Hemkommen


Är nyss hemkommen från ett studiebesök på Kvinnojouren här i Umeå. Det skulle vara mellan halv sju och nio men tiden gick snabbt och mycket intressanta ämnen diskuterades. Detta var sista dagen av tre dagar som de har haft oss på studiebesök och  ikväll var vi bara en grupp på nio tjejer något som jag tror vi fick fick fördel av. Vi alla kände varandra och det blev därför ett bra diskussionsklimat och hon som höll i studiebesöket gjorde ett riktigt bra jobb.

Det slog mig dock flera gånger under tiden att på övervåningen ovanför mig finns det kvinnor som har behövt lämna sina hem för att komma ifrån våldet. Ett hem som ska vara ens fristad.

Det här är ett ämne som det går att ha så många olika åsikter om och varje gång man diskuterar det eller är på en föreläsning om det så kommer man få olika uppfattningar om det, det samma gäller tex politik. Vad som är tråkigt är om man under den första tiden då man ska bilda sig en uppfattning träffar och får dåliga intryck vilket sedan leder till ens egen uppfattning av ämnet. Vilket jag tror många i vår klass har fått. Ta bara vår första genusföreläsning. Den läraren tror jag ärligt talat har förstört mångas uppfattning och inställning till genus just på grund utav det första intrycket av ämnet som hon gav oss, vilket var kasst. Men då handlar det också om att man ska kunna ställa sig över det första intrycket och ge något en andra chans.

Hur många gånger har du inte blivit slagen av att ditt första intryck av en person har varit helt åt helskotta fel?

Detsamma gäller idéer, ämnen och politiska åsikter. Bestäm dig inte för vad du tycker förrens du har fått en nyanserad bild. Bestäm dig inte för om maten är äcklig förrens du har smakat minst 5 gånger.

Om du sedan kan säga att maten är äcklig, fine. Då har du också bildat dig en egen uppfattning och det är helt ok. Är den inte så dum ändå? Ja men vad bra att du gav den en chans då, tänk annars vad du hade missat.

// ida


Efter en promenad med sixten; För att nu inte framstå som en hejdundrandes hycklare så ska jag givetvis ge spinning en andra chans. Vad ska du ge en andra chans för något?

Kommentarer
Postat av: eva persson

Helt rätt Ida, ge alla o allt en andra (helst flera) chanser.Bra att vara ödmjuka o tänka på att man själv inte är fullkomlig.

2010-02-07 @ 21:49:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0