Västkust väder

Ett äckligt västkust väder har drabbat Umeå med storm. Det är grått hela dagen, ca 5 plussgrader, regnar sådär smått och uschigt....

Usch, fy och blä och jag som har skrutit om att i Umeå så är det antingen strålande höstsol eller snö... Imorgon kanske den kommer?

Imorgon blir det PM plugg så det blir till att gräva ner sig i Miljöbalken och 29§ om miljöbrott. Varför döms inte fler till grovt miljöbrott egentligen???

/ ida

Kommentarer
Postat av: pappa

Om du lyssnar på P 1 får du reda på att antalet dömda mer än fördubblats under 2009. Detta sedan man gjorde det möjligt att döma ut företagsböter. I den gamla straffordningen var det endast möjligt att döma juridiska personer (individer). Varvid det ödelades massor av utredningstid och kraft på att försöka ta reda på vilken person som gjort brottet dvs var det direktören, personalchefen, arbetsledaren eller truckföraren eller grävmaskinisten som var ansvarig för att "gifttunnor" grävdes ner. Alla skyllde på varandra, numera kan man döma ut företagsbot dvs BT-Kemi och dess anställda visste om att det var förbjudet att gräva ner tunnor med farligt avfall i. Hoppas det hjälper. Ps BaaderMeinhof filmen var kanon, Ronny, Fredde och Per samt jag kollade i söndags. Roger B kunde ej, Anton var hemma på höstlov och 20 års-kalas . Ds

2009-11-04 @ 08:17:48
Postat av: Ida

Nu blev det nog lite knasigt pappa, en juridisk person är inte en individ utan just ett företag, en individ kallas för fysisk person. Böter har alltid varit det mest vanliga straffet men det kan nog stämma med att det nu också finns företagsböter, skickar pmet till dig sedan;)



Kul att du gillade filmen, tyckte också att den var bra:)

2009-11-04 @ 18:29:22
Postat av: pappa

Helt rätt Ida, en gång trodde jag att jag hade fel men då tog jag fel och hade alltså rätt. Jag svängde om begreppen fysik och juridisk " because " att jag hade en kvinnlig lokförare elev, Elenore, med mig.

Ha det.

2009-11-05 @ 09:42:45
Postat av: Ida

Visst pappa, visst, skyll på det du, haha!

2009-11-05 @ 22:20:47
Postat av: mamma

oj,oj,oj det är inte lätt för pappa o erkäna att han har fel..........

2009-11-07 @ 23:05:51
URL: http://idahjartaumea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0