husmorsfasoner

Så hur gick det nu då, såg ni semifinalen i Eurovision? Jag satt ju som sagt bänkad med min popconsskål och i vanlig ordning tänkte att vad sjutton har vissa på sig och den där sjunger ju lika illa som jag men det var också en hel del bra bidrag. Sverige tillexempel tycker jag stod sig riktigt bra till skilland från härmaporna bulgarien (tror jag att det var) som också körde på opera dock väldigt dåligt. Men jag gillade de två systrarna som jag har för mig sjöng för Armenien, den gudomligt söta tjejen med rösten från island undar jag hur många små pojkhjärtan som hon smälte.
Ikväll är det andra semifinalen och det är dags för popcorn igen:)

Själva finalen går ju på lördag men då är jag i Stockholm, aj aj aj...

Idag har jag haft riktiga husmorsfasoner för mig. Jag bokade tvättid för att jag först och främst skulle tvätta mina vita vårskor som inte är så vita längre men givetvis tvättade jag ALLT förutom ja just det, skorna. Jag har städat hela lägenheten så att helggästerna har det rent och snyggt och så har jag bakat bröd. PUH! det är ju utmattande att vara huslig, tur att jag ska ha en hemmaman när jag blir stor,haha!

Brödet bakade jag efter att en söt klasskompis gav mig ett recept på en föreläsning. Jag har inte ätit bröd sen...hm, ja det var ett bra tag sedan. Brödet blev jättebra och inte alls så tråkigt som det kan bli när det är glutenfritt, så om ni är glutenintoleranta eller känner någon som är det så håll utkik för receptet kommer!

Ikväll så lagade jag rårakor och blodkorv, något som jag inte ätit sedan jag var liten då pappa lagade det ibland. Jag var lite osäker på om jag fortfarande skulle gilla det men så fort lukten av korven kom när jag stekte den så visste jag. Det är ju supergott! Det är kanel i den vilket gör att det blir riktigt god smak.
Just nu är jag också ute efter allt järn som jag kan få i mig på naturligt sätt och det på grund av blodförlusten som tarmsjukdomen orsakar och järn i tablettform får jag inte äta så vad är då inte bättre än blodkorv, leverpastej och broccoli! Har ni något tips på hur man får i sig järn? Gillar ni blodkorv?



Tips! Gör rårakor istället för kokt potatis och ha i matlådan då det är mycket
godare att micra.



Ett mumsigt glutenfritt havre och morotsbröd

Ha en bra helg allihopa! / ida

Kommentarer
Postat av: Bo Persson

Härlig mat du lagar, det doftar gott från bilderna. Glöm schlagern och ha det bra i Stockholm istället. Omröstningen lär ju ändå gynna något av östländerna, annars blir nog Norge en uppstickare. Ha det gott, gottigott, gott.

2009-05-14 @ 20:01:40
Postat av: Louise

Brödet såg ju riktigt gott ut! Ska hålla utkik efter fler recept, coops tiding mersmak (eller vad den heter) är ganska bra på sådant och hur man kan alternera om man vill ha det glutenfritt :)

2009-05-15 @ 11:54:35
Postat av: frida

du kanske inte kan äta blodbröd, är det gluten i det? annars är det riktigt gott faktiskt, godare än man tror.

jag vill också se finalen, vi får ta och smyga in på rummet och kolla på den på kvällen, lämna tanterna ett tag ;)

KRAM

2009-05-15 @ 17:11:03
URL: http://thebird.blogg.se/
Postat av: mamma

säger som pappa att bilderna doftar gott. Å bojkottta schlager jippot, vad är det för spektakel!!! fick mms från pelle, du verkar ha det bra i sthlm. Mamma pussa o kramar.

2009-05-17 @ 01:04:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0