Hemma i söder

I morse klockan 4 kramade jag om mamma. Bilresan gick hur bra som helst och tog typ 12  timmar. Med så härliga tjejer i bilen kan det inte heller gå mer än bra. Det var också skönt att köra på natten, ingen trafik och jag har ju i princip "vunnit" en dag extra.

Idag har jag ätit sushi med mamma och fikat med Johanna och Emma. Det blir mycket fikande de här dagarna,haha!

Imorgon blir det att träffa mormor, käka lunch med Karin och på kvällen träffa Liz och Milly.

Det är härligt att vara hemma men samtidigt en lite konstig känsla, det var ju ändå ett tag sedan. Idag  så såg jag också värsta vårtecknet. Men vad det var får ni vänta på för jag fick med mig laddaren till kameran men inte kabeln, så kan det gå.


// ida


flum stressigt och resfeber

Ja det är nog så att jag har resfeber för att åka hem till Halmstad och Getinge. Imorgon blir det en lång bilresa hem genom Sverige och jag gissar på att vi kommer vara hemma vid femtiden på morgonen om allt går som planerat. Nu har jag packat väskan och tro det eller ej men Sixten har mer packning än vad jag har.

Jag har fått gjort allt jag ville innan vi åker

bakat
gjort ett seminarium
ställt in cykeln
betalat räkningarn
pussat på pojken

den sista funderingen nu är om jag ska ta med datorn eller inte. Det blir nog inte, jag har hört att de har internet där nere i söder också, haha!

god natt och sov så gott!

// ida,

misstag

Idag var jag uppe i god tid minst sagt. Jag och Linn brukar ha följe till skolan och det är min uppgift att när jag är ute med Sixten se om det är plogat så att vi kan cykla.

Jag smsar Linn om att det är Ok, inget svar. Smsar igen för att se så att hon inte försovit sig. Inget svar! hm tiden börjar gå och jag tänker att nu måste hon ju försovit sig. Jag ringer halv nio och då ska vi ge oss iväg vid tio i nio.

Linn ligger och sover men inte för att hon har försovit sig utan för att jag har tagit fel på tiden. Vi börjar tio inte nio! Attans, så då väckte jag Linn en timme för tidigt och jag har gått miste om en timme i den varma sköna sängen. Men inga tårar över det. Det blev en längre promenad med Sixten iställer och några sidor läst i kursboken.

Nu däremot så böjar det bli dags att ge sig iväg.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

// ida

Påskpresent

Titta vilken fin mössa jag fick av Kirunas grymaste virkare Ann-Helen! Tack så jättemycket:)



// ida

Nya frillor båda två!

Igår var det ju hårfärgning här på Nydala och tanken var ju att det skulle bli ljusare men det blev mörkare. Lite fundersamma blev både jag och Linn men de det blev ju inte så dåligt ändå. Trivs ju himla bra i mörkt och jag är ju mörk också. Tack för hjälpen Linn! :)

Det är lite av en sjukstuga här idag också så det blev bara jag som hängde med F och Linn till Maxi men jag lyckades få med mig allt hem. Det är så otroligt värt att åka till Maxi och handla istället. Jag tjatar kanske om detta varje gång som jag varit på Maxi men det kan inte hjälpas.


Sixten har blivit friserad idag. Inte hans favorit syssla att stå på köksbordet och blir klippt men fin blir han. Han måste ju vara fin nu när vi ska hem till Halmstad och hälsa på. Det blev också bestämt idag att Sixten stannar i Halmstad. Dels för att bespara honom resandet när det bara är två månader kvar till nästa gång vi ska ner och dels för att jag ska iväg en del nu i april och maj och han är saknad i Halmstad vet jag.




Det var planerat bio ikväll och emelie har bjudit till fest men eftersom det är lite sjukstuga här idag så får det bli en kväll i soffan. Snart släcker vi också ner för 20.30 ikväll är det Earth our.

trevlig lördag kväll!

// ida

Fredag!

Nu sitter jag här och väntar på att jag ska gå bort till Linn och käka frukost, inte dåligt att bo här på Nydala.

Sedan ska vi färga mitt hår och läsa inför nästa veckas föreläsning. Innan var tar helg helt så blir det ett steppass på IKSU. Träningsvärk here I come.

Nej dags att rusa!

// ida

förändring

Jag är otroligt sugen på att göra håret lite ljusare nu när våren kommer. Har ju alltid varit ganska mörk nu till i höstas då jag slingade håret ljusare.

Linn hade tittat på gamla bilder där det verkligen syns hur mörk jag varit. Imorgon ska vi ner på stan och vi får väl se vad som händer då.

Idag har jag läst en himla massa inför morgondagens föreläsning, varit på studiecirkeln på Kvinnojouren och nu har jag precis avslutat ett skypemöte med Ungdomsprojektet. Vi har fått in så många anmälningar nu att vi säkert kan säga att träffen i Karlskoga blir av, tjoho! Så himla skoj.







Nu


// ida

Hahaaa

Hahaa, gissa vad jag hittade!? mitt försvunna läppsyl. Jag är kanske inte så virrig ändå.

// ida

häktning

Ja idag avgörs Magnus öde. Magnus som i vårt fiktiva häktningspel har begåt olaga hot, mordbrand och försökt till mordbrand vid flera tillfällen.

Kommer han blir häktad trots att han bara är 17 år?

Vi får se hur det går helt enkel.

Hoppas ni får en bra dag!

// ida

Nydala

Dagen har varit hur härlig som helst. Vi grillade korv, busade med hundarna och hade det mysigt. Jag har en sån otrolig träningsvärk sedan lördagens pass men enligt källor så är det bästa sättet att bli av med den att träna bort den så det blev ett step konditionspass med tjejerna ikväll. Benen känns bättre men vi får väl se om jag kan gå imorgon.

Som sara sa, "vi är inte 10 år längre". Jag känner mig som en gammal tant som knappt kan resa sig ur soffan.

Här kommer lite bilder från dagen.

Underbara Nydalasjön


Anton, thomas och sofia och deras lilla Ellen och hunden Isa.


Sixten trivdes


Det här huset älskar jag. Det är helt snett och vint men så otroligt charmigt.


Dagen tog musten ur Sixten


imorgon blir det förberedelser inför häktningsspelet med de andra som ska vara domare. Pepp, Pepp, pepp!

Sov så gott!

// ida

vackert väder

Idag strålar solen och det betyder grillning vid Nydalasjön med mina gamla roomies.

Vi hörs ikväll!

// ida

Virrpanna

Nog för att jag har blivit bättre på att hålla reda på mina grejor sedan jag flyttade hemifrån, det är sant mamma och pappa! Men nu blir jag knäpp på mig själv. Igår köpte jag ett nytt cerat för att mina andra på någo mysko sätt försvunnit. Jag kommer hem och det tar 10 minuter innan det nya också är borta, arrr!

Det är danceweekend på IKSU, Isa och jag hade riktat in oss på att prova Zumba men det blev fullt på passet på ingen tid alls. Det blev istället aerobic dance med temat Moulin Rouge men tyvärr så fick inte Isa plats där heller. Men det var otroligt kul, svänga lite på rumpan fick vi allt göra.

Fredagskvällen var otroligt mysig, det åts onyttigheter och skrattades och spelades. En sak är säker, nästa gång jag kommer till det stora gula och blåa varuhuset vid namn Ge-Kås så ska det shoppas sällskapsspel! Någon som är på en tripp till Ullared i sommar?

Ikväll blir det inget spelande utan istället blir det förhoppningsvis lite läsning av kurslitteratur och en rensning av garderoben. Våren för inte bara med sig förälskelse utan även shoppingbegär och kanske är det inte så smart att rensa garderoben för då kan det ju faktiskt motivera en tur ner till stan men.... det kan inte hjälpas.

// ida

Fredag

En dag av opponering av våra PM är avklarad. Vi lär oss ju egentligen en himla massa på opponering, när jag opponerar på någon annan så lär jag mig själv också vad jag ska undvika nästa gång. Att jag har en bra basgrupp också gör det ju hela lite enklare då vi kan diskutera och fråga om saker som är oklara.

Nu har jag också fått in både häktningsansökan och genmälet på denna och det är nu dags för mig att förbereda tills på tisdag då vi ska ha ett häktningspel. Jag har rollen som domare vilket är lite läskigt eftersom under andra rättegångspel så har vi alltid varit i grupper där vi kunnat diskutera oss fram till vilken påföljd det blir men nu är det bara jag, hjälp!

Ikväll blir det spelkväll med tjejern med ost, kex och vin. Att spela spel är ju något av det roligaste som finns och att det är med tjejerna dessutom betyder att det inte annat än kan bli bra.

// ida


Piroger

Igår kväll stod det bland annat pirogbakning på schemat. Lite krångligt i början men inte så svårt ändå med tanke på att de ändå gjordes på glutenfritt mjöl.


Lägg märke till cylindervasen som får tjäna som kavel, haha!


De blev grymt goda!


Nu blir det en prommis och sedan förhoppningsvis plugg med Linnis.

// ida

I was made for loving you baby

I helgen var det sittning med tema ROCK och vi körde på en utklädnad till KISS. Något vi inte trodde att vi skulle vara ensamma om men minsann det var vi och vi var banne mig bäst!

Här kommer bildbevis!







I helgen så fick jag också träffat en av mina härliga kusiner. Kanske blir det mer av släkten här uppe :)

Nu har jag precis sagt hej då till mina gamla kollektivkompisar som varit här på fika. Självklart bjöd jag på Pollykaka. Jag känner att jag måste utöka min repertoar av bakverk....

Nu ska jag läsa lite mer av SOU:n

// ida

friday im in love

fredag, älskade fredag.

Idag har jag hunnit med en snabbis till skolan och sedan blev det pilates och en halvtimme på löpbandet. Måste typ uppfinna en rumpBH eller något, sjukt läskigt när rumpan skumpar, haha!

Nu blir det en promenix med Sixten.

trevlig helg!

// ida - välkommen hem pappa!

fullt upp

Det har varit lite full upp på sistone men nu har det nog lättat lite.
PM är inlämnat och straffrätten är nu avklarad, på måndag börjar processrätten.

Ikväll var det veckofika hos Sara, mys mys! Det är så himla kul att umgås med tjejerna utan att prata en massa skola.

Våren har också kommit lite smått så jag slänger in en bild på den otroligt stora snöhögen som är bakom huset, den har börjat smälta sakta men säkert nu.

Den är ju högre än lyktstolpen!


Så här går det om man läser fel på 1 1/2 tsk bakpulver till  bara 1/2



Mitt första orangea brev, är jag vuxen nu? haha!


sov så gott!

// ida

dagen i bilder

Jag pluggar PM och sixten latar sig, allt som vanligt alltså.



Elektrikern var äntligen här så nu slipper vi ha mikron på en stol, diska i mörker och lukta matos.
En lunch på tomatsoppa och mozarella, jummie.
Utsikten från vårt sovrumsförnster, vi bor på andra våningen..... kan ju ge en bild av hur mycket snö det är här nu.



Mina favoriter ligger i soffan och myser



hoppas ni haft en bra dag!

// ida

4mars

idag är det den 4mars och det är ingen vanlig dag för det är bullens födelsedag, hurra hurra hurra!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE VÄN!

jag vågar knappt titta på våra gamla bilder för då skulle jag också känna hur mycket som jag saknar er.

hemåt

Nu är det bestämt, jag kommer hem till påsken. Jag har inte varit hemma på 7 månader vilket i och för sig är självvalt men det är inte så lätt att åka hem när resan hem kostar skjortan och man är student.

Det ska bli så kul! Men hur ska jag hinna träffa alla som jag vill träffa!? Det är tur att det kommer en sommar också.

hoppas ni får en trevligt dag!

// ida

pigg som en mört

eller kanske full av energi som en duracellkanin? Ja, jag vet inte vad det är idag men jag är på toppenhumör och är inte trött alls.

For till skolan vid nio, hem på lunch, tillbaka för basgruppsarbete och färdiga vid 16.30. Isa lockar med ett grupprum och det kan man ju inte säga nej till så vi kör på till 19.30.
Då blir det hemfärd på min racercykel och en promenad bort till Ica med Linn och Sixten.

Och nu är klockan 22.10... men inte är jag trött inte.

Jag har fått gjort en hel del, både skola och projekt och det är väl egentligen bara att köra på tills batterierna tar slut.
Imorgon är det hemmaplugg med PM skrivande och hjälp mig hålla tummarna för att jag har lika mycket energi imorgon.

Vi ska förresten på sittning, med ROCK tema. Någon som har något förslag på utklädnad?

// ida

RSS 2.0