en söndags kväll

Så var det söndag ännu en gång dessutom första advent :)

Nu har jag varit hemma hos Linn och förberett seminarium 15 som handlar om miljörätt och imorgon blir det träff med basgruppen. Man vinner så sjukt mycket mer på basgruppsarbetet om man har gjort, iallafall försökt göra uppgiften innan. Något som jag har lärt mig nu till termin tre, haha!

Jag har idag helt lost track of time vilket innebär att fläskpannkakan nu står i ugnen sådär halv nio på kvällen men men.

Imorgon  börjar vaccinationen på universitetet så jag ska försöka mig på att få svinissprutan och jag kommer nog inte att vara den enda så vi får se hur det går.

Efter en tripp med Isa och Linn till D&D så blev jag ett par vinterskor rikare:)





Delar av la familia i onsdags




// ida - nu fläskpannkaka och Troja

det kan inte hjälpas

Det kan inte hjälpas, jag bara älskar julen! Jag älskar att få göra iordning i lägenheten och känna den där varma känslan i kroppen.

Jag fick ett ryck efter att jag varit på Maxi med Linn och F så jag städade mitt förråd och då hittade jag både en julstjärna och min försvunna DVD fjärr, i min skidpjäxa. Ett mycket bra ställe för en fjärrkontroll. Så kanske blir det en film ikväll.

// ida











Fullt ös

Idag är det fullt ös hela dagen!

Började med en föreläsning mellan 8-10 om Försäkringsrätt med Marcus Radetzki som jag tyckte att han gjorde väldigt bra. Han var pedagogisk och sansad dock trodde jag att han skulle gå in lite djupare på området.

Nu är jag hemma och jag har både hunnit diska och plocka undan för att snart sticka ner till tvättstugan och köra några maskiner. Undertiden de kör så blir det en lunchdejt med Linn och självklart 7th heaven på kanal 4 :)

Sedan stenhårt plugg någon timme som följs av en långpromenad. Linn sticker på handledning och jag fortsätter att plugga för att sedan kanske träffa basgruppen kl 17.00 om inte så blir det seminarium kl 17.30-18.50.

Jag kastar mig på cykeln hem för att gå med Sixten en runda sedan tar Linn och jag bussen ner på stan för att träffa de andra tjejerna förhoppningvis. Vi ska fira att det är onsdag med en liten efterplugg öl  på Pipes nere på stan, allt är värt att fira ibland, haha!

puh, det är snabba ryck och fullspäckat idag men ibland är det ju också då det är som bäst!

Hoppas vi ses ikväll tjejer!!!

// ida

min beskyddare

Min egna lilla vakthund.




Nämen titta!

Nämen titta vad som landade i min brevlåda:)



Idag åts frukostgröten tillsamman med DN och jag gillart. I tar ekonomidelen och jag tar kulturen, bra fördelning tycker jag, haha!



Den här latmasken har intagit soffan medan jag nu ska städa lägenheten. Han har intagit anfallsposition mot damsugaren. Det stora hemska monstret som besöker oss med jämna mellanrum, ush.

Hoppas ni haft en trevlig helg!

// ida

Torsdag

Idag har varit en mycket bättre dag:) Att ha bra och lite sämre dagar har vi ju alla och det är ju helt normalt.

Igår blev jag bara så less efter att en sjuksköterksa lyckades göra min dag till pannkaka men idag så ringde doktorn och jag har inte diabetes iallafall. Nu skickar han mig vidare så får vi se vad som händer.

Idag har vi haft seminarium vilket gick bra tycker jag, vi var inte ute och cyklade. Imorgon är det förberedelser för måndagens seminarium om Plan och bygglagen och jag ska fjäska lite för min basgrupp har jag tänkt. Chokladbollar till alla MEN med kravet att alla kommer i tid. Det får vi se hur det går...

Jag har en dröm om att någon gång under utbildningen få vara i en basgrupp med alla tjejerna. Det hade varit grymt. Jag har fått vara med Isa och nu är jag med Parinya:) Vi alla hade varit en grym BG eller vad säger ni?

Nu har Siggan gått o lagt sig på sängen vilket betyder att han tycker det är läggdags. Bäst att lyda.




// ida

idag

idag är ingen bra dag.

Jag är orolig. Jag har ont. Jag är trött.


// ida

så här såg det ut i helgen


Snö och slask så Sixten fick minsann på sig sitt regntäcke som inte var jätte populärt i början men det gick.

Självklart somnade jag på soffan nu ikväll så nu sitter jag här. Idag har vi haft seminarium som handlade om konkursutdelning, ett seminarium som jag inte tror att en enda basgrupp hade allt rätt på faktiskt. Det är krångligt och många siffror och lagrum att hålla reda på.

Imorgon så blir det handledning på mitt PM och jag är lite spänd över det. 30minuter ensam med läraren, läraren som vi alla så väl vet vem det är och har en uppfattning om medans läraren inte vet vem jag är. Skillnaden mellan gymnasiet och universitet, här pratar du aldrig med läraren om du inte självmant söker upp den. Bra eller dåligt?

Nej en kopp choklad nu så kan jag nog sova...

// ida



undrar om grannarna hör mig?

Jag har en förmåga att när jag pluggar ensam skruva upp musiken och skråla högt för mig själv och mitt skrål speglar också hur plugget går. Lite mer aggresivt när det inte går så bra och tvärtom, ja ni fattar.

Nu har Linn gått hem och jag ska dra mig mot sängen efter att jag skrivit den sista meningen på PMet. Imorgon är det basgruppsarbete med den nya gruppen och inlämning av PMet kl 13. Det är ett tungt seminarium verkar det som, om konkurs så blir nog att vi får sitta på eftermiddagen också.

Det är ju fredag imorgon också, äntligen, fredagsmys, äntligen!

// ida

00.00

00.00 i natt så publiceras förbundets nya hemsida.

www.magotarm.se

o vi har till och med fått en egen del

www.magotarm.se/rmtung

Så vill ni veta mer om Ulcerös eller kanske Chron så besök vår hemsida!

// ida

det rullar på

Ja det rullar på här uppe i norr.  Helgen som var är nog en av de bästa helgerna som jag haft här uppe. I fredags så hade jag inflyttningsfest o det blev en härlig blanding av folk, både klasskompisar, mina faddrar och en hel del respektives. Resten av helgen hade I och jag lata dagar med plugg o våfflor, mys.



Alla rummen utnyttades, här lite häng i sovrummet.







Jag har hittat min bakmaskin! En bakmaskin är guldvärd när man är glutenintolerant då det är ett helt dagsverke att baka bröd. Men är den tysk... Allt är på tyska. Visst det mesta kan man luska ut vad det betyder men jag tackar också google för att jag får bröd på bordet, hehe!

Nu ska jag skriva lite på mitt pm då råmanuset ska in på fredag. Jag har inte alls kommit långt, snarare ingenstans men jag är ändå lugn, tjänar ingeting till att stressa för då kommer jag ingen vart alls.

Imorgon ska jag till dokton för att kolla upp min konstiga trötthet, jag är lite rädd för att han kommer titta på mig o tycka att det är världens minsta problem
- "Jaha du somnar, ja min förre patient kunde ju inte gå".

Men samtidigt så påverkar det mig ganska mycket. Eller så kommer han säga som min kompis Emma sa, "Du är kanske sjuk i huvudet?" Haha emma, ja kanske det...


// ida

i mitt vinterland

haha, det lönade sig att beklaga sig över vädret. För vad skådar inte mitt öga, SNÖ!

woho, vad mysigt och kanske kanske blir man inte lika trött och vill gå och lägga sig fastän klockan bara är halv fyra.


Kvällens middag  på det fina porslinet från Sagaform som jag fått av mamma


Sixten tyckte det var minst lika roligt med snö som jag gjorde




sov så gott // ida

Västkust väder

Ett äckligt västkust väder har drabbat Umeå med storm. Det är grått hela dagen, ca 5 plussgrader, regnar sådär smått och uschigt....

Usch, fy och blä och jag som har skrutit om att i Umeå så är det antingen strålande höstsol eller snö... Imorgon kanske den kommer?

Imorgon blir det PM plugg så det blir till att gräva ner sig i Miljöbalken och 29§ om miljöbrott. Varför döms inte fler till grovt miljöbrott egentligen???

/ ida

....

Jag somnade idag, stående....

god natt // ida

Lycka är....

ett välfyllt kylskåp och frys



Igår vart det att fara på ICA Maxi efter att Linn så snällt lånat ut bilen och jag älskar Maxi! De har allt, förutom balkonglådor... Jag fick typ mat för 1 och en halv månad för 900 kr, det är annat än på Mariehems ica.

/ Ida

RSS 2.0