snart är det helg!

Ja snart är det helg hm...ja i och för sig så är det ju bara måndag men men....

Idag mötte sixten och jag ett stort svart monster ute i skogen på morgonpromenaden. Jag tror att både han och jag blev lika rädda för plötsligt står det en stor svart....rottweiler framför oss på stigen. Inte så dramatiskt men inte vad vi hade förväntat oss och monstret var borta ungefär lika snabbt som det var där.

Jag älskar att börja morgonen med att dra på mig mitt regnställ (så att ingen ser att jag fortfarande har på mig pyjamasen) plugga in P3 i öronen och ge mig iväg med den studsande lilla hårbollen Sixten. Underbart!

Idag hade vi första föreläsnignen i Familjerätt, känns ganska intressant och det mesta känner jag igen från Rättskunskapen från gymnasiet faktiskt. Dåsade bara till någon ynka sekund vilket är ett mycket gott betyg, haha!

Jag har även bokat biljetter ner till Stockholm för helgens aktiviteter. Från fredag till söndag så ska Frida och jag vara kursledare för ungdomar mellan 18-25 med ulcerös colit och Chrons sjukdom på Långholmens gamla fängelse. Det ska bli himla kul men lite nervöst är det!

Imorgon blir det föeläsningar i Skadeståndsrätt vilket betyder att vi ju jonglerar de flesta böcker nu tycker jag, en smula stressande och jobbigt. Tji fick jag som tänkte på gymnsaiet att tänk vad skönt det ska bli att börja på universitetet och läsa ett ämne i taget....

lång dag imorgon så natti!
/ ida - ryktet säger att det snöade i umeå idag???

20 år i efterskott

Som jag berättade innan så fick jag ett fint presentkort i en helt underbar inredningsbutik här i Umeå av Linn och Isa och igår blev det därför en sväng ner på stan som resulterade i det här.

en fin höstkrans....som tyvärr inte gick att spika fast på dörren


mysig väggtext till mitt sovrum


Snygg förvaring


Jag fick även ett presentkort på Monki av Isa som jag använde till de här
snygga höstskorna. Love them!




Dags för en promenad i dem nu

/ ida

Nu jäklar!

Nu jäklar gäller det! Nu kör vi till nyår med kortison sedan coloskopi. Om det ser bra ut då så blir det antagligen operation så att jag slipper det här.

Men då gäller det att ha koll på medicinen om jag ska få ordning på tarmen.

Jag tackar min lyckliga stjärna att jag har en doktor som är så bra!


För virrpannor som jag...


/ ida




söndag idag?

Åå så fort man inte har något schemalagt så blir ju dagarna ett enda sammelsurium!

Nu sitter jag i myskläder och trixar med seminariet som vi ska ha imorgon och som handlar om en vattentoalett, det ni!
Egentligen vill jag kanske ner på stan och använda min fina 20års present som jag fick av Isa och Linn förra veckan, ett presentkort i en inredningsbutik som är jättemysig. Tack så mycket tjejer! MEN nej, stanna hemma.


Imorgon blir det ett besök hos doktorn eftersom mitt skov som började i tentaperioden förra terminen egentligen inte gått över under sommaren och jag anar vad som väntar. "Det tunga artilleriet" som sköterksan sa, alltså kortison men det brukar ju hjälpa iallafall så inga sura miner över det, snarare tjocka kinder, haha!

Tänkte visa lite bilder från vår finsittning!




Familjen




Tillbaka till seminariet! / ida

helgen

Här kommer min helg i bilder

Linn, jag och våra nya vrålåk!





Nypumpade däck o vi svävar fram...

Idag så blev det en milslång promenad med mina gamla combos och en
lånehund. Det var en tik och då funkar det ju fint med siggan så de hade så skoj så.





Siggan är en feeegis. Vill inte bli blöt!


När vi väl kom fram till grillplatsen hade det blivit kvällen.


Hela dagen avslutades med en väldigt ouppskattad dusch

Imorgon blir det miljörätt för hela slanten!

/ ida

sjukt glad

Nu är jag himla glad! När jag var ute med sixten så tog han ett "byte" alltså en vit pappersservett. Jag tog honom i nacken o sa släpp och han släppte!!! Fattar ni, det ä ju helt jäkla underbart. Inte ett försök till att bita mig, woho:)

Han har även idag efter idogt övande lärt sig att rulla runt.

Herre jisses vad är detta?





/ ida

lördag

Dagen efter finsittningen är faktiskt inte så farlig. Ingen bakfylla och hemma redan vid 1, inte dåligt tycker jag.

Idag har jag varit ute med Sixten på en långrunda, hittade en ny stig runt Nydala så han kunde springa lös. Men dagens stora är ju ändå att jag har blivit med cykel igen. Underbart!

Pappa har också skickat upp min kamerasladd nu så tänkte bjuda på lite bilder både från London, nollning och finsittning.

London






Att åka o hälsa på i London var ju höjdpunkten på hela sommaren och vi fick
firat johannas 20års dag i hela 5 dagar.

Flytten



Det får bli lite mat paus här tror jag...magen kurrar!

/ ida

torsdag

Jag tror att jag vaknade minst 3 gånger i natt och troddde att jag hade försovit mig men icke. Jag hann med planet som lyfte klockan 0630. Min plan att läsa lite litteratur på planet gick ju dock inte så bra, somnade som en stock.

Vi var 9st som gick utbildningen och det var kul att träffa alla gubbar och gummor igen och få ansikten på de projektansvariga som jag bara pratat med via telefon och mail. Det visade sig att EPiServer inte var så jätte krångligt utan riktigt kul! De har byggt upp en riktigt snygg hemsida och vi ungdomar kommer få en helt egen del av den. Spännande! Är dock lite stressad över att de vill att den ska lanseras vid månadskiftet och vi kan inte börja redigera förens i nästa vecka...arr! Kommer bli lite nattarbete känner jag på mig.

Imorgon så är det dags för Finsittningen nere på Rex. Killar och tjejer uppklädda i snygga kläder kan ju inte bli mer än rätt. Känner på mig att det kan bli ganska mycket att prata om som alltid efter en juristfest...

Så den STORA frågan nu är, hur sjutton ska man se ut i håret?

/ ida



Många järn i elden

Nu händer här saker!

Igår hade vi basgruppsarbete mellan 9 - 1730 vilket betyder att vi gjort hela veckans arbete, puh! Men det var ganska kul ändå. Nästan. Bara Lite.

Imorgon åker jag ner till Stockholm för utbildning i EpiServer och den nya hemsidan. RMT har tydligen tänk att jag ska ansvara för ungdomsdelen men jag börjar tveka på om inte Frida hade varit bättre lämpad. Frida vi hjälps väl åt??

På fredag är det sedan finsittning och det betyder ju att nollningen faktiskt är slut. Helt slut! Får jag säga att det är skönt att den är slut? Aldrig har jag festat, sprungit omkring eller varit så förkyld som under årets nollning. Inte ens under min egen, haha. Men kul har det varit!

Under helgen blir jag också med ny cykel eftersom min blev stulen i förra veckan och ett liv utan cykel  funkar inte riktigt för mig.
Igår på lunchen gick jag hem på 20 minuter, laga lunch, ut med vovven, gå tillbaka på 20 minuter. Det blev lite stressigt men det gick. Jag skyller på att jag har korta ben, jag vill ha en cykel!

Ett stort tack till Linns F som fixar cykel transporten!

upp klockan 5 imorgon så nu är det dags för sängen.

/ ida - någon gör mig väldigt glad

haha!

Haha, jag har hittat en riktigt rolig sida på internet. Varför jag tycker den är så rolig kan bero på min knäppa humor, typ älskar när folk ramlar på rumpan eller helt gör bort sig.

Sidan går ut på att folk skriver om dagliga katastofer, här är lite smakprov!

"Today, I was bored and decided it would be fun to pretend to be an undercover cop and pull over other cars. The first car I pulled over was a real undercover cop." FML

"Today, I went to a party and the cops came to bust the party. I jumped out the window of a second story house in order to avoid getting arrested. I broke my leg in three places and got a concussion. The cops let everyone go with a warning." FML

www.fmylife.com

/ ida

 


tji fick jag

Jag var lite för tidig med att konstatera att jag var frisk, min hals is killing me. Kan ju liksom inte sluta svälja heller...

Idag har jag städat, diskat o vikt all rentvätt så nu ser här helt ok ut igen:)

Linn, sixten och jag började vår nya hurtiga vana idag, nämligen morgonpromenad. 5 kilometer gick vi kl 8 i morse, det var väl ändå bra? Riktigt skönt är det på morgonen speciellt om solen hunnit komma fram o värmer en lite.

Ikväll så har det varit lekar vid dammen för nollorna vilket innebär en hel del roliga upptåg.Men det var ändå ganska skönt att "bara" få titta på. Våra nollor kämpar väl. De hamnade till och med på delad 1plats så de fick göra utslagning och utslagningsleken var hur många rundor ett tuggummi kunde gå på 1 minut. Ett tuggummi genom 5 personers munnar känns ju lagom frestande i de här influensatider, då var jag verkligen glad att jag inte var nolla...

Imorgon är det terminens första seminarium som handlar om fastighetsrätt och hur man räknar ut inteckningsvärde på en fastighet till exempel. Matte! Pappa tror du dina öron? Jag räknar matte, haha!

Ny frissa o färg har jag hunnit med också. Hela fyra timmar var jag hos frisören så Linn till och med skickade ett sms för att höra om något hade hänt. Träsmak i baken men oj vad nöjd jag blev. Det blev ljusare så ganska nära min riktiga färg och helluggen försvann. Vill ni se? ja kanske det men jag säger bara....kamerasladd!!!

bye! / ida

sjukling

I natt vaknade jag med frossa oj oj vad jag hackade tänder!
Är det inte konstigt att det bara kan komma över en natt? När jag gick o la mig så mådde jag bra...

Kan säga att jag längtade efter mamma ett tag där men snälla vovven kom o tröstade mig, haha!

Så idag har jag varit hemma o försökt bli lite kryare o febern har försvunnit så det är bara halsen kvar så om
jag får sova inatt så blir det basgruppsarbete imorgon. Har inte råd att missa för mycket i skolan heller.

Mina underbara kompisar har gjort det möjligt för mig att vila också genom att ha erbjudit sig eller gått ut med Sixten, amazing girls!

Nu blir det sängen o håll tummarna för sömn i natt!

/ ida

liv i luckan

Här var det inte så mycket liv i luckan minsann!

Nu har jag iallafall fått igång internet i min lilla lya.

Här i Umeå är nollningen i full gång vilket innebär en massa nervösa nollor, fest och lekar. Alltså inte så mycket studier men det måste man ju också komma igång med.

Sixten lever och mår bra (mamma) men han testar mina gränser lite för att se vem som bestämmer vilket har resulterat i lite blåmärken.

Det är riktigt kul att träffa Umeåtjejerna igen o min kamera är riktigt proppfull med bilder från England, flytt och nollning MEN kamerasladden är ju i Halmstad.

Alltid glömmer man något...

Så istället bjuder jag på ett bloggtips till en blogg av en av de vackraste tjejer jag har sett. Hennes blogg är helmysig och hennes hem ser ut som i en saga.

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!




/ ida - dags att göra nytta i tvättstugan




RSS 2.0