full fart

Idag har vi haft muntlig förberedelse i vårt civilprocesspel. Det gick bra, vi fick till en förlikning men det skulle ju också betyda att vi skulle bli "arbetslösa" i vår grupp och det går ju inte för sig. Vår lärare hade ett finger med i spelet så på torsdag nästa vecka har vi huvudförhandling.

Nu väntar jag på att fläskpannkakan i ugnen ska bli färdig och sedan sticker jag till skolan igen för att köra lite straffrätt med tjejerna i ett grupprum.

// ida

Storhandling och ommöblering

I morse klockan nio åkte Linn, Ingemar och jag mot Maxi för att handla, inget folk vilket var grymt härligt. Tack Linn!



Igår flyttade vi in skrivbordet i sovrummet inför kommande tentaperiod så att man kan stänga dörren om sig och varför sluta vid att bara flytta en möbel? Snodde idén om möbleringen av emelie, kika in hennes blogg här kickem







//ida

Fondue

Kom på nu att jag glömt att visa vad jag bjöd på under veckofikan förra veckan. Min gamla högstadieklasskompis Roger är numera kock och gav mig ett recept på en god nougat mousse.

Vad han glömde att säga var att receptet gör de till 50 pers vilket resulterade i att vi hade mousse i kylskåpet ett bra tag, haha!

Men gott var det!


Tack Roger!

// ida

back in town

I morse klockan 06.30 rullade tåget in på Umeå tågstation. Resan gick mycket bra och när jag hoppade av så var det strålande sol och inte alls så kallt, vår vår vår!

Helgen har varit toppen, de leenden som lämnade Karlskoga kan bara betyda en sak och det är att alla var nöjda. Det viktigaste för en ungdom som har en inflamatorisk tarmsjukdom är att träffa andra som förstår och vet direkt vad man pratar om och kanske kan komma med tips eller liknande.

Min mage mår väl inte toppen just nu men det var kanske inte heller något oväntat efter en riktig förkylning som alltid sätter sig på min mage, att det har varit mycket med projektet och dessutom så börjar tentan närma sig. Det är ibland konstigt hur något kan bli vardag och helt normalt. Om ni skulle skita blod så skulle ni nog antagligen anse er ganska dåliga men hos mig blir det vardag och ses kanske som en dålig dag eller period. Något som jag tror man måste göra det till för att orka men som ju kan bli farligt i längden. Men vad ska jag göra, jag kan ju inte sluta upp med att göra allt som jag älskar eller vill göra, nej det går inte att ligga på soffan. Hade jag brutit ett ben så hade det varit enklare.

Men till något så otroligt mycket roligare. Idag firar Ingemar och jag ett halvår tillsammans, helt otroligt och helt underbart! 


Karlskoga



Jag fick också prova på hur det skulle kunna kännas att ha en stomi, Maria gick riktigt in för det
och hällde till och med senap i den så att det skulle blir lite mer naturtroget. Skitkul tyckte vi, haha!


// ida

I karlskoga

Nu sitter jag och väntar på att deltagarna ska komma, de andra ledarna har åkt till stationen för att hämta upp några stycken. Vi har laddat ordentligt nu och känner oss förberedda för att dra igenom en riktig toppen helg.

Folkhögskolan är jättefin och allt känns bra.

Ikväll är det lekar på gång och jag har fått rollen som lekledare, hujja, men det går säkert fin fint.

// ida

force majeure

Det är väl vad vulkanutbrotten och det stora askmolnet kan kallas så det blir inget flyg för mig imorgon däremot blir det nattåget ikväll. Det blir ju lite skilland på restiden men jag kommer fram iallafall och det är ju det viktigaste.

Nu ska jaggöra mig i ordning för ett seminarium om professionellt bemötande.

tjing tjong!

//ida

tillskott

Ibland så får min nyfikenhet oanade konsekvenser. Nu i helgen flyttade vi ner lite saker i förrådet och som alltid så står det en massa skit i förrådskorridoren som folk inte orkar köra iväg eller kanske tänkte att någon annan vill ha. Och det här köksbordet ville Ingemar och jag verkligen ha, jag hade gärna betalat för det. Så tack du student som lämnade det kvar:)

Det blev ju grymt bra!



I onsdags så fick jag ett litet brev på posten från mamma och Sixten med två nya fina Thomas Sabo berlocker
ett fint rött hjärta och ett till tennisrack, det går ju inte att spela tennis själv, haha!


Som sagt nu är studiecirkeln slut och jag har skrivit upp mig för att vara med i juridikjouren och efter det så bjöd Familjen på Mariehemspizzeria, mums var det.

Imorgon blir det upp tidigt för en föreläsning i civilprocess klockan 08.00.

Sov så gott!

// ida


underbara söndag

Att vakna upp bredvid mitt hjärta utav att solen väcker oss måste vara det bästa sättet att böja dagen på. Solen lyser, frukost i magen och en massa saker att göra men vad gör det för idag är det en toppen dag!

Igår var jag på spelkväll hos Johannna och det var riktigt kul, Parre och jag van alla tre spelen!

Nu ska jag fixa med projektet och sedan blir det ner för avslutning på Kvinnojouren.

// ida

titta!

Titta vilka underbara vänner jag har!



// ida

snipp snabb snut så var denna veckan slut

vill också bara tacka för alla fina kommentarer om Sixten,kan fortfarande inte riktigt förstå det,  <3


Det här är en av årets alla monsterveckor. Det känns som om jag inte varit hemma någonting eller varit ensam något alls och som den hemmakära ensamtidsälskande person som jag är så börjar det krypa lite i kroppen. Men samtidigt så har det än en gång bevisats att även monsterveckor har sitt slut och man klarar av dem också.

  • I onsdags så hade vi sista studiecirkeln på kvinnojouren med avslutning nu på söndag. Tills dess så ska jag ha funderat ut lite mer om hur jag vill engagera mig där.
  • Igår hade vi den andra föreläsningen i Legal english som var väldigt bra men eftersom den ligger kvällstid så var jag inte hemma förren klockan 21.30. Att läsa mer engelska är jag definitivt sugen på men även på franska så vi får väl se vad det blir.
  • Igår hade vi också huvudförhandling i vårt brottmål vilket var riktigt tufft. Jag reste mig inte från stolen på tre timmar och åklagare och försvar följde allt annat än mallar vilket vi ju inte heller kan förvänta oss men en hel del huvudbry blev det för oss i domargruppen.
  • Sista ansökningdag för kurser till hösten var nu i vecka så jag har sökt kursen Rättsmedicin för jurister 15 hp och tror det kommer bli riktigt intressant.
  • Nästa vecka är det också åtebesök hos magdoktorn och jag är lite nervig för att höra vad han säger. Sköter jag mig, fungerar medicinen???
  • Nästa vecka på torsdag åker jag ner till Karlskoga för att stanna där till söndag då det äntligen är dags för vår tonårsträff för tonåringar med IBD. Det ska bli SÅ spoännande.
  • Äntligen börjar förkylningen släppa!! woho

Det här blogginlägget utvecklades ju nu mer till att bli en komihåg lista för mig själv men det får ni stå ut med, haha!

trevlig helg!

// ida

sorgsen

Igår skulle Sixten kastreras men klarade inte sövningen och fick hjärtstillestånd så vår underbara älskade lille plutt lämnade oss. Det känns så hemskt att tänka att vi aldrig mer kommer kunna göra allt det vi gjorde. Han var en underbar hund och vi kommer att sakna honom något otroligt.
















// ida

sjuk

Nu har jag också åkt på en förkylning och jag som har en hel hög med plugg och vill träna.... blä!

// ida


Redan söndag

I går var vi nere i Gammlia hallen för att se på när Isa och hennes bror tävlingsdansade i bugg. Det var barn från 6års ålder upp till klass 35+, de små var bara så söta att se dansa och duktiga!  Det var riktigt kul att få titta och det började spritta lite i benen.



Isa är redan segerviss,hehe!




O självklart så vann dem!


Imorgon är det måndag och ny vecka som börjar men jag har dragit på mig en förkylning så vi får väl se hur det blir med det. Segt att bli sjuk nu när Legal english kursen börjar på tisdag.

// ida

up date

I onsdags så var vi nere på stan och firade Linns födelsedag och vi beställde in en chokladfondue något som jag aldrig ätit men som var himla gott.



Något som jag också alltid velat äta är jordnötssås, på restauranger så brukar det alltid vara mjöl i så vi gjorde en egen och det blev ju supergott.



Vi tycker också det är himla kul att vi får en massa gratis villatidningar. Inte någonstans är vå lilla lägenhet en villa, men det tycker tydligen vår brevbärare,haha!



I eftermiddag ska vi bort till Gamlia och heja på Isa och Simon när de tävlar i dans vilket ska blir otroligt kul!

trevlig helg allihopa!

// ida

Saknar lilla siggan

Jag saknar lille sixten. Ingen liten vovve som kommer och vill gosa och bli klappad eller ligger och spejar i fönstret.



Men också lille siggan som vill busa och inte alltid gosa när man själv vill,hehe.

GRATTIS LINN!

Jag hoppas att du vet om att du är en helt otroligt underbar tjej!




vårtecken

När jag var hemma i Getinge så tog jag en tur i trädgården och se vad jag hittade!

Idag har vi haft föreläsning i rättsmedicin, mycket spännande och intressant. Det var riktigt kul att få träffa alla igen men nog kändes det lite tröttsamt att börja tänka på allt plugg igen...



// ida

tillbaka i Umeå

Det har varit riktig härligt att vara hemma och träffa alla jag älskar även om jag bara hinner träffa en bråkdel av er alla.

Det har inte varit mycket till vila men den energi som jag fått av att vara hemma kommer räcka långt. Resan upp till Umeå gick också bra, vi hann till och med en sväng på IKEA i Sundsvall och klockan 20.00 rullade vi in i Umeå.

Sixten hittade direkt sin nya plats


Pappa och jag tog en sväng ner till Haverdal, det dröjer inte länge till det är full med folk här.





Påskmiddag hos Hamréns


Påskafton i Halmstad med obligatorisk McDonalds mat


Morfar och moster kom på påsklunch och vi firade morfars födelsedag.


Påskmiddag hos faster där jag fick träffa större delen av släkten, kul!
Till och med jag fick ett påskägg! Här är jag och farmor.


Det blev också försök till traditionell tandutdragning men de ville bara inte lossna!!


// ida


RSS 2.0