Maia Hirasawa den 5 april

Jag kan skatta mig lycklig att min pappa har så bra musiksmak för det betyder att den 5 april så blir det konsert med Maia Hirasawa i Halmstad på teatern.
Häng på vet ja!

Det här är den grymt söta tjejen med den underbara rösten.


http://www.yellowbirdproject.com/news/tag/metric/


Foto: Johanna Svensson


Foto: Ulf Ryd

3 dagar kvar

Idag är det tre dagar kvar tills att jag sätter mig på planet ner mot södra delen av Sverige. Jag ska hem, hem till Getinge och Halmstad.
Det ska bli så kul att komma hem o träffa alla och dessutom så är det många av alla "gamla" kompisar som kommer hem från alla världens hörn. Wiho!!!

Idag har jag kört bil, tyvärr inte min egen men jag kom i alla fall ihåg vad som var gasen och bromsen,haha! Är ju risk att det glöms bort...

Var på spinning idag med Isa också, pust och stånk! Jag misstänker att jag kommer ha en ganska rolig gångstil imorgon.
Sov så gott!

// IDA


Måndagsbarn

Då var  det måndag igen. Idag träffade jag min nya basgrupp och vi har jobbat undan ganska bra tycker jag. Den nya perioden innebär Immaterialrätt och idag skulle vi skriva ett Licensavtal. Det var lite klurigt med tanke på att jag själv inte ens har skrivit på ett avtal någongång.

På lunchen hann jag med en trevlig stund på Lindell med Isa som har börjat ta med sig lunchlådor, I like! :P

Nu sitter jag på UB och ska läsa lite innan jag går hem. Jag har en stor ganska skräckinjagande svart bok som jag måste ta mig an. Hua!

// IDA


Söndag

Oj, nu är det dålig uppdatering här men de senaste dagarna har varit den där vardagslunken som vi alla har.
Min består av skola, skola och mer skola.

Igår så var det utgång med några härliga tjejer i klassen och den här gången satsade vi på stan, det hela slutade dock på campus och Corona då vi inte kom i på stället som vi ville och jag tror bestämt att jag var orsaken. Det var 21årsgräns. När jag fyllde 18 så tänkte jag wiho nu är det fritt fram men icke.
Ja det var mycket trevligt iallafall med fotbollspojkar, coola taxichaufförer och virriga kompisar:)

Nu har jag tänt lite ljus här inne på mitt rum och tänkte avsluta helgen med en film.

Hoppas ni har  haft en trevlig helg allihopa!

godnatt // IDA

Vårstädning

Idag hade vi det sista seminariet på Arbetsrättsperioden och det  var monserseminariet. Ush o fy! Det var krångligt och svårt och jag tror aldrig att vi har tvekat så mycket i vår seminariegrupp på om vi kan. Läraren surnade till och med till när vi inte var så pigga på att svara även om han bedyrade att det inte gör något om man svara fel,..nej visst!

Sedan följde en dag nere på stan, det var ju definitivt roligare:)
Jag fick ett infall och gick o klippte mig, skönt, som en vårstädning av mig själv, haha!



Dagens inköp ser ut så här. En underbar blå bommulskjol, en söt kofta i korall, en randig tröja som måste ingå i allas vårgarderob och det bästa, en småblommig minijacka från HM.
Inte ett enda svart plagg!
Jag köpte också ett hårlasso och en annan hår grejsimojs. Hårlassot  var populärt på 80talet tror jag men jag gillar det grymt. Jag har lite för kort hår men det funkar med nöd och neppe. Men ett hårlasso är ett tips, sitter som berget och är snyggt variation på en vanlig toffs.

 

Ingen bild på lunchen idag då ja vart allt för hungring men det blev fläsk med annanas i sötsursås, mums!

Dagens gotta!

 Här kommer dagens lunch låda som bestod av grön fiskcurry. Mumsigt! jag gillar den här idén, det är ju liksom inte köttfärsås och spagetti som jag kunde ha lagat själv.



Jag har en liten last och det är chockladbollar, men jag är för lat och hång för att rulla dem till bollar.
Idag infann sig det där suget men jag la band på mig och voila titta vilka fina bollar!



Nu har jag ont i magen....

// IDA

Dagens lunch

Idag var första dagen med lunchlådor lagade av Anton och det blev rotmos med brescherat hjärta, ångkokt broccoli och supergod sås.



När jag var nere i vårt lunchrum för att värma lådan så gick helt plötsligt proppen och bara 2 av 6 microvågsugnar fortsatta att fungera och en av dem var min, moahaha!!!

// IDA

Sunday bloody sunday

Helgen har varit toppen verkligen:) det har kännts som om jag har bestämt över helgen, konstig känsla!? Det har varit jag som har bestämt men då undrar jag vem det annars är som brukar bestämma, haha!? knas...

Spelkvällen i fredags var verkligen kul, dock så var det ju inte så lätt eftersom TPt var från 1980 och då var jag ju knappt ens påtänkt.
Men jag har lärt mig att ett annat ord för Glattmask är Daggmask och att Observatorre Romano är en tidning som ges ut i Vatikanstaten, detta var också frågor som vi svarade rätt på.

 
1. Alla under djup koncentration
2. Den eftertraktade chockladkakan, spelkvällen förstod jag bara var ett svepskäl:)

Solen lyser idag så jag har tagit efter två av mina klasskompisar och har suttit ute på balkongen o läst i Anställningsförhållandet och solen nästan värmde.

Anton har stått i köket hela dagen inför hans nya projekt. Vi har nämligen kommit överrens om att han ska laga lunchlådor både till honom och till mig i en hel vecka. Det var tänkt att tre stycken av hans klasskompisar skulle vara med också men de drog sig ur då de tyckte att det var för dyrt. Jag betalar gärna 40kr per matlåda för att få den maten som Anton lagar. Så håll utkik i veckan för jag tänkte visa vad han bjuder på. Efter en snabb titt i köket så insåg jag att en av rätterna kommer att innehålla hjärta....

// IDA

Nostalgikväll

När jag var liten men för stor för Disneystunden så fick jag min lördagsgodispåse när Robinsson började och jag älskade det! Och gissa vad som börjar ikväll!?

mamma o pappa, var e min lördagsgodispåse???

Ten little soldiers screaming in my soul

Jag har börjat att försöka att plugga allt jag behöver i skolan så att jag sedan när jag kommer hem bara kan vara hemma utan att tänka på plugget. Det har ju då blivit så att mina dagar på Universitet har blivit långa.
Men det ingår i min lilla plan också att hålla mig borta från ställen där jag kan somna en längre stund då Ulcerösen gör mig så outgrundligt trött och då är ju Univeristet med massa folk runt omkring perfekt! Ni som känner mig vet ju att jag kan somna precis överallt...

Men jag ska bege mig hemåt snart då det ikväll blir en tuff spelkväll ute i Ersmark då vi ska äta mat, dricka lite vin och spela TP och Cluedo, mina favoritspel!
De andra som ska vara med och spela är lite äldre och har ju hunnit med så mycket mer och kan typ allt så jag antar att min allmänbildning kommer få sig en smäll, haha!

en fredagsfråga;
vilket band har denna rad som i min rubrik i en av deras låtar, någon som kan gissa?

Jag hoppas ni får en riktigt trevlig fredagskväll och helg:)

kramar // IDA

Tummen upp!

Filmen var bra till och med superbra. Skådespelarna passade mycket bra ingen besvikelse där inte och de hade inte kapat så mycket av boken så att det belv helt konstigt.



Läs den, lyssna på den eller se den!
Nu ska jag börja på nr 2.

Just ni sitter jag på Lindéll cafet är nytränad och väntar på Isa och hennes pojkvän för några timmars plugg. Vi satt några stycken i basgruppen idag och försökte göra färdigt monsterseminaret men vi klarade inte det så nu blir det bakläxa tills imorgon och vi som trodde att vi kunde på fredagen ledig, tji fick vi, det finns ju inget som heter ledigt!

// IDA

solgudarna älskar umeå

Två dagar i rad har det nu varit underbart solväder här i Umeå. Love it! Fram med vårjackan och bojkotta bussen:)
Nu sitter jag på Universitetet och ska läsa lite domar från EG domstolen för ett monsterseminarium som  vi har på tisdag.
Har planerat att sitta här hela dagen fram tills att klockan blir dags att åka ner på stan för att se filmen Män som hatar kvinnor.
Jag har längtat efter att få se den här filmen och nu hoppas jag att den är bra men efter allt som jag hört så ska det nästan vara den bästa  svenska filmatiseringen och det låter ju lovande. Vet bara inte om jag vill se de hemska våldtäktscenerna på film, det blir lite för nära. Det är nästan som scenen i Flyga drake där man får se hur två peroner stenas, eller är jag bara feg?

Nu ska jag in på Eurolex och gotta mig i domar:)

Cortisonhäxa

Nu ska jag börja med en cortisonbehandling pga Ulcerös coliten så jag kommer bli glupsk, få hamsterkinder, och ta en tripp tillbaka till tonårslivets humörsvängingar.

Så ser er själva som varnade,haha!



// IDA

Läsa Läsa Läsa

Idag hade vi en föreläsning om arbetsmiljölagen, ganska intressant faktiskt men det kändes som att alla var så där måttligt intresserade fram tills att föreläsaren kom in på att man kunde som arbetsgivare få fängelsestraff om man bröt mot den, då var det många ryggar som sträcktes och ögon som vidgades.

Jag lyckades också få med mig träningskläderna i min skolväska utan att skippa lagboken och jag måste säga att jag är mäkta stolt! Så det blev en vända med Isa på IKSU och förhoppningsvis så hinner jag dit imorgon också.
Imorgon blir det seminarium om diskriminering i arbetsrätten och vi ska koppla det till EGrätten. Det är konstigt men så snabbt EGrätten kommer i i det hela så känns det som om jag blir helt borta. Å jag som ville jobba med internationell rätt! Kanske dags att tänka om.

Sedan blir det basgruppsarbete och efter det ska jag köra gärnet med mina böcker!
Håll tummarna:)
// IDA

Nu är vi igång igen

Ikväll så satt Isa och jag några timmar på Lindéll cafet och sammanfattade Lagen om anställningskydd och det bringade en välbehövlig ordning i skallen:)

Ser fram emot fler kvällar Isa!



// IDA

en försenad semla eller två...

Idag har jag bakat glutenfria semlor, de första blev helt misslyckade har ingen aning om vad som gick fel men de såg ju ganska roliga ut, typ pannkakor.


Det andra receptet blev bätte som ni ser. Det fick bli minisemlor så man inte blir sådär äckligt mätt. Söta va!?
De är eftertraktade i lägenheten så jag tror jag ska gömma dem, haha!



hoppas ni får en trevlig lördag, blir det melodifestivalen?
Det hade jag tänkt göra men nu är jag tydligen bjuden på 25års fest så nu blir det till att svida om:)

// IDA

Fredag den 13

Min läkare ringde idag o sa att alla prover såg utmärkta ut, ??? De kan inte se utmäkta ut med tanke på hur jag mår, de senaste provena måste ha gått om honom eller något. Jag får ringa tillbaka imorgon.

När jag kom hem så somnade jag o sov i fyra timmar. Jag är galet trött på att det pendlar upp och ner. Senast som jag mådde bra i mer än några månader var nog senast i ettan på gymnasiet.

Nu ska jag lägga mig med vetekudden och veckorevyn.

Oj det här blev ju inget roligt fredagsinlägg men ska ni läsa min blogg så får ni stå ut med sånt här också....

// IDA

inför sommaren

Nu har jag garderat mig lite iallafall. Jag var precis inne på studera och anmälde mig till några sommarkurser i sommar. Dels för om jag inte får något sommarjobb så måste jag ju göra NÅGOT, inte bara drälla runt. Och dessutom så är det kurser som jag både tycker verkar kul men som jag också kan ha användning för:)
Så här blev det;
1. Kriminologi (Halmstad)
2. Speaking and Writiing English (halmstad)
3. Halmstadgruppen och surrealism (Halmstad så klart:P )
4. Mellanösterns moderna historia (Umeå)

Nu är jag nästan pepp på att läsa faktiskt, skulle va kul att läsa i Halmstad uppleva ett annat universitet. Det roliga är att mamma också har sökt kriminologi och Halmstadgruppen så då kanske vi blir klasskompisar.
Men samtidigt pallar man att fortsätta läsa?, då tar det ju aldrig stopp, samtidigt så är det ju faktiskt inte under hela sommaren.

Ja vi får väl se hur det blir, spännande!

// IDA

My babies

En bild säger mer än tusen ord?....



De här är mina kompisar för tillfället eller kompisar o kompisar det går inte riktigt så snabbt som jag vill, urg!

// IDA

I kattlådan

I lägenheten så delar ju Anton och jag badrum något som fungerar bra fakiskt dock har jag blivit skyldig honom en tandborste efter att den tog en flygtur ner i kattlådan.
Något som vi börjat upptäcka på senare tid är att tandkämstuberna har någon konstig dragningskraft dit också, vi tänkte att vi hade missat något och kom på den briljanta idén när vi såg reklamen för 118 800 att de ju måste ha svaret!

Så vi skickade;

varför trillar tandkrämstuben alltid ner i kattlådan?

Svar;
För man är alltid hal om händerna när man precis borstat tänderna, och man sitter alltid
i kattlådan när man borstar tänderna, det är därför

hm, ingen specieldragningkraft där inte och jag kan lugna er med att vi verkligen inte sitter i kattlådan
när vi borstar tänderna och tuberna är numera på ett säkert ställe, haha!
Ganska kul idé ändå, de säger ju att de har svar på allt men de säger aldrig att de har rätt svar...

Tänk jobba där, man får nog ganska knäppa frågor ibland
// IDA

BLÄ!

ush, jag har tråkigt och träsmak i baken! måste skaffa en skönare skrivborsstol....
eller de kanske inte ska vara sköna, man ska känna att man pluggar!?

Sittning

Igår var det alltså sittning på Corona med jurister och medicinare vilket betyder trerättersmiddag och sedan baluns. Toastmastern förklarade påhittet med att det börjar bli allt för mycket inavel på programmen. Det blir ju så att man träffar nästan bara dem i klassen så det var riktigt kul att träffa andra.

Det märktes dock att många hade den perfekta läkarkillen på näthinnan när sittningen satte igång,haha!

 

1. kvällens look
2. Mina trevliga bordskamrater
3. Det välanvända sånghäftet

// IDA

Hennes kungliga majestät är i tryggt förvar

En kompis var precis här med sin bil och hjälpte mig att flytta min bil till parkeringplatsen.
Nu är ett problem löst, inga fler parkeringböter.
Nu återstår bara resten, varför startar hon inte!?

Men jisses vad skönt! Det gick på bara tio minuter, solen lyste och det är plusgrader. Idag kommer att bli en bra dag:)
// IDA

Friday I'm in love

Hipp hipp hurra säger vi till den här underbara tjejen idag!
Hoppas du får en härlig helg och födelsedag.



Jag var för ett tag sedan borta på Kupan som är Röda Korsets second hand butik och gjorde världens kap. Är det något som jag är svag för så är det porslin. Och titta vad jag hittade:) 6st koppar och fat för 100kr och de är så där stora och härliga och alldeles alldeles undebara.
 

Ännu bättre blir de ju med lite godis i!

Imorgon blir det både till att flytta bilen så håll nu tummarna och på kvällen så blir det sittning på Corona, tjoho:)
Ha en riktigt skön fredag

// IDA

I flitens tecken

Idag hade vi en kort föreläsning på 2 t om arbetsrätt och arbetsbristuppsägningar och turordningslistor. Mycket intressant och inte minst aktuellt då man nästan varje dag hör om hur företag får säga upp folk på grund utav arbetsbrist.

Sedan dess har jag suttit här på universitetsbibl. och jobbat undan lite seminarier och föreläsningar som väntat på att renskrivas. Känslan när man har koll på allt i mapparna på datorn och man kan riva ut ännu lite fler sidor ur anteckningsblocket är helt obetalbar! Attans att jag glömde kopieringkortet annars hade jag kunnat skriva ut allt och satt in i pärmen och lyckan hade varit total:)

Imorgon blir det turordningspel där min grupp skall agera facket i en förhandling med arbetsgivaren om vilka som skall sägas upp.


Nej nu ska jag pallra mig hemåt, magen kurrar!

// IDA


I taket lyser stjärnorna

Det märks att jag läste den är boken när jag var lite yngre, jag var väl 15 år. Då tyckte jag att den var jätte bra och kände igen mig mycket, nu kände jag mig typ gammal, haha!

Men den var bra faktiskt men jag hade nog inte gått o sett den om jag inte läst boken. Slutet var lika sorgligt som i boken och jag grät och generade mitt sällskap lagom mycket, hihi!

Men dock tyckte jag att de missade hela grejen med att i taket lyser stjärnorna, det var ju det som knöt ihop hela boken. Men det får ni bara reda på om ni läser den:)

Här kan ni se trailern; http://www.sf.se/filmer/film?filmid=15004018

// IDA

I love....

...RÄKOR!!!!  Det e så himla gott. Jag fick ännu ett recept från Chef Roger och det var en pastasås med räkor så den fick det bli idag. Mums!



Nu ska jag snart iväg och se bion "I taket lyser stjärnorna". Jag läste boken för något år sedan och tyckte att den var superbra och jag grät igenom hela slutet så mina förväntningar på filmen är ganska höga.
Ni lär märkar om den var bra eller dålig:)

// IDA

Den 2 mars går till världshistorien

Idag fick jag reda på mitt omtenta resultat. Jag kan lova att mitt hjärta slog helt vilt!
Men det gick bra, jag fick till och med högsta betyg:)

Jag visste väl att jag kunde!  Jag blir bara så sjuttans nervös, jag får sluta upp med det där, har ju en del tentor kvar.

Det stora grå molnet över mig har nu flygit sin kos och jag är back on track.



Hoppas ni haft en lika härlig dag o att alla T2or slappnar av lite efter PM inlämningen!
// IDA

Middag eller kvällsmat???

Dialekt är ju superkul tycker jag, jag trodde inte att jag hade så mycket dialekt innan jag flyttade men det är något som jag förstått att jag tydligen har. Isa och jag stöter hela tiden på språkliga konstigheter:)
En som har ställt till med flest rynkade pannor är att här uppe så säger man att man äter middag på kvällen, eller kvällen och kvällen nästan redan vid klockan 5.
Jag däremot säger kvällsmat och då äter jag den vid 6 halv 7 tiden och så säger jag middag eller kanske lunch mitt på dagen. Får jag kalla det kulturkrock, haha?!

Något jag har märkt sedan jag flyttade hemifrån är att vi hemma innan åt typ mackor och te till kvällsmat vilket alla här uppe tycker är konstigt, bara mackor!? Men hur kan man äta "middagen" redan vid klockan 5 då är man ju vrålhungrig vid klockan 9...

Nu äter jag aldrig mackor utan två mål varm mat om dagen men mest kanske för att få lunchlåda.

Vad säger ni? kvällsmat, middag?

Ikväll blev det pyttipanna the asian way. Supergott och supersnabbt!



Purjolök
gullök
vitlök
paprika
ris
jordnötter
och på slutet så kryddar du med vad du vill och knäcker över ett ägg.
Man tager vad man haver:)

// IDA

söndag

Det visade sig igår att enda sambandet med Death och festen vi var på var namnet som kom från en festival i Gbg, om nu inte 20 skrålande juriststudenter kan räknas som death.
Jag tror att grannarna tyckte det iaf...

Kvällen slutade på E-puben där det var ganska bra drag efter ekonomernas sittning, vi kunde också konstatera att ekonomer är av ett helt annan släkte, haha!

                             

1. Vi hann med o spela lite twister, kul:)
2. Två glada tjejer.
3. Födelsedagsbarnet var också med ut o firade. 

hoppas ni hade en lika bra lördag!

// IDA



RSS 2.0