på grund av blodförlusten som tarmsjukdomen orsakar och järn i tablettform får jag inte äta så vad är då inte bättre än blodkorv, leverpastej och broccoli! Har ni något tips på hur man får i sig järn? Gillar ni blodkorv?



Tips! Gör rårakor istället för kokt potatis och ha i matlådan då det är mycket
godare att micra.



Ett mumsigt glutenfritt havre och morotsbröd

Ha en bra helg allihopa! / ida

popcorn

Igår somnade jag i sängen med kläderna på och böckerna spridda överallt och sov till klockan åtta imorse. Min lägenhetskompis blev helt förskräckt när han såg min sovnuna då jag inte ens hade stängt dörren och blev han förskräckt över det så var det ju tur att kläderna var på iaf, haha!

Nu är det färdigpluggat för idag och jag tänker poppa mig en stor skål med popcorn, krypa upp i soffan och titta på Eurovison semifinalen.
Ska ni också se den?



/ ida

Tillbaks till verkligheten

Nu är jag tillbaka i Umeå efter en toppen helg i Skellefteå. Vi hade det riktigt skoj men vi såg inte så mycket av skellefteå då vi höll till mest på hotell Statt och deras tillhörande krog Station.

Det kan inte bli mer bekvämt än med förfest på hotellrummet och sedan är det bara trappan ner till festen och nära hem dessutom. Det var ett stort ställe också, typ 3 st dansgolv och fyra barer,riktigt bra. Tyvärr hade jag inte med mig kameran vilket ju är riktigt kasst men jag kan lova att det kommer lite bilder om ett tag. Men det allra bästa var nog att umgås med klasskompisarna utanför skolan och kunna lära känna varandra ännu mer.

Nästa termin så drar Sällskapsresan till Övik har vi tänkt. Mitt mål innan jag flyttar från Umeå är att ha besökt alla stora städer runt omkring minst en gång och nu är en avklarad iaf:)

När jag blev fikasugen under läsningen och begav mig mot frysen så hittade jag dem här


Och när jag kom tillbaka till rummet så var det någon som hade tagit min plats nämligen den
här söta tjejen

Undrar vad hon tycker om Bolagens rättsliga ställning???

Och Goliat var på sitt nya favoritställe



nu ska jag fortsätta på min bok. Trevlig kväll!

/ ida  - idag är det 20 dagar kvar till flytten




Nu är det mycket på gång!

Nu har jag kommit hem från ett svettigt Step Dance pass på IKSU och gud vad underbart härligt det är att få ta ut sig och känna svetten drypa.

Nu måste jag packa inför imorgon då det blir en weekend till Skellefteå tro det eller ej men vi är ett gäng från klassen som ska bo på hotell och festa järnet. Det ska verkligen bli superkul! Vi kommer från allt här hemma, får se något annat än Corona och bor man i Umeå så måste man ju faktiskt besöka städerna runt omkring.
Så är du i skellefteå så kanske vi ses!

En av tjejerna gav mig dock en kalldusch när hon började prata om inlämningen imorgon, vilken inlämning!? PANIK! Det visar sig att vi i basgruppen inte läst nästa seminarieinstruktioner där allt står. Riktigt illa. Så det blir till att träffas imorgon och försöka hinna med det på två timmarn innan seminariet,puh. Men sedan är det helg:)

ska försöka hinna se mitt favoritprogram ikväll också, Medium. Jag bara älskar Allison Dubois!

/ ida - trevlig helg allihopa

Idag e ingen vanlig dag

för det är Karins födelsedag, hurra hurra hurra!
Grattis till dig min älskade vän på 20 års dagen, det firar vi med buller o bång på midsommarafton.

            

/ida

At campus

Idag var det dags för ett seminarium i associationsrätt och vi skulle redovisa hur vi hade startat ett Handelsbolag och allt vad det hör till med avtal och registrering. Det är faktiskt ganska intressant!
Grupperna före oss hade skrämt upp oss med att man fick en utskällning om man inte hade lagbok och att hon skulle vara väldigt hård. Visst hon är hård men inte så att hon inte kan dra på smilebanden som vissa andra,hehe.

Fick idag också besked om att jag kom in på sommarkurserna som jag sökte men det blir till att tacka nej, det funkar ju inte plugga på helfart och  jobba heltid i sommar. Synd, hade vart kul att läsa kriminologi. Hur gick det för dig mamma? Blir det någon sommarkurs?

Fixade också biljetter ner till stockholm helgen 15-17 maj då RMT (riksförbundet för mag-och tarmsjuka) firar 30 år och jag och en annan tjej ska prata om vad vi vill se att RMT gör för ungdomar i framtiden och liknande. Det ska bli superkul! Dessutom hinner jag hälsa på mina härliga kusiner den här gången.

Här kommer lite bilder på vart jag spenderar större delen av mina dagar

Där inne i glashuset ligger pluggcafet, Lindell.

       

Förresten, om ni vill se bilder som den här från valborg och 1 maj så kika in på Isas blogg


/ ida - 26 dagar kvar till jag flyttar, wihoo!

i brist på egna bilder...

så hittade jag de här på umeås vimmelsida. Det är från vår Läkar/juristsittning som var i mars.
Sittning är superkul och en av de roliga tillställnigar som man får uppleva som student. Den här sittningen anordnades då båda programmen hotas av inavel. Vet inte hur det gick egentligen med tanke på att det bara är jurister på de här bilderna, haha!


bilder från www.umeavimmel.se

/ ida

Är det lördag idag?

När man är ledig så här så flyter ju dagarna helt ihop...

Idag så har plugget INTE gått bra, har mest suttit o stirrat på böckerna så då bestämde jag mig att det inte tjänade någonting till och gav istället efter för min längtan till havet och satte mig i bilen och gav mig iväg.



o ja det är ju inte precis som havet hemma men om jag drog in riktigt mycket luft i näsan så kunde jag ana doften av saltvatten och tång:) Var är min sandstrand!?

Nu ska jag fortsätta se filmen Dreamgirls.Tänk en film på TV  som inte har visats typ en miljon gånger! Händer inte ofta.
Och imorgon? Jo då blir det pluggdejt med härliga Isa och då är det dags för Immaterialrätten att få sig en omgång. Here we go!

/ ida

1 maj

de lediga dagarna hittils har varit super bra! Härligt väder och trevliga människor. Men jag vart väldig besviken på Umeås valborgs eld, vad var det för en lite fjutt brasa va?!  Jag till och med lämnade festen hos isa för att kila bort och titta på brasan men den var ju inget att ha.
Det blev en nykter valborg för mig och det var ganska skönt faktiskt. Vi kom fram till under kvällen att Valborg är ju inte så mycket att ha om man inte är fjortis och har sina första fyllor eller om man har barn och kan vara med på ponnyridningen och ansiktsmålningen.

Idag hade jag en riktigt bra morgon och dagen forsatte bra. Ikväll tog Isa, hennes kompis från Härnösand och jag bilen bort till Godishuset. Ett Godishus med 600 sorters godis, paradiset en fredag helt enkelt.
Vi hittade Jenkatuggummi, kommer ni ihåg dem? De kostade 50 öre när man var liten och fanns i Shakesmak också. Nostalgi:)

Dagen har alltså varit bra men det har varit en mindre bra magdag tyvärr. Det verkar inte riktigt som om cortisonet riktigt biter på min envetna tjocktarm.  Det var därför jag valde att sticka hem istället isa, det blir så svårt att vara social när jag har ont. Då är det bättre om jag är själv. Med mitt Jenkatuggumi.

Hoppas ni haft en trevlig 1a maj ! Någon som varit ute och demonstrerat förresten?

/ ida

RSS 2.0