back in town

Nu är jag hemma igen! Ingen försening på planet den här gången och bussarna klaffade perfekt.

Mysigt komma hem och träffa Linn och Siggan igen.


Nu sitter jag och går igenom seminariet som vi har imorgon och så fixar jag lite med projektet. Sedan blir det sängen och måndag imorgon.

// ida - pappa har förresten klarat sig helskinnad och är nu i Argentina.


Snö även i stockholm

Jag tyckte det var lite kallt i rummet. Snön verkar ha tryckt upp fönstret i mitt hotellerum.
Tung snö är inget att leka med.





// ida

saturday

Idag har vi jobbat på riktigt bra i gruppen. Det är himla kul att få ett ansikte till alla och det här är ett så grymt projekt. Det är inte långt kvar till vår första ungdomsträff så nu gäller det att vi ligger i och får ut information om träffarna.

Imorgon kör vi igen och sedan blir det hemfärd mot kära Norrland och livet där uppe.

Det var sant, de bjöd på mjukglass och popcorn, häftigt tycker jag,hehe.





Det har ju varit jordbävning utanför Chile, och självklart är det där pappa är just nu.
Jag önskar så otroligt innerligt att du är uppe i bergen eller något och att du är oskadd pappa!



nu ska jag försöka sova så att jag är fräsch till imorgon
// ida

I stockholm

Igår stressade jag iväg till flyget efter en föreläsning från 8-17. En lång men bra föreläsning.

Det visade sig att min stress hade varit helt í onödan för flyget vart försenat i två timmar, de strejkar tydligen i Frankrike. Så där satt jag men då blev det lite läst i böckerna istället.

Klockan tolv öppnade jag dörren till mitt hotellrum och drösade i säng. Nu har jag precis varit och ätit frukost och träffat delar av projektgruppen. Nu väntar vi bara på de andra som ska komma till lunch. Sedan drar det igång.

Jag har hört att man får gratis popcorn och mjukglass när man är här på konferens....I like!

Ett stort tack till Linnisen som passar Sixten i helgen och gör det möjligt för mig att vara med här, tack vännen!

// ida

Den rullar!

Idag rullade faktiskt cykeln vilket inte har hänt många dagar i den här kylan. Varje dag har jag tänkt när jag hoppat av cykeln att det här var bannemig sista gången jag cyklade när det är så kallt. Nästa dag och klockan börjar närmara sig föreläsningen så tänker jag,var det verkligen så jobbigt att cykla? Ja ni fattar....

Nu är jag hemma efter en dag med föreläsning och basgruppsarbete. Nu måste jag packa inför imorgon och få allt iordning och sedan blir det förhoppningsvis veckofika hemma hos Christin ikväll, jummie!

Idag höll jag mig också utan problem vaken hela föreläsning och inte på snart 2 veckor har jag behövt lägga mig och vila eller skämmas för att jag somnar. Förstår ni hur skönt det är? Jag är inte trött!

// ida

med mina mått mätt

Min dag effektivitet under dagen mäts i hur många minuter TVn har varit på. Maten den mäts i hur många lådor det blir av den,haha!

Idag har TVn inte varit igång många minuter mer än lite OS nu ikväll och dagens middag får anses vaa mycket bra då vi fick ihop hela 4matlådor.

Idag har jag hunnit skriva en del på mitt PM,läst litteratur till denna vilket känns riktigt bra!

Den här veckan har vi gjort två av recepten ur ICAs Buffé och båda var variit riktigt goda.

Det här är färs och böngryta med Tex-mex smak och nachochips




Imorgon är det föreläsning och basgruppsarbete, alltså en helt vanlig dag...

// ida


Onsdag

Idag blev det klart jag kommer jobba i Halmstad i sommar. Woho! funderar på att läsa en sommarkurs också så det ska jag kolla upp.

I förra veckan så fick jag världens sötaste brev av Lotten, det var en försenad julkapp i form av en kalender med bilder på oss.

Tack Lotten!


Nu ska Sixten få sig en dusch så att han är fin till helgen när Linn så snällt ska vara hundvakt.
Vi får väl se hur det blir med projektmötet i helgen, de andra i gruppen ska åka tåg till Sthlm och det verkar ju inte vara det enklaste....

// ida

yees!

woho, efter 6 månaders ilska över att inte finna kanalsök till TVn så sitter jag och trycker frenetiskt på alla knappar och hittar då en meny som jag inte hittat innan. Yes! nu är alla kanaler där de ska vara. Lycka???

Det ska firas med kiwismoothie.

// ida

Uppdatering

Idag är det den stora tvättardagen på Nydalahöjd. Inte bra att samla på sig en massa tvätt, det resulterar i att man får ha på sig de inte så sköna spockarna som ligger längst in i socklådan i brist på andra.

Jag ska snart iväg för att följa med en kompis och titta på en lägenhet här som hon har fått, grymt kul! Hela klassen kanske hamnar här till slut?

Sedan blir det mer plugg, känner att jag måste komma en bit på mitt PM då jag åker till Stockholm på fredag för möte med projektgruppen så då kommer det inte pluggas något.

Hoppas också på att elektrikern kommer idag så att vi kan få tillbaka elen som försvunnit i köket på något mystiskt sätt. Som tur är så är det inte den till kylskåpet iallafall.


// ida

Ruggigt kallt

Vi har åkt på en riktigt köldknäpp här uppe igen, snökaoset har vi än så länge sluppit men hujja vad kallt!

En klasskompis tipsade mig om Universitetets egna väderstation och nu  när vi kollade innan vi gick kvällspromenaden så visade den på -22,4 grader med en vindavkylning på -31,2 grader och jag kan säga att det kändes i kinderna minsann. Här hittar ni väderstationen.

Idag har vi också varit utan varmvatten och proppen till köket har gått, att vattnet kommit igång igen är vi väldigt tacksamma för då elementen är vattenburna och det hade blivit himla kallt om de inte fungerat. Brr!

God natt!

// ida

Hipp hipp hurra!

Grattis till lillebror Manfred som fyller år idag

Jag var helt övertygad om att han fyllde 18år men icke, det är ju hela 19år. Jisses säger jag bara....

Stort grattis till Marre som också fyller år idag! Den här veckan har varit späckad med födelsedagar.

Även idag har varit en lång dag på Uni. När jag var och fyllde på min vattenflaska så fick jag ett infall att bara lägga mig ner på golvet och vila ögonen bara en LITEN stund. Ett infall som jag inte gav efter för, vilket antagligen var tur,hehe!

Det blev härlig lunch med Frida och hennes mamma på Universum. Alltid lika kul att träffa dig, Frida!
För att se när hon var hos Malou i Efter tio för att prata om hur det är att leva med chrons så kika in på TV4play.

Nu blir det kvällen!

// ida

tårta


Fin fin kalastårta!


Mums, den var god också....


oj, vart tog resten vägen? hehe


// ida

Tårtkalas

Igår var en lång dag på Uni, vi satt från 9-17 då jag gick hem för att faktiskt baka tårta och fira födelsedag, några i gruppen satt kvar till 18.30 vilket gjorde att jag fick dåligt samvete men allt kan inte handla om skolan. Kanske får jag muta dem med lite tårta, hehe!

Nu sitter jag i Tysta rummet och ska fila på mitt PMutkast som vi ska ha seminarium på imorgon. Imorgon kommer Frida upp till Umeå och hon ska vara med i Efter tio hos Malou och hon ska prata om hur det är att leva med Chrons vilken är en systersjukdom till Ulcerös, så imorgon hoppas jag att alla slår på TV 4. Ska bli himla kul att träffa dig Frida!

Nu back to work!

// ida


helgen

I fredags så var jag och provade på Pilates på IKSU och det var grymt härligt. Kul att sträcka på kroppen och känna att den jobbar även om man inte blir direkt andfådd.

Jag var också nere på stan och lämnade in och sedan hämtade ut min klocka. Klockan köpte jag för födelsedagspengar när jag var 17 och hade gått och tittat på den väldigt länge. Då hade den ett vitt läderarmband som tyvärr blivit slitet så jag har inte använt den, men nu blev den superfin och den ska absolut användas igen.



Vi tjuvstartade och bakade semlor



I söndags så tog vi oss till Ålidhem för att åka skridskor och äta våfflor i den sköna solen, en mysig alla hjärtans dag!




Idag skulle vi haft föreläsning mellan 10-12 var det meningen, läraren chokade oss med att fråga om det var ok att vi körde på i två timmar utan paus. Det var nog inte många som gillade den tanken men ingen sa något, glada blev vi när hon vid elva sa att hon var färdig. Men vad handlade den här förelsäningen om egentligen?

Nu blir det plugg hemma istället och IKSU vid klockan fyra.

Ringde också till Gastroteamet idag för jag började misstänka att min tid hos kirurgen hade fallit mellan stolarna och alldeles riktigt....


// ida

nöjd!

Vad kan vara bättre än att vakna och att solen lyser en fredag? Det blev därför en långpromenad med Siggan



Nu har jag också lyckats komma på hur jag kommer åt alla mina bilder på telefonen och oj vad gamla bilder där fanns.

klassresan till stockholm i trean på gymnasiet


Moa och jag



När bilen pajade på motorvägen mellan halmstad och göteborg och vi satt i diket några timmar


Väskan att dö för


Sixten genom åren


det är j¤vligt kallt att cylka i umeå på vintern


Nu ska jag börja beta av göralistan...

// ida

En sen kväll

Nu har delar av "familjen" varit här på veckofikan, mycket mysigt! Det blev pollykaka och fruksallad, jag älskar polly!!!

Men varför har jag inte kommit i säng? Ja, det är en minst sagt kenpig fråga då jag skulle behöva ligga i säng för imorgon blir det upp tidigt för att agera chaufför på Juristens dag, ska bli spännande och se om alla kommer fram levande om jag ska köra en minibuss med växelspaken vid instrumentbrädan,gah!

Men istället hamnade jag här vid datorn och har anmält mig till årets EYM möte i Norge och fixat lite med ILCO/RMT projektet. Det börjar närma sig den första träffen och jag väntar med spänning på att våra affischer och foldrar ska komma med posten så att jag kan börja besöka lite sjukhus och skolor.

I helgen fick vi tror det eller ej rensat avloppet, ingen trevlig syn eller luktupplevelse inte. Även den här killen fick sig en däng av helgens effektivitet då han blev friserad.



Hans favoriställe är att ligga under skrivbordet när jag sitter vid datorn


nej nu är det dags!
// ida


Här var det tyst

Här var det tyst minsann.

Men dagarna rullar på så det blir liksom inte tid. Idag har iallafall terminens första seminarium avklarats och redan imorgon är det dags för det andra.

I helgen missade jag Lottens födelsedagskalas som var i form av MTVmusicawards vilket hade varit så grymt kul att kunna åka på men vi får satsa på nästa år istället.

Träningen är också i full gång, igår vart det stepmuskel och idag spinning, härligt! Nu sitter jag i ett grupprum och väntar på att några av tjejerna ska trilla in så ska vi gå igenom sem 1.

Det är fortfarande ganska kallt här uppe och snön är ju kvar men i helgen så hörde vi någon som sa att våren är på väg! Och fåglarna har ju faktiskt börjat att kvittra.

// ida

myskväll

Idag har det varit föreläsning mellan 9-12 om villfarelse och brottskonkurrens. Lite krånligt men det kommer väl det med. Vi hade sedan basgruppsarbete inför det första seminariumet den här terminen. Jag gillar verkligen min basgrupp, det är en lugn grupp med ingen som behöver hävda sig.

Nu ska jag ta en lite längre promenad med Sixten för att sedan sticka bort till Linn för veckofika och jag har hört att det kommer bjudas på amerikanska chokladmuffin, mums!

Imorgon är det äntligen fredag! känns som om veckan har varit väldigt lång.

// ida

Hemkommen


Är nyss hemkommen från ett studiebesök på Kvinnojouren här i Umeå. Det skulle vara mellan halv sju och nio men tiden gick snabbt och mycket intressanta ämnen diskuterades. Detta var sista dagen av tre dagar som de har haft oss på studiebesök och  ikväll var vi bara en grupp på nio tjejer något som jag tror vi fick fick fördel av. Vi alla kände varandra och det blev därför ett bra diskussionsklimat och hon som höll i studiebesöket gjorde ett riktigt bra jobb.

Det slog mig dock flera gånger under tiden att på övervåningen ovanför mig finns det kvinnor som har behövt lämna sina hem för att komma ifrån våldet. Ett hem som ska vara ens fristad.

Det här är ett ämne som det går att ha så många olika åsikter om och varje gång man diskuterar det eller är på en föreläsning om det så kommer man få olika uppfattningar om det, det samma gäller tex politik. Vad som är tråkigt är om man under den första tiden då man ska bilda sig en uppfattning träffar och får dåliga intryck vilket sedan leder till ens egen uppfattning av ämnet. Vilket jag tror många i vår klass har fått. Ta bara vår första genusföreläsning. Den läraren tror jag ärligt talat har förstört mångas uppfattning och inställning till genus just på grund utav det första intrycket av ämnet som hon gav oss, vilket var kasst. Men då handlar det också om att man ska kunna ställa sig över det första intrycket och ge något en andra chans.

Hur många gånger har du inte blivit slagen av att ditt första intryck av en person har varit helt åt helskotta fel?

Detsamma gäller idéer, ämnen och politiska åsikter. Bestäm dig inte för vad du tycker förrens du har fått en nyanserad bild. Bestäm dig inte för om maten är äcklig förrens du har smakat minst 5 gånger.

Om du sedan kan säga att maten är äcklig, fine. Då har du också bildat dig en egen uppfattning och det är helt ok. Är den inte så dum ändå? Ja men vad bra att du gav den en chans då, tänk annars vad du hade missat.

// ida


Efter en promenad med sixten; För att nu inte framstå som en hejdundrandes hycklare så ska jag givetvis ge spinning en andra chans. Vad ska du ge en andra chans för något?

Så blev det kvällen

Idag har jag hunnit göra en massa småsaker som jag har tänkt att jag ska göra

Bokat resa till stockholm för möte med projektgruppen
Renskrivit allt som vi gjort hittils på terminen
Satt in papper i pärmen
Fixat med RMTUngs hemsida
Pratat med Frida

kvar på listan är att rensa avloppet. Hm, undra varför just det är kvar....

På eftermiddagspromenaden så träffade vi hundarna som vi övar med, Asra och Melker heter de. Så vi gick en liten promenad. Mysko egentligen att gå en proenad men en person som jag inte känner. Nu vet jag ju vad hundarna heter men vad ägarna heter ja det har jag ingen aning om. Killen gissade på att jag kom från Halland! Det är nog första gången någon gissar rätt sedan jag flyttade upp hit. Så jag kanske har lite dialekt iaf eller vad säger ni Linn och christin? haha!

Ja nu blir det ärtsoppa, seminarium 1 och kanske kanske en avloppsrensning.

// ida

Pappa

Pappa är på resa i sydamerika och jag följer honom via resdagboken och det ser så fruktansvärt härligt ut.

Följ ni honom med på resedagboken


Utflykt i Paratys vackra skaergaard
Uppe med tuppen halv åtta, de andra i fembäddsrummet var ute och rumlade betydligt längre än jag.
Frukost fanns att få även på vårt out-soursade place, visade det sig. Igår blev det så att hostelet-vandrarhemmet inte kunde ta 40 pers, så de engagerade närliggande hostel. Vid 09 skulle vi gått mot hamnen och blev något sena efter det att två mc-snutar kommit och givit felparkering på våra bussar.
En underbar båtutflykt med 4 olika havsvikar gjorde detta till en minnefylld dag. Jor av fina fiskar med ca 4 timmars snorkling. Jag höll på att missa lunchen.
På kvällen åt vi en god pizza på en strandbar, är nu i hostelets bar och skriver detta.






// ida

den 1 februari går till historien

Den 1 februari 2010 går till historien för det är dagen då jag offieciellt lämnar termin 3 bakom mig. Jag klarade tentan, woho vad härligt! Nu blir det full koncentration på termin 4.

Idag ringde jag också mitt gamla jobb för att höra hur det ser ut i sommar, men chefen var på semester så får försöka nästa vecka. Jag är sugen på att köra en sommar till som sjukvårdsbiträde eftersom det är ett jobb som jag älskar trots att det är svårt ibland. Men ska imorgon köra en koll på CV och uppdatera för ju fler krokar man slänger ut...

På kvällspromenaden så träffade Sixten och jag en annan hanhund som har samma problem som Sixten, lite hetsig mot andra hanhundar helt enkelt. Så vi övade lite och det gick bra tillslut men mer övning ska det bli.


Idag skickar jag ett Grattis på namnsdagen ner till Max!


// ida

RSS 2.0