Operation grannsämja

Ååå jag har typ feber och är superynklig:( jag har börjat inse att bo med en läkarstudent och en sjuksköteskestudent har både sina fördelar och nackdelar. Jag kan ju vara lugn om jag helt plötsligt skulle falla ner död eller något men samtidigt så kommer de ju på en hiskeligt många sjukdomar som man kan vara drabbad av.
Risken att drabbas för hyperkondri är gigantisk!
Så lördagen har gått åt till att kurera mig under filten och jag har nu sett alla The Hills prgrammen som finns på nätet, farligt faligt. Det var bara chockladglassen som saknades, haha!

Igår så var jag o Anton på IKSU, vi har fått honom till att bli IKSUare också och vi var där för att styrketräna. Det slutade med att vi skulle maxa vad vi kunde lyfta och jag kan ju säga att det känns idag! Jag lyfte 50 kilo i marklyft (tror jag att det hette), jag var mäkta stolt tills det kom en annan tjej o ställde sig brevid och lyfte typ 80...

Vi har fått en ny granne i lägeneheten ovanför oss, göteborgare och verkar riktigt trevlig enligt Michaela och Anton som har träffat honom. Kanske ska bjuda in honom på middag? Jag tycker det känns så konstigt att bo i ett lägenehetshus men inte veta vilka andra som bor där jämfört med hemma på gatan där alla kände alla.
Operation grannssämja har startats:)

nej nu ska jag se på Brokeback Moutain och gråta en skvätt
// IDA

Kanalen

Nu när år 2009 börjar så skall jag vara ansvarig för ungdomsidorna i Kanalen och i går så skickade jag iväg min lilla krönika. Men Frida och alla ni andra IBD ungdomar måste hjälpa mig att komma på vad vi skall skriva om. Vad vill ni se på sidorna? Vad tycker ni är jobbigt eller vill ni hylla ett speciellt IBD-team, vad som helst. Vad det blir i nästa nummer får bli en överraskning!

Så här såg förra numret ut:)


  // IDA


Min tvätthög avancerar

Jag tvättade nu i veckan men tvätthögen verkar inte vika sig och flytta in i garderoben själv!
Den har iallafall avancerat till sängen, en strategisk plats tänkte jag eftersom jag då måste fixa den innan jag kommer ner i sängen. Vi får väl se hur det går:)



// ida

Min stora lilla bebis

Jag insåg precis att jag inte har visat våra katter som vi är jourhem åt. De ä supergoa men fortfarande lite fega men det är inte så konstigt efter att de har gått ute ett år.
Det här är Goliat, en riktig liten tjockis så när han springer på plastmattan så slirar han men sätter i baken för att stanna, haha!



Sofia, den andra katten (vi kunde ju inte döpa henne till David, hihi) ligger o gömmer sig under soffan så henne får ni se imorgon.

// IDA

Begåvat

Idag har Isa och jag hjälp till på en mässa för ekonomer, naturvetare, teknologer och liknande. Det var riktigt kul:) vi fick träffa folk, prata lite engelska och göra annat än att plugga.
Det var kul det här med engelskan, jag skulle förklara för en utbytesstudent vad "vetare" i personalvetare betydde och mitt svar blev "a person that knows stuff", begåvat va!? haha!

Vi fick en biobiljett som tack för att vi hjälpte till så nu blir det biobesök och vi har planer på att gå på bion Changeling med Angelina Jolie. Har hört att den är toppen bra, har ni sett den?

Har också köpt en hel del av terminens alla böcker av en äldre kursare, det gick på 1160kr men då fattas det typ 5 st böcker också men det är en bit på vägen iallafall.

Isa och jag drog sedan ner en sväng på stan och jag hittade äntligen en gardin till köket. Det är svårt att hitta kappor, finns nästan bara vepor. Super tråkigt för jag har inte större lust att ha vepor i köket precis men nu äntligen.

Så här ser det ut nu


Nu skall jag fortsätta att läsa lite
// IDA

Reggae busschaufför

Efter ett efterlängtat pass på IKSU idag sprang jag mot bussen och äntligen fick jag träffa Umeås egna reggae busschaufför.
Han har kläderna (under uniformsskjortan visserligen) och han har musiken. Hela bussen gungar! Men det är ju toppen, kvällen fick en riktigt härlig avslutning och tänkt om man får åka med honom på morgonen, vilken start:)

Efter en morgon förra veckan så tror jag att vi också har en Qeen busschaufför, det ni!

// IDA

jag hade ju en rubrik...

Idag är dagen med det första seminariet på termin 2. Min grupp skall agera domare i ett fall med en kvinna som har köpt en dator för ett visst pris men affären ringer sedan och säger att priste var fel, hon måste betala 9000kr mer. Vad händer nu? Det skall bli kul, vi får se vilken argumention de andra grupperna drar.

Ikväll så skall jag prova på rollspel också inte FN-rollspel som jag gjort innan utan tärningsrollspel. Det är något som en av mina lägenhetskompisar har fått mig att prova på. Så ikväll bjuder Anton på middag och så kommer de andra som ska vara med och spela hit. När  jag döpte min "gubbe" till Ulrike Sarkozy så vart jag lite inspirerad av något. Kan ni gissa vad? Pappa, du vet nog:)

Nu är det också dags att börja söka jobb inför sommren och jag har redan börjat lite men jag tror att det är dags att söka lite som sjukvårdsbiträde också. Jag kommer söka både i Halmstad och här i Umeå. Så får vi se vart det blir:)

Nu måste jag springa till bussen!
trevlig helg

// IDA

kvällens bravader in the kitchen

Nu har jag bakat bröd och det gick så mycket bättre med de fina julklapparna som jag fick, en fin elvisp och super silikonpenslar att pensla bröden med.

Men ibland blir jag så frusterad när jag bakar glutenfritt, det blir ju så kladdigt, ibland helt omöjligt. Men ja hyftsat resultat blev det iallafall så imorgon blir det lyxfrukost.
    

Måste också tipsa om att det glutefria utbudet bara blir bättre och bättre. Titta vad jag hittade på den annars så sparsmakade glutenhyllan på ICA. Helt underbart. Sedan Special K kom så har jag alltid stått o trånat vi flinghyllan men detta är väl det närmaste jag kommer. O de är ju jummie:) smaka!


puss o godnatt!

// IDA


"Vet du hur många grader ungnen skall ha för kycklingklår?"

Idag när jag åkte bussen hem från IKSU så var det en tant som frågade mig om jag visste hur många graader ungnen skulle vara på för kycklinglår. Jag blev ganska paff över frågan eller rättare sagt över att någon överhuvudtaget frågade något på bussen. Jag fick iallafall fram en gissning på 175 grader. Vad tror ni om det eller kommer den stackars tanten få salmonella? :(
Jag tycker att det är ganska konstigt hur folk kan åka i en buss tillsammans fram och tillbaka då man ibland står som packade sillar MEN utan att säga ett ord till varandra. Skulle man försöka sig på ett litet hej eller leende så ush. Över allt annars så är folk ganska trevliga, i mataffären, i kön till bankomaten men så fort man kliver på bussen så blir det knäpptyst och all snällhet försvinner.
Jag menar ALLA vet ju att ALLa ändå sitter och tjuvtittar på varandras spegelbilder i glasrutorna eller när du tittar bort.
Eller har jag helt fel? Är det någon som någonsin fått en fråga, ett hej eller ett leeende på bussen av en total främling?

Men tillbaka till dagen. Idag försov jag mig inte, tack och lov! Så det blev en föreläsning i Allmän avtalsrätt som egentligen bara var repetition kändes det som men det kan ju alltid vara bra.
Vi fick vår nya basgruppsindelning vilken ser ganska lovande ut. En stackars tjej som är helt ny i vår klass. Måste vara ganska jobbigt att komma in i en klass nu men vi ska nog ta hand om henne:)

Sedan blev det IKSU med ISA där vi körde slut på våra vänner Crosstrainern och löpbandet, eller var det dem som körde slut på oss? :P Jaja, skönt att ha tränat så tidigt på dagen för nu har jag hela kvällen ledig!
Jippi:)

kramar till er!
// IDA

 

Första dagen som T2a

Första dagen började med att jag försov mig, jisses vad arg jag var på mig själv!!!  vet inte hur det gick till.
Men nu är det iallafall igång, andra terminen. Dags att leta upp alla böcker. Tack för bidraget pappa, jag kan försäkra dig om att det går till kurslitteratur:)

Idag har jag trotsat min förkylning och körde årets första Aerobic Dance pass med Isa. Vi trodde att koreografin skulle vara helt ny och att vi skulle få lite svårt att hänga med men det var en bra blandning mellan gammalt och nytt. Det var härligt att vara tillbaka på IKSU och denna terminen skall det köras hårt!

Jag har hittat en tenniskompis också så dags att besöka Umeås tennisbanor! Match i sommar pappa, ska inte låta dig bli bättre än mig inte:)

sov så gott!
// IDA


Come give me love

är den låt som har spelats i vår lägenhet under hela helgen. Det är Gärdestad, och den är kung!

Det är så härligt att bara göra ingenting, men tror att jag faktiskt hade tröttnat efter ett tag men just nu är det super.
I fredags så firade vi i lägenheten att terminen var slut och det gjorde vi med hemmagjord mumsig pizza. En hawaii och en specialare med bläckfisk och musslor.

Jättehäftiga små bläckfiskar!
  

Igår så blev det lite dramatik i lägenheten när Michela och jag sitter och tittar på TV så hör jag plötsligt ett pipande ljud och säger att det låter som ett brandlarm och går för att se efter. När jag öppnar dörren in till Michaela så vet jag att det brinner pga lukten men jag vet inte hur mycket. Det visar sig att sängen som står på högkant för att vi skall kunna få ut katterna har stått emot en lampa som börjar brinna. Tack och lov så fungerade brandvarnarna så det blev inga skador förutom på sängen och lampan. Och dagen innan så skrev jag Michaela på min hemsförsäkring, tur det.
Det kom hit en saneringsfirma senare med en fläkt för att få ut lukten och röken.

Så nu är vi på jakt efter en ny säng till Michaela, någon som har en över?

Efter detta lilla drama så begav jag mig till Ålidhem för att fortätta kvällen med party. Caroline din lägenhet är så snygg!!!
Det slutade som det så ofta gör, på Corona och dansgolvet.
Vad är det förresten med norrlandsbrudar och snus? Verkar som om vart enda en snusar.

   

Ja imorgon är det måndag igen och dags för termin 2. Jag fattar inte att det redan har gått en termin. Så nu ska det inhandlas nya böcker och block. Jag har gjort slut på 3st linjerade block den här terminen, får börja renskriva på datorn om vi ska ha någon skog kvar tror jag:)

Nej det är ju söndag, måste hinna med den obligatoriska söndagsfilmen också:)
Hoppas ni haft en trevlig helg!

// ida

oj oj...

vad hände med bilderna??? jaja skulle bara se om ni va med ;)

Terminen är SLUT

Tentan är gjort, terminen är finito. I går skrev jag min första tenta på juristprogrammet och det var nervöst. Jag var nog inte så nervös för själva frågorna utan mycket pga att det var första tentan. Hur går det till? Hur ser salen vi ska sitta i ut? ja allt sånt.
Jag tror att det gick någorlunda iallafall, det återstå att se den 3 februari. Nu har jag lämnat det bakom mig och det är dags att ta tag i termin två.

Att terminen var slut måste ju firas så vi hyrde en av klubbarna på campus och bjöd in våra faddrar som också gjort tenta. Det blev en grym kväll! Jag hade superkul och det är alltid lika roligt att se klasskompisarna som man är van att se seriösa och böjda över böcker verkligen släppa loss på dansgolvet :)

                                                                                                                
               Så här såg väskan ut som jag hade med mig på tentan.              Några av kvällens glada T1or




The girls!


                   

// IDA

Min nya karriär som programmerare

Nu har jag suttit länge länge bland alla siffror och koder och nu äntligen är jag färdig.

Jag har under ett par dagar försökt att ändra design på bloggen och jag har gjort otaliga versioner men det har alltid fallit på att det sedan inte har visats när man söker på bloggen.
Det visar sig nu att den nya designen inte syns i Firefox. Förstod detta efter att jag läst din blogg Isa:)
Ja man lär sig något nytt hela tiden, visste ni förresten att snoret byter näsborre var fjärde timme?

Det ni! Det är sådan kunskap som jag varvar den juridiska litteraturen med.

hoppas ni får en trevlig onsdag!
over and out// IDA

Harplingebrud

Jag sitter framför datorn och ska försöka skriva lite saker inför imorgon när Karin ringer på Skypen.
Inte på ett halvår har jag sett denna underbara flicka och jag blev otroligt glad! Men i april kommer flickan hem och då blir det baske mig en resa upp till Umeå.

Eftersom jag inte vet hur länge det dröjer försen jag får se dig igen passade jag på att föreviga dig:)







saknar dig!
pussar // Ida


Ynka två dagar kvar!

Jag sitter redan på skolan men jag har, eftersom jag sitter här, inte riktigt kommit igång ännu. Isa har försovit sig men du, hellre idag än på torsdag:)

Idag har jag tänkt sammanställa alla instuderingsfrågor som vi har fått och gjort under terminen. Isas och mitt slit på Lindéll alla kvällar måste ju faktiskt få göra sig rättvisa och följa med på tentan.
Ikväll blir det provpackning av resväskan som jag ska ha alla mina böcker och pärmar i till tentan, håll tummarna för att jag får ner allt i den blå!

Det är den 13 idag vilket också betyder att en viss halläning har påbörjat resan upp till Norrland och Luleå. Det blir en lång resa men det är den värd! Hoppas ni hinner komma in och hälsa på i Umeå.

Vad gäller tentaångesten så är et ganska lugnt nu faktiskt. Det känns på ett sätt bra och som att jag kan klara det. Det ända som jag är osäker på är den förbaskade EG-rätten. För att få B vilket är godkänt så måste man ha 50% rätt, alltså 20 poäng och EG-rätten är en fråga på 10 poäng så jag har ändå en ganska stor chans tror jag, hoppas jag.
Ja det är bara att vänta och se, en sak som är säker är att jag längtar tokmycket till att det är torsdag eftermiddag!

time to work // IDA

Sunday at Lindéll

Nu har min koncentration börjat att tryta. Har nu suttit på Lindéll sedan kl 10, alltså sex timmar. Heltidsstudier räknar man att det skall vara åtta timmar per dag så jag har alltså två timmar kvar.
MEN dem får jag nog ta lite senare ikväll.

Det är ju för sjutton söndag idag, vart tog helgen vägen? Dagarna blir helt knasiga när man pluggar varje dag. För att iaf göra lite helg igår så tog Isa och jag oss ner till stan där vi åt och sedan lånade vi en film och landade i hennes soffa med en skål godis.
Mysigt, mysigt:)

Ikväll hoppas jag på att den andre kissekatten kommer. Goliat är inte så värst modig av sig så igår så tvångssocialiserade vi honom. Han satt först o tjurade i fönstret men när jag väl började klappa honom så kunde han ju inte dölja att han faktiskt gillade det, den lilla filuren. Kanske han vågar lite mer nu när hans fästmö kommer.

nu får jag packa ihop mig så att jag hinner till bussen:)
/ IDA


Rastlös

Det pirrar i mina ben, vet inte vart jag ska ta vägen.

Jag har packat upp alla mina väskor, städat mitt rum och garderoben, lagat mat, ätit mat. Fortsatt lite på plugget, tittat på TV och klockan är BARA åtta!!!
Jag har ju baske mig till och med diskat!

Vad ska jag göra nu då?

Färga håret? Ljuset i badrumet är obarmhärtigt och min utväxt hemsk :( 

De andra i lägenheten börjar nog undra vad det är med mig. Mickaela hotade med att ringa 112 när jag hade vridit på pepparkaksburkarna lite väl länge.

Uhh......

Vad gör ni, fredagsmys, förfest kanske?

// myror i brallan

Ännu en dag i Jurrummet

Igår var en toppen dag! Isa hennes pojke och jag satt i biblioteket hela dagen och pluggade tusan. Vi gjorde en gammal tenta och det kändes faktiskt någorlunda bra.
Idag fortsätter vi och jag hoppas på att det ska gå lika bra.

En av katterna kom igår, Goliat fick han heta för det här är ingen liten katt inte. Stor var han men ganska feg, inte så konstigt kanske med tanke på att han har varit ute ett helt år.
Honan fick de inte in i buren men förhoppningsvis så kommer hon ikväll.

Hela dagen avslutades med filmen Australia, bra film men ännu bättre sällskap:)

hoppas ni får en härlig dag!!!

//IDA

Jurrummet är förresten den del av biblioteket som alla jurister håller till i. Här är vi klart överrepresenterade, bra dock om man behöver hjälp av någon, haha! Våra faddrar är eftertraktade nu i tentatider :)

Min hejaklack...

...ni är guld värda. Tack så mycket för allt pepp!

Idag har jag ängnat dagen till att sortera i alla mina papper, SKÖVLAT som en viss person kallade det för, hihi:)
Det gick bra och det kändes bra så imorgon far jag till biblioteket och skriver ut och sedan tänkte Isa och jag sätta oss ner och försöka göra lite gamla tentor, huja! Rapport kommer imorgon.

Alla kycklingar är nu hemma i boet som Anton sa när han klev in genom dörren tidigare ikväll och det firade vi med att äta kyckling inlindad i bacon med klyftpotatis. Tyvärr hann det inte bli några bilder...vi var alltför hungriga.
Mickhaela och jag berättade också för Anton att Djurskyddet Umeå ringt tidigare under dagen och frågat om vi kan ställa upp som jourhem. Mickhaela och jag har försökt övertyga Anton länge och precis innan vi åkte hem för jul så sa han att han gärna ställer upp. Så imorgon får vi tillöknig i vår lägenhet, två fina katter! Det ska bli så mysigt, mina planer på att skaffa fiskar kanske får vänta ett tag tror jag.

Vad har mer hänt idag? Jo Grammisgalan var ju och EMD vann för årets bästa låt med Jenny let me love you. HMM, visst måste det ändå ha gjorts ett antal låtar som är bättre än den under året??? varför frågade inte grammisgalan mig för, jag kunde gett dem ett antal tips...

Grattis säger vi till farmor som fyller hela 77 år idag!
Många kramar till dig:)

over and out
// IDA

Snuvig och snorig i Norrland

Ush säger jag bara, ush! Min framtid kommer att sluta med att den grå lilla klumpen jag har i min skalle ligger i en näsduk. Jag tror nämligen aldrig att jag har varit såhär förkyld.
Bra timing också eller hur? Den veckan som jag planerade att råplugga hela dagarna inför tentan.

Jag är iallafall hemma nu och det är riktigt härligt. Jag har nästan hunnit packa upp allt och imorgon kommer nog både Anton och Mickaela hem. Ska bli kul att träffa er igen:)
Idag så har Isa och jag pluggat tillsammans en stund och nu blir det lite plugg på egen hand.
Jag pendlar hela tiden mellan förtvivlan och lugn. Ena stunden så tänker jag "Jag klarar det!!!"  och sekunden efter så tänker jag "Jag klarar aldrig det här!!!" Jag blir knäpp !

Om jag inte blev glad när jag var borta på apoteket och hittade Berocca som är ett kosttilskott och "kan" hjälpa kroppen att på ett naturligt sätt klara av perioder av fysisk och psykisk ansträngning. Perfekt! Värt ett försök iallafall.
Jag köpte också Sempers magdroppar som jag har fått tips av från en kompis som också har Ulcerös Colit att det skall hjälpa mot de värsta kramperna. Har ingen lust att sitta på tentan och att magen skall få förstöra. Så HA!!

Nu ska jag återgå till böckerna!

Här har förresten snöat fin pudersnö hela dagen och nu är det -7 grader.

kramar// ida

Ping pong King and Queen

Manne och jag hann med en match i pingis också, det är ju grymt roligt!!!





Sista kvällen i byn

Ja nu sitter jag här och bara väntar på att jag skall få sätta mig på tåget hem till Umeå. Missförstå mig inte. Jag har haft det super nu under juluppehållet. Det har vart så kul och mysigt att få träffa så många igen men det känns ändå som om livet har stått på paus. Vardagen har varti borta. Och vardagen kan ju faktiskt vara ganska chamig:)

Eftersom min far har satt mig i arbete att rensa bland alla mina grejor och på vinden och jag vart begravd av allt så kom min kära mor ut till Getinge i dag för att hjälpa till. Tack! och vi fick faktiskt allt färdigt. Fint uppdelat i lådor som jag kommer att behöva när jag får egen lägenhet och i sådant som skall spara till senare.

Ikväll så hämtade vi hem pizza från stället i Halmstad som har glutenfria pizzor, Giovanis heter det. Mums, mums, mums!

Farmor kom över på lite kaffe och chokladkaka också precis som förr. Saknar hennes påhälsningar när jag var ensam hemma. Ingen farmor i Umeå inte men vi planerar att hon skall komma upp och hälsa på :)

Nu ska jag drösa i säng....
sov så gottt!

kramar//IDA


                                                                                   Min TUNGA packning


                                             Pappa hade nog hoppats på att det blev lite färre lådor men det blev lite
                                                                                    mer organiserat iallafall.




RSS 2.0