färger

Nu ska jag berätta om en liten böjelse som jag har. En böjelse för färger. Är det något jag älskar och tycker är avslappnande så är det att rita med färger. Tecken på knasighet, ja kanske. Jag gillar inte att rita "på frihand" om man säger så men att färglägga i målarböcker och göra mindmaps är ju hur kul som helst.

Så vad passar inte bättre att plocka fram alla färgpennor och sätta lite färg på process- och straffrätten?





Jag ska banne mig köpa en ny målarbok på Ge-kås i sommar.

// Ida

Mamma

Jag kan inte med ord beskriva hur mycker du betyder för mig mamma mer än just det, det går inte att beskriva.

Jag har dig att tacka för så otroligt mycket och jag längtar till sommaren så vi får ha några härliga dagar tillsammans.




// Ida

Intet nytt

Här här det inte så mycket som händer förutom att böcker läses, tentor görs och papper skrivs ut. Alla dagar ser likadana ut och resultatet av att ha näsan i böckerna hela dagen är att jag blir lika förvånad när jag tittar upp och klockan redan är kväll. Hur kan det gå så snabbt?

Ikväll ska jag iaf försöka hinna se Eurovision semifinalen när Anna Bergendal tävlar.

// Ida

det går framåt

Jahapp då har jag klarat av två gamla tentor nu då, det känns bra och mitt mål är att jag i helgen ska ha gjort gjort alla de tentor som ligger ute. Det får vi se hur det blir med det men är ett mål iallafall. Det känns hyfsat bra att göra tentorna, paniken att jag inte alls vet vad frågan handlar om har inte kommit ännu och det är ju himla skönt. Lite mer nervös är jag för att det är tiden som kommer göra att mina svar blir lidande och det är surt.

I söndags så tog Linn och jag en liten tripp till Vindel, något som vi pratat om länge och nu kom det en möjlighet och jag är så glad att vi gjorde det. Vindelälven och broarna runt är så otroligt vackert. Att det var ovanligt högt vattenstånd i älven gjorde det bara ännu mer häftigt.



Sötisen Linn




Vi går över bron som Linn inte riktigt är så förtjust i


O visst är den lite läskig...


Blöta om fötterna blev vi också


haha den här bilden bara älskar jag!




Nu blir det tack och godnatt med en ny dag och nytt plugg imorgon.

// Ida

En grillkväll hos Linn

I helgen var det ju Kulturnatta som jag berättat om och på kvällen grillade vi hemma hos Linn och här kommer lite bilder.

Alla är taggade


Mat är mums!


Det kördes Tour de France ner till stan






Så här ljust är det när man cyklar hem mitt i natten i Umeå


// Ida

tentaplugg

Så här glad ser man ut när man kommer hem från tentaplugg....


god natt!

// ida

dagen efter

Idag är det många i "familjen" som är lite dagen efter, jag har dock klarat mig och Linn förklarar det med att jag är för kär för att bli påverkad, sant eller inte. Kär är jag :)

Igår var det Kulturnatta i Umeå och vi hade grillkväll hemma hos Linn och sedan for vi ner på stan där Johanna också slöt upp. Jag har aldrig sett så mycket folk på gatorna i Umeå och tyvärr missade vi när vår klasskompis hade premiärspelning med sitt band.

Men det är ju söndag och vi har en tenta som stundar så nu sitter vi på Lindell och skriver på vår sammanfattning av straffprocessen och det tar sig.

trevlig söndag gott folk

// ida

kuligt

Vi sitter i grupprum 15 på UB och går igenom rättegångsbalken och omröstingsreglerna och jag bara älskar den här paragrafen.

16:5 RB Är det stridigt, huru omröstning skall ske eller vilken mening som ska gälla, skall röstas därom.

En annan fråga som diskutterades när diskberget arbetades bort. Föds det färre tuppar än hönor eller tar man död på tupparna när det föds? hm, någon som vet?


// Ida

ordning och reda

Det är lite dålig uppdatering här men så blir det i tentatider. Idag har vi iallafall gått igenom ännu fler seminarium och på kvällen fortsatte det hårda arbetet i grupprummet på UB.

Jag har också ännu en gång laddat mitt kopieringskort med slantar och i princip kopierat upp allihopa. Kul.Nej. Men ordningen på alla papper börjar ta sig i allafall vilket är lugnande. Blir jag för nervös över tentan så kan jag öppna mina pärmar och se att där är det iallafall ordning, haha.


// Ida

Lata dagar


Så, då var det dags igen efter lite långledigt. Rubriken lata dagar kanske inte är jättetippad så här i tentaperiod men inte orkar man köra hela dagarna i ända och jag gillar vila mig i form. Lite iallafall.

Här i Umeå har vi minst sagt fått en försmak av sommaren och tror det eller ej men jag har fått färg. Vad säger du om det Karin? haha.

I söndags så fyllde min före detta combo 32år och det firades med grillning och muffins vid Dödmansudde, Nydalasjön.




Frukost på "balkongen". Tyvärr så råkade jag ju med mina gigantiska bicepsmuskler också ha sönder det här bordet när jag skulle fälla ner det. Attans!


Idag har det varit basgruppsarbete från klockan 8 på morgonen till klockan 16.30  och då vi firade vi var färdiga för den här terminen och Lisa hade bakat den smaskigaste cheesecaken som jag någonsin ätit.

Smask!



// ida
// ida


en underbar dag

När jag väl klev upp i morse och kastade ett öga mot termometern trodde jag först inte mina ögon eftersom det var mulet ute men den visade på 20 grader, helt galet!


sedan sprack himlen upp, värmen steg till 25 grader och Ingemar och jag kastade oss ut för lite plugg i solen.



Sedan blev det ett infall av grillning och tror ni inte att himlen öppnar sig med värsta åskan och blixtrar precis när vi ska lägga på köttet. Det var ett åskväder i klass med dem som vi har på västkusten, ganska mysigt ändå. O grillat blev det.


Det blev fläskfilé, pommes och sweet chili/vitlökssås med minimajs.


Har börjat med cortison nu och tänkt vad fyra små piller om dagen kan göra underverk!

// ida

ett plötsligt habegär

Ett plötsligt habegär slog till.

Jag har länge velat ha ett par löparbyxor som är av den tajta modellen så att inte rumpan skumpar omkring när jag springer men jag har inte letat upp ett par för då blir det ju ännu svårare att stå emot. Men här är ett par, tur att stan ligger SÅ långt borta och att jag är för feg för att köpa över internet, haha.



Har också kikat in en mobil som jag mer än gärna hade velat ha i min ägo men det får bli efter sommaren när jag har tjänat ihop lite pengar.



// Ida

morgonstund har guld i mun

åå solen lyser, vi var uppe klockan sju så dagen är lång. Jag är nu hemkommen från ett morgonseminarium och tänkte fortsätta med att läsa kurslitteratur.


Är så glad att solen har kommit så att jag kan använd min nya vårjacka, I like!



I skogen mellan Nydala och Universitetet så växer det tussilag i vägkanten, det om något är ett vårtecken.
Tyvärr så finns det inga vitsippor här uppe om jag har förstått rätt. Synd för vitsippor och bokskogar är ju helt underbart på våren.


// ida


Fiktion

Glömde ju berätta att vi fick domen i går i vårt fingerade processspel och domstolen dömde det till vår fördel och att killen hade varit vårdslös när han kört i 200km/h och att vi som föräkringsbolag därför inte skulle behöva betala ut mer.

Så nu är processpelen avslutade och det är dags för några vanliga hedeliga seminarium, tyvärr fick jag stanna hemma idag eftersom jag inte mådde så bra men min basgrupp styrde upp det där alldeles galant tror jag.

// ida

Är det inte konstigt

Du glömmer bort hur ont i fötterna du får av de högklackade skorna, ändå tar du på dig dem nästa gång du går ut.

Du glömmer bort hur hur jobbigt det är att cykla utan luft i däcken, ändå sätter du dig på cykeln varje dag.

Du glömmer bort varför du gjorde slut med din pojkvän/flickvän och går därför tillbaka.

Du glömmer bort hur äckligt du tycker att tonfisk är och ändå beställer du en tonfisksallad.


Är det inte konstigt hur snabbt man glömmer bort allt dåligt. Jag hade glömt hur ont det gjorde att vara inne i ett skov, jag hade glömt bort ångesten precis innan det gör ont.

Jag säger blä och god natt.

// ida

Måndag

Ny vecka och solen lyser kan inte bli bättre. Börjar bli ordentligt avundsjuk på Parres balkong, det verkar så himla gott och sitta där och läsa kurslitteratur.

Blir ingen föreläsning idag eftersom jag har ett telefonmöte men snälla Linn har lovat att ta anteckningar.

Fram tills dess ska jag göra våra nya inbjudning till nästkommande IBD-träffar och boka resa till Norge i juni.

Efter lunch är det dags för basgruppsarbete och vid klockan tre kommer domen från förra veckans processspel, spännande. Hem snabbt för att laga lite mat och sedan är det tillbaka till skolan för att fortsätta med tentaplugg med tjejerna och idag avslutar vi nog straffrätten.

Hoppas ni haft en härlig helg!
// ida

Låt tusen blommor blomma

Jag har länge velat ha något i min yougurth men i all den färdiggjorda müslin så är det ju alltid något som jag inte gillar och det slutar alltid med att jag plockar ut det goda så varför inte göra en egen med bara gott i.

Så då blev det torkade bananer, gojibär, russin, pumpafrön och havregryn, mums! Och det var tydligen fler som gillade den, innehållet har på något mystiskt sätt krympt sedan i morse, haha.

Mamma hur var det, 1 gojibär= 1 apelsins C vitamin?



Vårgardiner på plats. Konstigt hur mycket större rummet kan kännas med kappor istället för längder. Fint blev det iallafall.



Rättegångspelet är nu helt avslutad efter att vi hade huvudförhandling i torsdags och dom kommer på måndag.

Imorgon är det flytt från Ålidhem till Rullstensgatan och Ingemar och jag blir därmed också sambos, woho.

Nu ska jag kila bort till Carolin för att kika in hennes lägenhet och tillbringa fredagskvällen i soffläge.

// ida


Plutten

Jag är så glad att vi har så många bilder på söta lilla Siggan. Det här är några av mina favoriter.





// ida - idag hade buketten som jag fick av tjejerna gjort sitt men den höll otroligt länge. Tack tjejer!

Hipp hipp Hurra!

Grattis på födelsedagen Karin! Jag längtar så otroligt till sommaren så jag får träffa dig igen.

Här tvingar jag karin att måla om mina möbler mitt i natten inför flytten upp till Umeå ändå gör hon det
med ett leende.


En kväll hemma hos Dag


Är man på besök i Umeå så måste man ta en sväng på cykeln


Ingen helg utan en riktigt söndag på soffan



// ida

frustration i hög grad!

Hela dagen har min mail bara krånglat och skickat felmeddelanden och jag blir så frustrerad eftersom jag är helt beroende av min mail, arr! Vill bara kasta datorn i väggen men inser ju att det inte skulle göra saken bättre....

En annan lite mer rolig händelse är att Ingemar och jag bokade biljetter hem idag, vi flyger hem den 5 juni. Jag tror aldrig att jag har längtat så här mycket till sommaren som jag gör nu. Sommaren kom, kom nu!

Nu blir det läggedags för en dag med basgruppsarbete imorgon. Det är tur att jag har en sådan bra basgrupp så att det inte är några problem att spendera dagarna i ända med dem.

// ida

blomma

Den här blomman fick jag av mamma när jag flyttade upp och nu blommar den så fint, och dessutom i min favoritfärg lila, tack mamma!



Nu blir det film och mys i soffan.

// ida

Valborg

I fredags firades våren in. Vi var bort på campus för att kika in brasan och Deportees men ängen hade förvandlats till lervälling så vi gick tillbaka ganska snabbt och sedan var det fest hela natten lång.

campus




Isa och Parre gör strawberry daiquiris






En av killarna hade styrt upp en musiklek


// ida





RSS 2.0